A Cisco alkalmazásszolgáltató platformmá fejleszti a routereket

forrás: Prím Online, 2013. május 5. 10:52

A vállalati alkalmazások területén jelentős változások zajlanak – a vállalatok adatközpontokba centralizálják, vagy a felhőbe helyezik át alkalmazásaikat, illetve fiókirodáik internetes infrastruktúráját is átalakítják a felhő hatékony elérésének érdekében. Az alkalmazásszolgáltatási modellek változása új biztonsági, teljesítménybeli és megbízhatósági kérdéseket vet fel, miközben a hálózatnak is lépést kell tartania ezekkel a változásokkal.

Az egységes, magas színvonalú fiókirodai alkalmazáskörnyezet megvalósítására a Cisco új routersorozatot mutatott be. A Cisco ISR-AX routerek (Integrated Services Router with Application Experience) egyetlen eszköz formájában kínálják a fiókirodai szolgáltatásokhoz nélkülözhetetlen útválasztási és biztonsági technológiákat illetve az átfogó alkalmazásszintű szolgáltatásokat. Ezzel a megoldással optimális felhasználói környezet hozható létre bármely irodában egyszerű üzemeltetés és alacsony teljes bekerülési költség (TCO) mellett.


A Cisco az ISR-AX sorozatú routereket akár 35%-kal kedvezőbb áron kínálja a konkurens WAN-optimalizációs eszközöknél, elősegítve a technológia költséghatékony bevezetését a teljes fiókirodai hálózatban.


„Az alkalmazások megváltozott használata minden korábbinál nagyobb igényeket támaszt a vállalati hálózatokkal szemben – mondta Rohit Mehra, az IDC hálózati infrastruktúrákkal foglalkozó alelnöke. – Az IDC véleménye szerint a ma használt hálózatoknak jelentős fejlesztésekre van szükségük ahhoz, hogy megfeleljenek az alkalmazások elérésével és teljesítményével kapcsolatos növekvő igényeknek, amely végül a fiókirodai szolgáltatások jobb teljesítményét és az alkalmazások univerzális elérhetőségét eredményezi majd.”


A Cisco ISR-AX sorozat elemei:


•       Cisco 3900-AX, 2900-AX és 1900-AX ISR, a Cisco ISR G2 routerére építve
•       Cisco security licensz, amely tartalmazza a VPN-t, a tűzfalat és a behatolás-megelőző szolgáltatást (intrusion prevention)
•       Cisco Services-Ready Engine vagy maximum RAM
•       Az eszközök további konfigurálási lehetőségét hálózati, számítási és tárolási igényekre.
 

A Cisco 3900-AX, 2900-AX és 1900-AX sorozatú útválasztók már jelenleg is elérhetők. A Cisco az AX termékcsaládot a Cisco 800 ISR, a Cisco ASR1000 és a Cisco CSR1000V sorozatra is kiterjeszti, és így a távmunkások, a peremhálózat, az adatközpont és a felhő számára is elérhetővé teszi az alkalmazásszolgáltatásokat.

Kulcsszavak: router Cisco

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az IFUA Horváth Zöld Kerék díj idei nyertesei

Az idén a Grundfos és az MBH Bank nyerte el az IFUA Horváth Zöld Kerék díjat. A Grundfos „Átfogó ESG-alapú irányítási rendszerfejlesztés” kategóriában, az MBH Bank pedig „ESG-szempontok beépítése a termékfejlesztésbe” kategóriában bizonyult a legjobbnak a pályázók közül.

2023. május 27. 15:05

Konferencia a gépi tanulásról, a mesterséges intelligenciáról és a mély tanulásról

2023. június 2. és 4. között Prágában, az O2 Universumban rendezik meg Európa legnagyobb gépi tanulásról, mesterséges intelligenciáról és mélytanulásról szóló konferenciáját. A Machine Learning Praque társszervezője a Kiwi.com, vezető utazási technológiai vállalat. Az eseményen olyan nagyvállalatok szakértői lesznek előadók, mint az Amazon, az Emplify, a Google, a Microsoft és a Workday.

2023. május 27. 10:19

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39

Új keresőt fejleszt a Google

2023. április 24. 20:01