Google Translate – kamera általi fordítás már magyarul is

Czipperer Dia, 2013. május 10. 08:30

Újabb 16 nyelvvel bővült – köztük a magyarral – a Google Translate Android alkalmazásának azon funkciója, amellyel egy bizonyos szövegre irányítva a kamerát, az adott szóra mutatva lefordítja azt.

A Google Translate Android alkalmazás kamera általi fordító funkciója újabb nyelvekkel gazdagodott. Indulásakor (2012. augusztus) cseh, német, angol, francia, német, olasz, lengyel, portugál, orosz, spanyol és török nyelveken volt elérhető, amely most újabb 16 nyelvvel bővült (bolgár, katalán, dán, észt, finn, horvát, magyar, indonéz, izlandi, litván, lett, norvég, román, szlovák, szlovén és svéd).

 

 

Az applikáció optikai karakterfelismerést és a gépi fordító eszközeit alkalmazva működik. A közelmúltban kifejezésszótárral is bővült az alkalmazás, mely segítségével elmenthetjük azokat a kifejezéseket, melyek számunkra a leghasznosabbnak bizonyulnak, és ezeket könnyedén visszakereshetjük bármilyen eszközön, ugyanis a szolgáltatás minden bejelentkezett eszközünkre szinkronizálja a beállításokat. Ez a korábbi „Kedvenc” funkció helyett található a menüben.

 

Érdemes kipróbálni, főleg, hogy már magyarul is használhatjuk a funkciót, és csak androidosok számára érhető el. Az alkalmazás iOS verziója nem támogatja a kamera általi fordítást.

 

Forrás: TechChrunch.com

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Virtuális nézőteret nyit a Budai Szabadtéri Színház

2020. szeptember 9. 12:11

Év Informatikai Vezetője díj 2020

2020. augusztus 27. 11:07

Early Bird kedvezménnyel indul ‘Az Év Honlapja’ pályázat

2020. augusztus 13. 14:58

Az EU rendkívüli forrásokat biztosít a SZTAKI vezetésű nemzetközi COVID-projektre

2020. augusztus 13. 12:16
online sportfogadás