1 NIKKOR 32mm f/1.2 – gyors és hordozható portréobjektív

forrás: Prím Online, 2013. május 14. 08:20

A Nikon ma bemutatta az ultragyors 1 NIKKOR 32mm f/1.2 objektívet, amely lehetővé teszi a nagy rekesznyílású portréfotózást a Nikon 1 fényképezőgépeknél.

A portrékészítéshez ideális gyújtótávolság és a kompakt kivitel mellett a lenyűgöző, CX formátumú objektív kimagasló képminőséget biztosít. Ritka az ennél gyorsabb objektív, ez pedig a 1 NIKKOR sorozat első csúcsobjektívjeként egy bővülő csoport élére áll.

Legyen szó akár beltéri eseményről, akár természetes megvilágítású kültériről, ezzel az objektívvel olyan lenyűgöző arcképek készíthetők, amelyek rabul ejtik a néző tekintetét. Mind a megörökített pillanatok, mind a beállított kompozíciók esetén az éles téma mellé elmosódott háttér készíthető, és gyenge megvilágításban is tűéles képek és videók rögzíthetők.

Jordi Brinkman, a Nikon Europe Nikon 1 cserélhető objektíves kompakt fényképezőgép-rendszerek termékmenedzsere a következőket mondta: „Az f/1,2 rekesz egyértelműen nagy fényerejű objektívet jelent. Tökéletes választás azoknak a Nikon 1 tulajdonosoknak, akik ki szeretnék aknázni a valóban gyors objektív nyújtotta lehetőségeket (mint például a kis mélységélesség), a komoly portréfotósoknak pedig a tömege miatt fantasztikus ajánlat.” Majd folytatta: „A Nikon olyan objektívek kifejlesztése mellett kötelezte el magát, amelyek a legtöbbett hozzák ki a Nikon 1-rendszerből. Izgalommal tekintünk az új csúcsobjektívben rejlő lehetőségekre.”

Megtörténik a csoda
Az új 1 NIKKOR kiváló portréobjektív: a gyorsaság nem megy a hordozhatóság rovására. A 32 mm-es gyújtótávolság körülbelül 85 mm-nek felel meg a 35 mm-es formátum esetében, amely klasszikus portrékészítő objektív. Ideális megoldás a szűk kivágású, fejet és vállat magába foglaló, rendkívül részletes képekhez. A nagyon gyors, f/1,2 rekesszel lágy elmosódás érhető el, így a téma könnyedén kiemelhető, a sebesség pedig nyilvánvaló előny kevés fény mellett. Ideális eszköz az elkapott pillanatoktól a beállított képekig; minden helyzetben a legelőnyösebb arcokat fogja vele fotózni.

Lehengerlő optikai teljesítmény
A kiemelkedő képminőségű objektív kilenc objektívelemet tartalmaz hét csoportban. A hétlamellás, lekerekített fényrekesz kellemes elmosódásról gondoskodik. Az 1 NIKKOR objektív Nikon Nanokristály bevonata nagy mértékben csökkenti a szellemképet és a becsillanást, még ellenfényben is. A saját Silent Wave Motor (SWM) lágy és pontos automatikus élességállítást biztosít, és gondoskodik a halk videofelvételről. A kézi vezérléssel fényképezők kedvéért ez az 1 NIKKOR objektív élességállító gyűrűt is kapott, amellyel a keresőbe vagy a monitorra tekintve is állítható az élesség.

Portré minden körülmények között
Nagy rekesznyílása ellenére az objektív kifejezetten kompakt, kívülről pedig kiemelkedő minőségű fémborítás védi, így remek tagja a Nikon 1-rendszernek. Megvásárolható fényes ezüst és félfényes fekete kivitelben. A Nikon 1 fényképezőgépek kis méretéhez alkalmazkodva csúcsminőségű portrék készíthetők vele minden helyzetben.
Az objektívhez első objektívsapka és HB-N107 bajonettzáras objektív fényellenző tartozik, amellyel csökkenthető az objektívbe jutó, nem kívánt fény, és minimalizálható a becsillanás, így javul a kontraszt és a színtelítettség. A választható kiegészítők között megtalálható a CL-N101 puha objektívtok.

1 NIKKOR termékválaszték
Az 1 NIKKOR objektívekkel kiemelkedő élességgel rögzíthető a valóság. Az 1 NIKKOR objektívek kis mérete a Nikon 1 fényképezőgépek hordozhatóságával, teljesítményével és sebességével kombinálva egyértelműen kiemelkedővé teszi a Nikon 1-rendszert. A tervezők az aktív életstílust tartották szem előtt, így az egyre több tagot számláló sorozat jelenleg kilenc objektívből áll, amelyek számtalan helyzetben használhatók, ráadásul mindegyik objektív videorögzítésre is optimalizálva an. A speciális FT1-bajonett adapterrel F-bajonettes NIKKOR objektívet is használhat a Nikon 1 fényképezőgépeken.

 

Kulcsszavak: Nikon objektív

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Informatikai szakembereket keres az SAP Labs Hungary

2020. február 14. 10:33

20 éves Magyarország egyik legrégebbi email rendszere

2020. február 7. 09:03

A három legnépszerűbb rádiót négymillió ember hallgatja

2020. február 3. 10:01

Életet menthet az ÉletMentő applikáció

2020. január 23. 14:20
online sportfogadás