Az Android kerekedhet felül a 2013-as tabletháborúban

Czipperer Dia, 2013. április 15. 13:31

Az ABI Research szerint az Android idén végre átveszi a vezetést az iOS-től a táblagép-értékesítések terén. A tabletek népszerűségben és kényelemben már a PC-ket is túlszárnyalják.

A múlt évhez képest 38%-os csökkenés várható az Apple háza táján a táblagépeladások tekintetében. Az ABI Research előrejelzései szerint az Android kerekedhet felül a 2013-as tabletháborúban.  A jóslatok szerint a Samsung vezetheti majd az eladásokat, ami nem is tűnhet olyan hihetetlennek az év eleji IHS felmérés után.

 

Az Android elterjedése és népszerűsége 2010 óta folyamatosan nő, egyre inkább a speciális termékek birodalmába nyomva ezzel az iPadet. Az Apple, ha nem változtat taktikáján, könnyen kockáztathatja népszerűségét, ugyanis ma már az könnyű elérhetőség, beszerezhetőség és természetesen a megfizethető ár dominál (lásd: Egyre inkább az olcsó táblagépeket keresik). Bár azt hiszem, nehéz elképzelni, hogy az Apple feladná pozícióját.

 

A felmérés egyébként az elkövetkezendő években is növekedést jósol a Google operációs rendszerének, valamint a táblagépek növekvő népszerűségének, hiszen e tekintetben már most túlszárnyalják a PC-ket.

 

Forrás: Android-apps.com

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új technológiák forradalmasíthatják a fizetési ökoszisztémát

Az elmúlt években számos új technológia jelent meg a pénzügyi szektorban, amelyek forradalmasíthatják a fizetési ökoszisztémát. Az AFR 2.0 és a szupertárcák a legújabb innovációknak tekinthetők ezen a területen, amelyek azt ígérik, hogy alapjaiban változtatják meg a fizetés jövőjét. Segítségükkel az ügyfelek egységes és kényelmes fizetési élményben részesülnek, míg a pénzügyi szolgáltatók számára lehetőség nyílik újfajta üzleti modellek kialakítására.

2023. június 1. 14:03

Zöld gasztroreformot hirdet a magyar startup

Mintegy 550 millió forintot fordíthat növekedésére a Greenstic Europe Kft. (Greenstic) az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures befektetésének köszönhetően. A környezetbarát, egyszer használatos éttermi eszközöket forgalmazó vállalkozás regionális szinten bővíti tevékenységét, miközben célul tűzte ki a gasztroszektor környezettudatossá tételét, és a körforgásos gazdasági modell alkalmazását is. 

2023. június 1. 12:42

Az Influence Media nyerte a Continental Magyarország kommunikációs tenderét

Többfordulós, meghívásos tenderen az Influence Media integrált kommunikációs ügynökség nyerte el a Continental Magyarország vállalati kommunikációs és PR feladatokra kiírt tenderét. A közös munka már áprilisban elindult, az együttműködés keretében az ügynökség a Continental országos vállalati kommunikációs osztályának, illetve a gumiabroncs üzletágának nyújt kommunikációs szolgáltatást.

2023. május 31. 21:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39