NISZ: Megjelent a GSM-R projekt megvalósítását célző második pályázat

forrás: Prím Online, 2013. május 10. 11:29

A Kormány 2012. novemberi döntésében a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt-t (NISZ Zrt.) jelölte meg a GSM-R rendszer megvalósítójának és a projekttel összefüggő támogatás kedvezményezettjének. A projekt célja, hogy megteremtse a nemzetközi vasúti forgalom átjárhatóságát, valamint növelje a közlekedés biztonságát és hatékonyságát. A döntés alapján a NISZ Zrt. hatáskörébe tartozik a tervezésre, a kiépítésre és az implementációra vonatkozó közbeszerzési eljárás lebonyolítása.

A GSM-R rendszer megvalósítását célzó 2012. december 22. első pályázati felhívását követve a 2013. május 07-én a NISZ Zrt. 2013/S 087-147940 számon, az uniós közbeszerzési hirdetmények oldalán (TED) közzétette a projekt második „Optikai kábelhálózat szállítása” tárgyú, nyílt közbeszerzési eljárásról szóló hirdetményét.


Az „Optikai kábelhálózat szállítása” közbeszerzési eljárás kiírásának értelmében a nyertes pályázónak a GSM-R projekt beruházása keretében, a hurokzárások kettős nyomvonalát is figyelembe véve, 1091 km nyomvonalhosszban, bázisállomások és állomásépületek átviteltechnikai helyiségeinek leágazásaihoz kell kiépítenie. A hálózat szállítása optikai rendezők között telepített, mérési dokumentumokkal rendelkező kábelekre vonatkozik.


A rendszer megvalósításával összefüggő első pályázati kiírás - a „Rendszerintegráció és GSM-R rendszer szállítása” - tekintetében jelenleg a NISZ Zrt. a 2013. március 4–én megjelölt három pályázóval, a Kapsch CarrierCom Kft. és MVM Ovit Országos Villamostávvezeték Zrt.-vel, a Nokia Siemens Networks Telekommunikációs Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-vel, valamint a SELEX Electronic Systems S.p.A. és Huawei Technologies Híradástechnikai Kft-vel folytat tárgyalásos eljárást, melynek lezárására és a nyertes pályázóval a szerződés megkötésére várhatóan a tervek szerint 2013. első félévében kerülhet sor.

Pályázatok ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Neumann 120 kiállítás a Deák17 Galériában

Mit tenne Neumann János, ha egy időgép segítségével ma visszatérhetne a Földre? Mit gondolna a jelen kihívásairól? Ezekre a kérdésekre keresi a választ a Neumann Társaság diákalkotói pályázatára érkezett művekből rendezett kiállítás a Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galériában. A Neumann 120 kiállítás ünnepélyes megnyitójára december 2-án 11 órakor kerül sor, a kiállítás pedig december 5-16. között díjmentesen látogatható.

2023. november 27. 10:07

Magyar energetikai startupokat is várnak a befektetői programba

Idén december 15-ig várja az EIT InnoEnergy az európai, köztük a magyar startupok, vállalkozók, innovátorok és kutatók tiszta energia fejlesztéseit, megoldásait a Hello CleanTech 2.0 programba, amelyek ennek a platformnak köszönhetően üzleti, technológiai és forrásszerzési támogatásban részesülhetnek.

2023. november 19. 12:05

Hosszabbít ’Az Év Honlapja’ pályázat!

Az Év Honlapja pályázat, amely évről évre megmutatja a digitális világ legjobbjait, most egy izgalmas fordulatot vesz. Meghosszabbított nevezési határidővel 2023. december 15. éjfélig várjuk a jelentkezéseket! Ez azt jelenti, hogy több időt kapnak a legújabb, friss projektek befejezésére és benyújtására, ezáltal pedig lehetőség nyílik a kreatív ügynökségeknek és vállalatoknak arra, hogy az egész éves munkájuk termését mutassák be a közönségnek és a zsűrinek.

2023. október 16. 09:57

Mesterséges intelligenciával fejlesztő cégek pályázatát várja a Magyar Telekom

A hazai vállalatok nagy része gondolkodik vagy már aktívan fejleszt mesterséges intelligenciával, amely komoly előrelépést jelenthet, ugyanakkor egyik pillanatról a másikra felboríthatja az erőforrás- és kapacitástervezést. Számukra nyújt lehetőséget a Magyar Telekom októberben induló pályázata. Olyan cégek jelentkezését várják, akik már elindították a mesterséges intelligencia használatával összefüggő, vagy használatára irányuló fejlesztéseiket, és ehhez szeretnék bővíteni fejlesztői környezetüket, szerverinfrastruktúrájukat. A pályázat nyertesei egy éven keresztül térítésmentesen kapnak hosting szolgáltatás a Telekomtól a szerverkapacitásuk bővítéséhez. 

2023. október 10. 16:18

A kreativitás új dimenziói: két új kategória ’Az Év Honlapja’ pályázaton

Immár 22. alkalommal indult útjára Magyarország legrangosabb digitális marketingkommunikációs pályázata. ’Az Év Honlapja’ izgalmas lehetőséget kínál mindazoknak, akik az elmúlt időszakban a legújabb honlapokat, applikációkat, digitális és technológiai megoldásokat hozták létre. Ha büszkén állsz egy újító szellemiségű honlap vagy applikáció mögött, akkor ez a lehetőség Neked szól!

2023. október 5. 18:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A magyar cégek fele nem tud pályázni EU-s támogatásokra

2023. november 30. 10:01

Mutatunk 10 tippet, amivel kivédhetjük a csalásokat a Black Friday és a Cyber Monday idején

2023. november 21. 19:10

Tovább erősíti magyarországi jelenlétét a világ egyik vezető szoftverfejlesztő vállalata

2023. november 16. 14:27

A Magyar Telekom 2023. harmadik negyedéves eredményei

2023. november 9. 10:04