Az Android kerekedhet felül a 2013-as tabletháborúban

Czipperer Dia, 2013. április 15. 13:31

Az ABI Research szerint az Android idén végre átveszi a vezetést az iOS-től a táblagép-értékesítések terén. A tabletek népszerűségben és kényelemben már a PC-ket is túlszárnyalják.

A múlt évhez képest 38%-os csökkenés várható az Apple háza táján a táblagépeladások tekintetében. Az ABI Research előrejelzései szerint az Android kerekedhet felül a 2013-as tabletháborúban.  A jóslatok szerint a Samsung vezetheti majd az eladásokat, ami nem is tűnhet olyan hihetetlennek az év eleji IHS felmérés után.

 

Az Android elterjedése és népszerűsége 2010 óta folyamatosan nő, egyre inkább a speciális termékek birodalmába nyomva ezzel az iPadet. Az Apple, ha nem változtat taktikáján, könnyen kockáztathatja népszerűségét, ugyanis ma már az könnyű elérhetőség, beszerezhetőség és természetesen a megfizethető ár dominál (lásd: Egyre inkább az olcsó táblagépeket keresik). Bár azt hiszem, nehéz elképzelni, hogy az Apple feladná pozícióját.

 

A felmérés egyébként az elkövetkezendő években is növekedést jósol a Google operációs rendszerének, valamint a táblagépek növekvő népszerűségének, hiszen e tekintetben már most túlszárnyalják a PC-ket.

 

Forrás: Android-apps.com

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kevesebb mint a felére csökkent a kriptovaluták után fizetendő adó Magyarországon

Napjaink egyik állandó beszédtémája a kriptovalutákkal való kereskedés, az azokkal kapcsolatos ügyletek és az abból származó bevétel. Nemrég pedig megérkezett a törvénymódosítás, amely a kriptovaluták adózását szabályozza Magyarországon. A Process Solutions Kft. (PS) hazánk egyik vezető számviteli, adózási és bérszámfejtési szolgáltatásokat nyújtó vállalata fontosnak tartja a szabályok ismertetését, hogy ezen a kockázatokkal teli területen, legalább adókockázatok nélkül tudjunk kriptóval üzletelni. A PS adószakértőjének segítségével betekintést nyújtunk a kriptovaluták adózásának jelenlegi hátterébe.

2022. május 17. 21:14

1,2 milliárd forintos tőkebefektetés a Navitasoftnál

A masszív nemzetközi jelenléttel rendelkező, energiapiacra szakosodott Navitasoft az európai megújuló energiapiac kis szereplői felé fordul. A Kék Bolygó Tőkealap milliárdos befektetését olyan felhőalapú megoldások fejlesztésére fordítják, amellyel minden energetikailag használható eszköz (pl. solar panel, elektromos autó töltők, hűtőházak) az energiapiachoz csatlakozhat, és a tulajdonosa számára pénzt termelhet. A vállalat nem titkolt célja a tőzsdére lépés előkésztése.

2022. május 17. 18:31

Kiderült, mennyit keres egy marketinges

Kreatív, izgalmas, ráadásul jó anyagi lehetőséggel és folyamatos fejlődéssel kecsegtet a marketinges szakma – derül ki egy frissen közzétett kutatásból. A területhez számos különálló munkakör kapcsolódik, a hirdetéskezelőtől a szövegíróig. Ráadásul most azt is megtudhattuk, melyik pozícióban mekkora bevételre számíthatunk.

2022. május 17. 13:58

A közösségi média dezinformációi mindannyiunk jövőjét veszélyeztetik

Ötödik éve adja ki a tudomány helyzetéről szóló kutatását a 3M, a világ egyik leginnovatívabb cége. A 17 országban, államonként 1000 ember megkérdezésével végzett felmérés rámutat, hogy az emberek zöme bízik a tudományban, annak képviselőiben és eredményeiben, és ez a bizalom a pandémia hatására csak nőtt. Nagy arányban aggasztja ugyanakkor a válaszadókat, hogy a tudomány hitelét a közösségi és hagyományos médiában terjedő, áltudományos, vagy a tudományra hamisan hivatkozó dezinformációk alááshatják, ami hátráltatja a globális problémák közös megoldását.

2022. május 17. 12:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Témanapot tart a Neumann Társaság az úttörő magyar számítógépépítőről

2022. május 16. 11:18

Példátlan szövetségre lépett két globális vállalat

2022. május 10. 15:35

A legnagyobb forgalmú online kereskedők rangsora

2022. május 5. 11:20

Nívó-díjat kapott a Magyar Telekom

2022. április 29. 20:24