Gmail a kezdetektől

9 éves a Google-fejlesztés

Czipperer Dia, 2013. április 12. 13:14

2004. április 1-jén kezdődött minden, azóta pedig 9 év telt el. Kezdetben még 1 GB-os tárhellyel indult, ami akkor jelentősnek számított, 2012 májusában pedig már több mint 10 GB-tal állt a felhasználók rendelkezésére.

Korábban áttekintettük a YouTube 8 évét, ami szintén nem semmi átalakuláson ment keresztül. Most nézzük meg, a Google által fejlesztett Gmail mit tett le az asztalra 9 év alatt.

 

Biztos sokan emlékeznek még a kezdetekre, amikor még csak meghívóval lehetett regisztrálni az oldalra – ez három évig tartott. Azóta bárki szabadon hozhat létre Gmail-fiókot.

 

Nehéz minden egyes dolgot kiemelni, de a főbb pontokat mindenképpen érdemes. Egy éves szülinapján például úgy kedveskedtek a felhasználóknak, hogy 2 GB tárhelyet adtak ajándékba, majd közel egy évre rá – már 2006-ban járunk – elérhetővé vált a chatfunkció, április 12-én pedig megjelent a Google Calender. Májusban már 40 nyelven volt elérhető a szolgáltatás.

 

A 2007-es év is tartogatott újdonságokat a felhasználók számára: a Gmail lett a világ egyik legnagyobb email szolgáltatója, és októbertől elérhető vált az IMAP, amely lehetővé tette a Gmailre való migrációt más webmail szolgáltatásból. És ekkor következett be, egészen pontosan Valentin-napon a fordulat: bárki szabadon regisztrálhatott.

 

2008-ban is több újdonsággal rukkoltak elő, melyek közül az egyik legjelentősebb, hogy megjelent az első Android alkalmazás (október 22). Egy hónapra rá pedig a videochat funkció is elérhetővé vált. És elérkeztünk 2009-hez, amikor is a Gmail véglegesen ledobta magáról Beta státuszát.

 

 

Gmail videochat

 

Új külső

 

2011-ben végre megújult a dizájn, és lehetővé vált a kétlépésű hitelesítés is. Majd év végén megjelent az első applikáció iOS-re. Tavaly pedig már 425 aktív user használta a szolgáltatást, és akár 10 emberrel is videochatelhettünk ingyen. Ekkor már 57 nyelven volt elérhető világszerte, 10 GB-ra bővült a tárhely, és akár ugyanekkora méretű fáj küldése is lehetővé vált a Google Drive integrálásával.

 

Idén pedig elérkeztünk a 9. évhez. Boldog Szülinapot Gmail!

 

Forrás: Techspot.com

Kulcsszavak: Gmail szülinap Google

Hirek.com - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új funkcióval bővült a WIWE

Hiánypótló funkcióval bővült a WIWE mobil EKG, mostantól szívritmus-variablilitás (HRV) mérés készítésére is alkalmas az eszköz. Az új funkciót biztosító frissítés a napokban vált elérhetővé a különféle applikációs webáruházakban, ráadás meglepetésként június 17-től egy hónapon keresztül a WIWE kedvezményes áron lesz megvásárolható. 

2020. június 15. 16:23

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

Magyarország piacvezető médiaoldali hirdetéskiszolgáló rendszere, az Adverticum AdServer a rendkívüli helyzetre való tekintettel ingyenesen biztosítja ügyfelei számára innovatív célzási megoldását. A „DataMe DMP adatok” néven bevezetett szolgáltatás segítségével az AdServer felhasználóinak lehetősége nyílik demográfia, ISP (internetszolgáltató) és érdeklődési körök szerint szegmentált adatokat a pontosabb célzás érdekében felhasználni. 

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

Történetének legjobb negyedévi üzemi eredményéről számolt be pénzügyi gyorsjelentésében az LG Electronics Inc. (LG). A dél-koreai vállalatcsoport 2020 január-márciusi időszakában 14,73 ezer milliárd won (12,45 milliárd dollár) konszolidált árbevételt ért el, míg az első negyedévi üzemi eredmény 1,09 milliárd wont (921,47 millió dollár) tett ki. 

2020. április 29. 17:15

Gigafelvásárlás az oktatási piacon

A hazai oktatási piac két meghatározó szereplője került egy kézbe, a Training360 Kft. tulajdonosai ugyanis úgy döntöttek, hogy megvásárolják a NetAcademia Oktatóközpont Kft.-t. A saját tőkéből megvalósított akvizíció eredményeként a Training360 e-learning tanfolyamainak száma 500-ra nő, a két vállalat együttes tavalyi árbevétele pedig várhatóan meghaladja a 3,4 milliárd forintot.

2020. április 21. 10:32

Az ABB ingyenessé tette a digitális szolgáltatásokat

Ebben a kialakult nehéz helyzetben az ABB Robotika és Gyártásautomatizálás arra törekszik, hogy segítse ügyfeleit és partnereit a gyártásuk és az üzleti tevékenységük fenntartásában, miközben számos munkavállalójuk otthonról dolgozik.

2020. április 20. 09:20

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új energiacímkék jönnek a háztartási gépekre

2020. augusztus 4. 16:36

Online sportfogadás Magyarországon

2020. július 23. 20:39

Harmadával nőttek a kibertámadások a koronavírus miatt

2020. július 16. 09:36

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53
online sportfogadás