Előadások a webes sérülékenységekről - Acunetix Web Vulnerability Scanner

forrás: Prím Online, 2013. április 23. 11:21

A weboldalak 70%-án olyan biztonsági rések találhatóak, amik közvetlenül veszélyeztetik a vállalatok értékes adatait. Április 25-én, az Óbudai Egyetemen tartanak előadást az internetes veszélyforrásokról, amire főként szolgáltatók és vállalatok IT szakértőit várják a szervezők.

A bejelentkezési oldalak, a vásárlási platformok, a fórumok, a chat alkalmazások és a dinamikus tartalmak olyan áthatolható réseket nyithatnak egy-egy vállalat IT-rendszerén, amiket a támadók előszeretettel használnak ki az adatokhoz való hozzáféréshez.
Az alábbi 2011-es WHID (Web Hacking Incident Database) diagram számos támadási metódust tartalmaz, köztük az SQL befecskendezést, illetve az XSS-t is, aminek „mellékhatásaként” személyes adatlopás is bekövetkezhet.


Az előadások tematikája az alábbiak szerint alakul:


17:00 - Fenyegetettségek bemutatása: SQL injection, Cross-site-scripting, Directory Traversal, Ajax alkalmazások sérülékenységei - Gyebnár Gergő (Black Cell IT Security)
17:30 - Sérülékenységek feltárása: az Acunetix funkciónak és alkalmazásának a bemutatása, valós idejű sérülékenység vizsgálat OWASP webGoat segítségével - Prém Dániel (Óbudai Egyetem)

Részvételi szándékát a linkre kattintva jelezheti.

  

Kulcsszavak: security konferencia

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új eljárás a kiberbiztonságban

Lezárult a Quadron Kibervédelmi Kft., a BME és a Mesterséges Intelligencia Nemzeti Laboratórium (MILab) közös tudományos kutatási projektjének első szakasza. A kutatás központjában egy olyan algoritmus áll, amely mesterséges intelligencia képességgel tudja érzékelni egy informatikai rendszer nem megszokott működését, amelyek támadásokra utalhatnak, jóval azelőtt, hogy a károkozás bekövetkezne.

2022. szeptember 26. 13:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00

’Az Év Honlapja’ pályázat 21. alkalommal keresi a legjobb honlapokat, applikációkat és digitális megoldásokat

2022. szeptember 7. 11:38

Digitalizálódó vállalatok vezetői az IVSZ elnökségében

2022. augusztus 31. 14:17