Híres ex-eBay vezető a Startup Undergroundon

forrás: Prím Online, 2013. április 11. 08:54

A tavaszi startup konferencia dzsungelben egyre több fontos ember látogat el Magyarországra. A Startup Underground konferencia április 18-i  vendégelőadói között idén igen nagy neveket is találhatunk.

Igazi startup meglepetésekkel készülnek a konferencia szervezői az idei Startup Undergroundra, amely helyszínéül a Corvinus Egyetem patinás díszaulája szolgál április 18-án. Az immáron hatodik éve megrendezett esemény színes forgatagában idén is lesz hagyományos startup verseny, amelybe 67 nevező startup közül válogatták be a 8 döntőst. A befektetői zsűri és a rendezvényre látogató érdeklődők délelőtt láthatják az év nagy versenyét, a startupok jövőjét is eldöntő prezentációkat. A Startup Undergruond konferenciákon jól szereplő vállalkozások évről évre könnyedén találnak befektetőt, illetve az itt megszerzett tapasztalatokkal felkészültebben vágnak bele a nemzetközi versenyek forgatagába.

A szervezők idén a megszokott programpontok mellett, vagy még inkább helyett úgy gondolták, hogy még nagyobb hangsúlyt helyeznek az oktatásra, az utánpótlás nevelésre. Ezért a konferencia fő témája az „entrepreneurship”, azaz a startup-ok világát meghatározó üzleti és vállalkozástani módszertan. A Corvinuson ezért most a rendezvényre látogató egyetemisták nem csak a pódiumon ülő kockázati tőkésekkel és neves vendégekkel találkozhatnak, hanem igazi network eseményként közvetlen beszélgetéseket folytathatnak a már sikeres startupok vezetőivel, az ide látogató hazai és nemzetközi ökoszisztéma szereplőkkel. Az esemény így közvetlen kapcsolódást biztosít az ötletgazdáknak, induló projekteknek, akár a jövőjüket jelentő invesztorokhoz, leendő partnerekhoz.

Akiktől érdemes tanulni

A Startup Underground konferencián a megszokott kerekasztal beszélgetések helyett idén is igazi startup nagyágyúkkal találkozhatunk. A Prezi jóvoltából például ellátogat a rendezvénye Andre Haddad az eBay egyik volt vezetője. Haddadról érdemes annyit tudni, hogy a Shopping.com CEO-jaként évekig az e-kereskedelem egyik meghatározó szereplője volt, jelenleg pedig a Prezi board tagjaként erősíti a magyar startup vezérhajó stratégiai irányait. A hazai innovátorok nem csak azt tanulhatják meg tőle, hogy miként kell elvezetni egy ekkora vállalatot, hanem azt is, hogy miként lehet létrehozni egy olyan startupot, amely végül az eBay felvásárlási szakembereinek is megtetszik.

A hazai kockázati tőkések közül szinte egyértelmű, hogy mindenki ott lesz, nem csak azért mert délután megvitatják a hazai startupok lehetőségeit, hanem azért is, mert a Jeremie 2-es és addigra talán a Jeremie három esélyes befektetők is kíváncsiak az eddig még be nem mutatkozott projektekre. Viszonylag könnyű lesz kérdezni tőlük a már futó programok elvárásairól, a befektetési esélyekről és a jövőbeli céljaikról.
A konferencián résztvevő tőketársaságok többek között a DBH Investment, a Corvinus Tőkekalap, a Széchenyi Tőkealap, a Finext, a Kairos Capital, a Centrál Fund és a Docler Investments.

Európa terítéken
Egyre több szó esik az európai startupokról mostanában. Lesz most is esély meghallgatni közép európai régió ökoszisztémájának fejlődéséről szóló beszélgetést, amelyen számos nemzetközi vendég mellett Árvai Péter a Prezi alapítója is részt vesz. Illetve egy másik kerekasztalban az AmCham vezetője Benkő Vilmos az európai a think-thank jövőjéről beszélget Pawel Kostkiewicz-el, aki híres varsói startup szakértővel.
A délutáni workshopokon az oktatásról lesz szó, míg az esti Design Terminálos After party a networkre és a kapcsolatépítésre ad lehetőséget az idei SUU közönsége számára.
A Startup Underground idén is közösségi alapon működik, ingyen vagy névleges belépővel, hagyományos pizzával, öltönyök és feszengés nélkül.  A hagyományoknak megfelelő sikereket érnek el a résztvevők tovább építve a rendezvényen bemutatásra kerülő startup térkép egyre bővülő köreit, hozzáadva a rendszerhez a hazai ökoszisztéma új, vagy még hiányzó elemeit.

Bővebb információ: www.suu.hu

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Work Trend Index: Virtuális asszisztens fogja tehermentesíteni az embereket a munkahelyeken

Alapjaiban alakítja át a munkahelyeket a mesterséges intelligencia a Microsoft idei Work Trend Index kutatása szerint. Az AI nem veszi el az emberek munkáját, hanem felszabadítja őket a magasabb hozzáadott értékű tevékenységekre. Az elmúlt évek technológiai fejlődése gördülékenyebbé tette a kommunikációt, közben azonban az erre fordított idő és a munkatársakkal megosztott információ mennyisége is vészesen megnőtt. A problémára az újgenerációs mesterséges intelligencia, az irodai szoftverekbe hamarosan beépülő Copilot kínál megoldást, amit a felmérés szerint a munkavállalók többsége bizakodva vár.

2023. június 7. 12:55

Bárki az energiaátmenet aktív résztvevője lehet

Az energiaátmenet aktív résztvevője válhat bárkiből a Schneider Electric, a Nemzetközi Kereskedelmi Központ és az Atelier 21 nevű francia civil szervezet új, képzési kezdeményezésének köszönhetően. A „Legyél az energiaátmenet résztvevője” címet viselő ingyenes tanfolyam már elérhető angol nyelven, a későbbiekben pedig további nyelveken is hozzáférhető lesz. A tanfolyamra június 12-ig lehet jelentkezni.

2023. június 7. 11:23

A NEXT 3D konferencia az additív gyártás hazai ipari alkalmazásaira fókuszál

Ha érdeklik a 3D nyomtatás sikeres, hazai ipari alkalmazási példái, jelölje be naptárában a szeptember 12-i dátumot és vegyen részt a NEXT 3D konferencián! Az egyedülálló iparági találkozó az additív gyártás trendjeire, a területet megmozgató kérdésekre és a szakma legjobb gyakorlataira fókuszál.

2023. június 7. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39