Megjelent az LG 2013-as CINEMA 3D Smart TV termékkínálata

forrás: Prím Online, 2013. május 5. 10:59

Az LG Electronics 2013-as Smart CINEMA 3D TV termékcsaládjának legújabb modelljei páratlan 2D és 3D képminőséget, valamint olyan új Smart szolgáltatásokat kínálnak, mint az LG Cloud (az LG felhő alapú szolgáltatása), az NFC címke és a MiracastTM adatkommunikációs rendszerek.

Az LG a tökéletes képi élmény mellett olyan kiegészítő szolgáltatásokkal ruházta fel idei Smart CINEMA 3D modelljeit, amelyek a kényelmi funkciók mellett — mint például a teljes értékű webes böngésző, a számtalan alkalmazás és a 3D-s tartalmak — a tartalomközvetítés és megosztás terén is több újdonságot tartogatnak. Az LG legújabb tévéiben hamarosan elérhető felhő alapú szolgáltatás, az LG Cloud, amely a nagyméretű filmek, zenék vagy fényképek egyszerű és gyors tárolási és megosztási módját kínálja. Az LG felhő alapú szolgáltatása lehetővé teszi, hogy különböző digitális eszközökről tartalmakat töltsünk fel egy központi szerver számunkra dedikált tárhelyére, ahonnan az LG Smart TV-n, vagy más, arra alkalmas készüléken bárhol és bármikor lejátszhatjuk.



Az LG NFC címke (NFC Tag On) használatával a mobiltelefon és a tévé közötti kapcsolat még egyszerűbb és hatékonyabb lett. Az NFC képes telefon címkéhez történő érintése után egyből létrejön a csatlakozás a tévé és a mobil eszköz között, megjelenik az éppen futó műsor képe és egyéb szolgáltatások, mint például az okostelefonos távirányítás. A 2nd Display (Második képernyő) funkcióval egyetlen pillanatról sem fogunk lemaradni, még ha el is kell mennünk valami miatt a tévé elől.

Az okostelefonunk, vagy más mobileszközünk és az LG Smart TV-nk kommunikációs lehetőségeinek ezzel azonban koránt sincs vége. A Wi-Fi Alliance által minősített MiracastTM lehetővé teszi azt, hogy a televíziók és a kompatibilis okostelefonok, táblagépek között egyszerűen és gyorsan hozzunk létre kapcsolatot, kábelek nélkül. Így a mobileszköz képernyőjét egyszerűen megjeleníthetjük tévénk képernyőjén is.

A MiracastTM-tal ellentétben az MHL (Mobil HD-kapcsolat) vezetéken teszi lehetővé a kapcsolatot az okostelefon és a tévé között. Így a telefonunkon tárolt nagyfelbontású tartalmakat is azonnal és egyszerűen viszontláthatjuk a tévé nagy képernyőjén.

Az LG Time Machine II szolgáltatásával — egy külső HDD segítségével — az online tartalmak szabadságát élvezhetjük a hagyományosan sugárzott digitális tévéadások esetében is. A népszerű Time Machine funkció megújult változatával rögzíthetjük, visszatekerhetjük, szüneteltethetjük, illetve újra megnézhetjük a tévében sugárzott műsorokat. Az élő adást is megállíthatjuk, vagy visszapörgethetjük, mintha csak egy Blu-ray lemezt néznénk, a külső HDD-re felvett adást pedig bármikor visszanézhetjük. Az ütemezett felvétel funkcióval, még csak nem is magunknak kell elindítani a rögzítést, hanem előre beprogramozott időben ezt a tévénk megteszi.

Az új termékcsalád egyszerű, könnyed kezelhetőségét az átalakított Magic Remote mozgásérzékelős távirányító biztosítja. A rámutatással, görgetővel és kézmozdulatokkal történő vezérlést jól kiegészíti az új távirányító Voice Mate (hangfelismerő) funkciója, amellyel a navigáció még könnyebbé és egyszerűbbé válik. A Voice Mate felismeri a beszéd természetes ritmusát, ezáltal gyors és egyszerű keresést tesz lehetővé a teljes Smart TV ökoszisztémában.

Képminőség
Az LG 2013-as CINEMA 3D Smart televíziói könnyű, kényelmes, töltést nem igénylő 3D szemüvegen keresztül nyújtanak széles látószögben is tökéletes térhatású képet. Az idei modellek többségében IPS (képsíkváltó - In-Plane Switching) panel található, amely a függőleges elrendezésű (VA) kijelzőkhöz képest sokkal fejlettebb technológiát képvisel. Az IPS kijelzők a széles, 178 fokos betekintési szögnek köszönhetően még éles szögből is torzítás nélküli képet adnak, valamint rendkívül élethű, egységes és élénk színeket biztosítanak.

A képminőségért az IPS panel mellett az LG Triple XD Engine képfeldolgozó technológiája felel, amely minden eddiginél pontosabban végzi a képek vezérlését és feldolgozását; természetesebb színeket, mélyebb kontrasztot és nagyobb részletgazdagságot eredményez gyorsan mozgó képek esetén is. A Super Contrast Booster a képernyő megfelelő részeinek felerősítésével maximalizálja a kontrasztot és a fényerőt. A Dynamic Scanning (dinamikus szkennelés) technológia pedig javítja a válaszidőt, és még a leggyorsabb akciójelenetek esetén is kiküszöböli az elmosódást. Az Active Noise Reduction (aktív zajcsökkentés) funkció a nemkívánatos zaj és zavaró jelenségek megszüntetésével még részletgazdagabb és valósághűbb vizuális élményt nyújt.

Formatervezés
A 2013-as Smart TV-k továbbviszik a tavalyi évben nagy sikert aratott CINEMA SCREEN formatervezés hagyományait, a keret viszont még keskenyebb lett, tovább tökéletesítve ezzel a kép és a szórakozás élményét. A Magic Swivel Stand állvány pedig olyan érzetet kelt, mintha a TV a levegőben lebegne. Az egyszerre elegáns és funkcionális állvány jól kiegészíti a képernyőt, semmi nem vonja el a szemet a látványról. Az állványt, kialakításának köszönhetően, könnyedén lehet a megfelelő irányba elforgatni.

Kulcsszavak: Smart TV TV LG

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05