Gmail a kezdetektől

9 éves a Google-fejlesztés

Czipperer Dia, 2013. április 12. 13:14

2004. április 1-jén kezdődött minden, azóta pedig 9 év telt el. Kezdetben még 1 GB-os tárhellyel indult, ami akkor jelentősnek számított, 2012 májusában pedig már több mint 10 GB-tal állt a felhasználók rendelkezésére.

Korábban áttekintettük a YouTube 8 évét, ami szintén nem semmi átalakuláson ment keresztül. Most nézzük meg, a Google által fejlesztett Gmail mit tett le az asztalra 9 év alatt.

 

Biztos sokan emlékeznek még a kezdetekre, amikor még csak meghívóval lehetett regisztrálni az oldalra – ez három évig tartott. Azóta bárki szabadon hozhat létre Gmail-fiókot.

 

Nehéz minden egyes dolgot kiemelni, de a főbb pontokat mindenképpen érdemes. Egy éves szülinapján például úgy kedveskedtek a felhasználóknak, hogy 2 GB tárhelyet adtak ajándékba, majd közel egy évre rá – már 2006-ban járunk – elérhetővé vált a chatfunkció, április 12-én pedig megjelent a Google Calender. Májusban már 40 nyelven volt elérhető a szolgáltatás.

 

A 2007-es év is tartogatott újdonságokat a felhasználók számára: a Gmail lett a világ egyik legnagyobb email szolgáltatója, és októbertől elérhető vált az IMAP, amely lehetővé tette a Gmailre való migrációt más webmail szolgáltatásból. És ekkor következett be, egészen pontosan Valentin-napon a fordulat: bárki szabadon regisztrálhatott.

 

2008-ban is több újdonsággal rukkoltak elő, melyek közül az egyik legjelentősebb, hogy megjelent az első Android alkalmazás (október 22). Egy hónapra rá pedig a videochat funkció is elérhetővé vált. És elérkeztünk 2009-hez, amikor is a Gmail véglegesen ledobta magáról Beta státuszát.

 

 

Gmail videochat

 

Új külső

 

2011-ben végre megújult a dizájn, és lehetővé vált a kétlépésű hitelesítés is. Majd év végén megjelent az első applikáció iOS-re. Tavaly pedig már 425 aktív user használta a szolgáltatást, és akár 10 emberrel is videochatelhettünk ingyen. Ekkor már 57 nyelven volt elérhető világszerte, 10 GB-ra bővült a tárhely, és akár ugyanekkora méretű fáj küldése is lehetővé vált a Google Drive integrálásával.

 

Idén pedig elérkeztünk a 9. évhez. Boldog Szülinapot Gmail!

 

Forrás: Techspot.com

Kulcsszavak: Gmail szülinap Google

Hirek.com - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az ABB ingyenessé tette a digitális szolgáltatásokat

Ebben a kialakult nehéz helyzetben az ABB Robotika és Gyártásautomatizálás arra törekszik, hogy segítse ügyfeleit és partnereit a gyártásuk és az üzleti tevékenységük fenntartásában, miközben számos munkavállalójuk otthonról dolgozik.

2020. április 20. 09:20

Biztonságos megoldás vírustesztelésre az OnRobot grippereivel

A chessington-i egészségügyi tesztállomás kialakítását látván a PSI Technologies tudta, hogy kezében van a megoldás, amivel segíteni tud.

2020. április 14. 15:41

Már elérhetők az államilag támogatott kurzusok a Codecoolnál

A kormány által meghirdetett gazdaságvédelmi akcióterv részeként a válság által sújtott szektorokból kényszerűen kikerülők digitális átképzését 95%-ban fogja támogatni az állam, kamatmentes felnőttképzési diákhitellel segítve a tanulás ideje alatt a megélhetést. Magyarország vezető programozóiskolája, a Codecool üdvözli a kormány döntését és már kidolgozott karriertervezési és átképzési modellel várja a jelentkezőket, hogy a központi források kihasználásával néhány hónap alatt új, jövőbiztos karrierhez jussanak.

2020. április 7. 16:51

Több millióan kaphatnak ingyenes online védelmet áprilistól

A koronavírus járvány okozta rendkívüli gazdasági és társadalmi helyzetben három hónapig ingyen digitális védelmet nyújt a Panda Security minden meglévő és új vállalati ügyfelének, valamint tanároknak és diákoknak világszerte. A távmunkára és az online oktatásra való hirtelen átállás komoly biztonsági kockázatot jelent megfelelő technológiai háttér nélkül. Ezért a cég több mint 30 millió meglévő felhasználója és az új belépők számára biztosít díjmentesen kibervédelmi szolgáltatásokat az online támadásokkal szemben. A kezdeményezéssel a társaság célja, hogy a vállalkozások és az oktatási intézmények biztonsággal munkatársaikra és alaptevékenységükre koncentrálhassanak.

2020. március 31. 12:57

Hogyan legyenek a gyerekek és a tanárok biztonságban a digitális oktatás ideje alatt is?

Az ország összes iskolájában múlt hétfőn digitális oktatás kezdődött. Ez azt jelenti, hogy a gyerekeknek és a tanároknak sok esetben kapkodva, pár óra alatt kell megismerkedniük rengeteg platformmal, letölteni mindeddig ismeretlen programokat, felkészülten állniuk a virtuális világ kihívásai elé. Ez sokszor nem könnyű, főleg hogy a szülők nem tudják ezekben a napokban teljes figyelmükkel a gyerekek internetes tevékenységén tartani a szemüket, hiszen esetleg maguk is ugyanezekkel a kihívásokkal küzdenek a home office munkavégzés kapcsán. Az ESET szakemberei összegyűjtötték, hogy mire érdemes figyelni ilyenkor, és hogy levegyék a terhek egy részét a szülőkről, most 3 hónapos ingyenes próbaverziót biztosítanak az ESET Internet Security biztonsági megoldásból minden diáknak és tanárnak.

2020. március 25. 10:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új funkcióval bővült a WIWE

2020. június 15. 16:23

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15

Gigafelvásárlás az oktatási piacon

2020. április 21. 10:32
online sportfogadás