Innovációs platformba tömörül kilenc hazai infokommunikációs vállalkozás

MTI Sajtóadatbank, 2013. május 10. 07:19

Innovációs platformba tömörül kilenc hazai infokommunikációs vállalkozás az Európai Unió Innovációs és Technológiai Intézete (EIT) budapesti társult tagjával; a platform célja a tudásmegosztás, valamint a kutatási, szakmai és képzési együttműködés - közölte az EIT ICT Labs Magyar Nemzeti Társult Csomópont.

A platform tagjai "gazella", azaz gyors növekedésű vállalatok, amelyek hagyományosan együttműködnek az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Informatikai Karával és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Villamosmérnöki és Informatikai Karával. Az együttműködéshez a vállalatok mellett, az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége(IVSZ) is csatlakozott.
 

Horváth Zoltán, az ELTE Informatikai Kar dékánja, az EIT ICT Labs Magyar Nemzeti Társult Csomópont vezetője a közleményben kiemelte: az újonnan létrejött platform célkitűzése, hogy a Magyarországról kiindult, már nemzetközi piacokon is sikeres vállalkozások erősségeit összekapcsolja, és a további kutatás-fejlesztési programok érdekében együttműködést kezdeményezzen a piaci szereplők között.
 

Az innovációs együttműködés szorosan kapcsolódik az EIT ICT Labs nemzetközi célkitűzéséhez, amelyben ezer technológia-intenzív kis- és középvállalkozás bevonása, valamint húsz sikeres európai vállalkozás létrehozása szerepel. Az EIT ICT Labs Magyar Nemzeti Társult Csomópont az európai informatikai tudományos és innovációs közösség egyetlen kelet-közép-európai tagja, feladata a régióban található vállalkozások megszólítása és bekapcsolása az intézet tevékenységeibe.
 

A platform tagjai a beszédfelismerő rendszereket fejlesztő AITIA, az okostelefon alkalmazásokat fejlesztő Atrecto, a űrtávközlési eszközöket gyártó Bonn Hungary, a funkcionális programozási nyelvek területén tanácsadóként működő Intellifactory, a több terabájtos adatmennyiségek hatékony kezelésére összpontosító BInergy, új generációs infokommunikációs megoldásokat kínáló NETvisor, a vezető IT-biztonsági szoftverfejlesztő BalaBit, az online és mobilbanki szolgáltatásokat szállító IND, a újszerű prezentációs eszközt fejlesztő Prezi, valamint az infokommunikációs szektor vállalkozásainak képviselőjeként az IVSZ.

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Digitális lízinggel újít a Péntech

A digitális faktoring úttörője, a Péntech novembertől új szolgáltatással bővíti portfolióját, amelynek köszönhetően most még könnyebb lehet a vállalkozások növekedésének finanszírozása. A digitális lízing megoldásnak köszönhetően a Péntech weboldalán keresztül a piacon egyedülállóan gyorsan és gördülékenyen, mindössze néhány kattintással igényelhető konstrukció.

2021. december 1. 11:15

MagyarBrands díjat kapott a K&H

Kiemelkedő elismerésben részesült a K&H a legsikeresebb márkákat tizenkét éve díjazó MagyarBrands programban. A szakmai zsűri döntése szerint a K&H a “Kiváló Fogyasztói Márka” kategóriában nyerte el a MagyarBrands díjat.

2021. november 30. 19:36

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December elején nyit az első magyar kriptotőzsde

2021. november 30. 21:13

Dr. Charaf Hassan a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumának új elnöke

2021. november 18. 16:49

A Magyar Telekom 2021. harmadik negyedévi eredményei

2021. november 9. 21:45

Magyar innováció nyert ezüstérmet az év egyik legfontosabb egészségügyi startup versenyén

2021. október 30. 14:59