Az Android továbbra is uralja az okostelefon piacot

Czipperer Dia, 2013. május 6. 10:55

Az USA első negyedéves eredményei rámutatnak arra, hogy az Android egyre nagyobb szeletet hasít magának a tortából: már jelentősen vezet az iOS előtt.

Az Android még mindig 52%-kal vezet az iOS előtt (39%) – mutatnak rá az első negyedéves eredmények. Bár a 2012-es Q4-es adatokhoz viszonyítva némi eséssel számolhatunk (53,4%), még mindig a Google uralja a piacot.

 

A BlackBerry is veszített népszerűségéből: 6,4%-ról 5,2%-ra esett vissza. A Symbian platform is egyre inkább kezd eltűnni a színről, mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy a csekély piaci részesedése tovább csökkent 0,1%-kal.

 

Lehet, hogy az Apple iOS idén visszatér a nyeregbe? A 2012. decemberi adatokhoz képest 2,7%-kal javította pozícióját, vagyis az egyik a sorban, aki pozitív irányba lendítette mutatóit. A másik a Microsoft: piaci részesedését azonban csak minimálisan sikerült javítania: mindössze 0,1%-kal (2,9%-ról 3%-ra).

 

Forrás: Android-apps.com

Kulcsszavak: Android iOS okostelefon piac

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Friss kutatással jelentkezik a Dell

A Dell Technologies új felmérése szerint, két évnyi gyors digitális átalakulás tapasztalatai alapján, az informatikai vezetők fele úgy gondolja, a cége tisztában van azzal, hogy mire van szükség a munkaerő digitális átalakításához. Azonban sok alkalmazottnak nehezére esik lépést tartani a gyors változással. A kutatás több mint 40 országban zajlott 10 500 válaszadó bevonásával. A megkérdezettek több mint kétharmada úgy gondolja, hogy a cégek az átalakulásra irányuló projektek megtervezésekor nem vonják be kellően az alkalmazottakat. 

2022. november 26. 15:29

Digitalizációból állít követendő példát a hazai cégek elé a Digiméter

Mi a közös a közösségi médiára specializálódott Klausz Social Group ügynökségben, a Hunnia Kristály vendéglátóipari nagykereskedésben és a Lumenet prémium világítással foglalkozó webáruházban? Mind a három cég úgy döntött pár évvel ezelőtt, hogy a digitalizáció segítségével fejlődik tovább, amiben olyan sikeresnek bizonyultak, hogy 2022-ben elnyerték a Digiméter-díjat. 

2022. november 26. 13:25

Kutatás: fontosnak tartjuk az adatbiztonságot, mégsem teszünk eleget a védelem érdekében

Nemcsak a számítógépen, de a mobiltelefonon is szükséges védekeznünk az adatlopás, a hackerek vagy a nemkívánt tartalmak megjelenése ellen. Egy friss kutatás rávilágított, hogy bár a többség fontosnak tartja az adatbiztonságot, a válaszadók jóval kisebb hányada használ bármiféle adatvédelmi megoldást. A Yettel az idei, 10. alkalommal megrendezett Európai Kiberbiztonsági Hónapot követően új, internet-biztonsági szolgáltatást indított.

2022. november 26. 11:40

A Schneider Electric megoldásaival takarékoskodik a CLAAS

A Schneider Electric által szállított hálózatfelügyeleti rendszerrel tette hatékonyabbá energiafelhasználását a CLAAS Hungária Kft. A megoldás a költségek csökkentése mellett a karbantartást is támogatja, és a vártnál jóval gyorsabb megtérülést hozott: egy év, vagy még rövidebb idő alatt visszahozták a befektetett összeget a rendszerek, a fűtésvezérlés például mindössze egy szezon alatt.

2022. november 26. 10:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December 1. éjfélig lehet nevezni 'Az Év Honlapja’ pályázatra!

2022. november 23. 09:55

Az energiatárolás lehet a válság megoldásának kulcsa

2022. november 18. 09:55

Iskolák is lehetnek a kiberbűnözők célpontjai?

2022. november 7. 15:56

A Green Fox Academy a Sandberg Capitallal folytatja nemzetközi expanzióját

2022. október 26. 11:20