Minden negyedik PC védtelen

Czipperer Dia, 2013. április 19. 14:03

A Microsoft egyik felmérése szerint a PC-k negyede védtelen a különféle támadásokkal szemben megfelelő vírusirtó szoftver hiányában.

 

A Serurity Intelligence Report arra az eredményre jutott, hogy a világon csak a PC-k háromnegyede rendelkezik valamilyen vírusvédelemmel. A többi gép ki van téve mindenfajta támadásnak, hiszen védelem hiányában könnyű célpontnak bizonyulnak. A Microsoft felméréséből az is kiderült, hogy a védelemmel nem rendelkező gépek 5,5-ször nagyobb eséllyel eshetnek a támadások áldozatául.

 

 

Sajnos a rosszindulatú dokumentumok száma is egyre nő: főként a Word és PDF típusúaké. 2012 harmadik negyedévében a Microsoft közel hárommillió számítógépről távolított el fertőzött fájlokat.

 

Bár sajnos – és ezt a legtöbben nem tudják – az igazi védelem címszó alá nem tartozik, ha például a szoftver próbaverziót használjuk, elavult program fut gépünkön vagy nem ismerjük fel a fenyegetést magát. Ilyenkor ugyanúgy veszélyben van rendszerünk.

 

Sok olyan programmal is találkozhatunk a piacon, amelyek valójában nem is vírusirtók, csak jó utánzatok. És miközben azt hisszük, teszünk gépünk védelméért, nem jutottunk előrébb.

 

Forrás: Techspot.com

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megjelent az NMHH 2020-as felügyeleti terve

2020. február 18. 10:35

Informatikai szakembereket keres az SAP Labs Hungary

2020. február 14. 10:33

20 éves Magyarország egyik legrégebbi email rendszere

2020. február 7. 09:03

A három legnépszerűbb rádiót négymillió ember hallgatja

2020. február 3. 10:01
online sportfogadás