Toshiba Portégé Z10t: tablet/ultrabook üzleti felhasználóknak

forrás: Prím Online, 2013. április 30. 12:19

A Toshiba bejelentette a Portégé Z10t leválasztható ultrabookját, melyett kifejezetten üzleti felhasználók számára készített. Ez a vékony, Windows 8 Pro alapú eszköz egy tartós, kényelmesen használható, erőteljes Ultrabook, melyről egy mozdulattal válaszható le a praktikus, kézírással is kiválóan vezérelhető táblagép.

Az új, kiválóan hordozható, 29,5 cm-es (11,6”) Full HD, fényes kijelzős Portégé Z10t 2013 harmadik negyedévében kerül a hazai boltokba.


Egyszerű menükezelés és adatbevitel


A menük kezelését és az adatbevitelt a Portégé Z10t számos különböző funkciója segíti. Laptop módban a felhasználó a fizikai és a virtuális billentyűzetet egyaránt használhatja. A menüket akár az érintőképernyőn ujjai mozgatásával, akár a többujjas érintőpaddal is kiválaszthatja. Amennyiben a munka során nagyobb precizitás szükséges, akkor ehhez az Accupoint eszköz nyújt segítséget. A Portégé Z10t táblagép funkciói közül kiemelkedő a böngészés közben is remekül használható, érzékeny, tízujjas érintőképernyő. Az opcionális digitalizáló tollal pedig vázlatokat rajzolhatunk a tablet kijelzőjére, pontosan egy adott területre kattinthatunk, illetve egyszerűen navigálhatunk a menürendszerben. A kézírás-felismerő funkció pedig kiváló segítséget nyújt, hogy rendet tehessünk írott jegyzeteink között, és azokat szerkeszthető dokumentumokká alakíthassuk.


A Toshiba Easy Guard funkciók intenzív mindennapi használatot tesznek lehetővé


A vékony és ultra mobil Portégé Z10t-et intenzív, mindennapos használatra, a Toshiba magas minőségi és megbízhatósági normáinak megfelelően tervezték, így az eszköz esetleges leesése esetén is a tárolt adatok sérülésének esélye lényegesen kisebb. Mindezeken túl a billentyűzet cseppálló¹, vagyis a ráhulló folyadékcseppek sem feltétlenül eredményeznek adatvesztést. A Portégé Z10t számos beépített biztonsági és adatkezelési funkciót tartalmaz: az Intel® Anti-Theft megoldása a jogosulatlan használat veszélyeit csökkenti, a Trusted Platform Module (TPM) a helyben tárolt kritikus adatokat védi, az Intel® vPro™ technológia pedig egy, a számítógép-használattal kapcsolatos veszélyek elkerülésére kifejlesztett biztonsági csomag. Az Intel® vPro™ a legújabb biztonsági fenyegetések ellen nyújt további védelmet, valamint azt is lehetővé teszi, hogy az informatikai csoport szakemberei távolról ellenőrizzék a Portégé Z10t működését, szükség esetén azon karbantartást, frissítést vagy javítást végezzenek.


Legújabb csatlakozási technológiák


A Portégé Z10t felhasználói számára a mobilitás kulcsfontosságú, ezért az eszközt a legújabb szabványú, gyors és megbízható adatátvitelt lehetővé tevő kapcsolódási lehetőségekkel látták el. A perifériákkal való lényegesen gyorsabb adatátvitelt a beépített USB 3.0-ás csatlakozók biztosítják. A HDMI® és RGB portok segítségével nagy kijelzőket is használhatunk, az Intel® Wireless Display technológia pedig az arra alkalmas tévékészülékre dokumentumok és multimédiás fájlok vezeték nélküli átvitelét teszi lehetővé. A gigabites vezetékes LAN csatlakozó mellett Portégé Z10t-ben a legújabb vezeték nélküli technológiákat támogató adapter is található, így a gyors adatátvitel érdekében HSPA és LTE szabványú mobil szélessávú eszközzel is rendelkezik.

Notebook/ Táblagép ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Vatikánt védő testőrség Samsung Knox Suite-tal bővíti biztonsági arzenálját

Róma szívébe elzarándokolni nem csak a hívők számára rendkívüli élmény, a Vatikánt és nevezetességeit egy átlagos napon 25.000 turista látogatja meg. A világ legkisebb, mindössze 0,44 km2 területű államát és annak vezetőjét elit katonai alakulat őrzi, a Svájci Gárda már 1506 óta védelmezi a mindenkori pápát és az Apostoli Palotát. A testőrség a reneszánsz óta folyamatosan megújulva alkalmazkodik a kihívásokhoz, veszélyekhez és a technológiai fejlődéshez, hogy a modern korban is sikerrel lássa el a feladatát. A Svájci Gárda a Samsung Knox Suite-tal egészítette ki arzenálját, hogy a digitális fenyegetéseket is a leghatékonyabban háríthassák el.

2023. március 30. 17:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08