PlayStation-őrülteknek: Jön a Gran Turismo 6

forrás: Prím Online, 2013. május 16. 09:14

Tegnap, a játék megjelenésének 15. évfordulóját ünneplő rendezvényen, a Sony Computer Entertainment bejelentette a Gran Turismo 6 érkezését. A 70 millió példányban értékesített PlayStation játék hatodik része várhatóan az ünnepekkor kerül forgalomba.

A Playstation 3 platformra készülő GT6 új szintre emeli a valósághű játék élményét. Az „autóverseny szimulátor” újratervezett felhasználói felülettel, lenyűgöző új pályákkal, új autókkal, továbbfejlesztett közösségi funkciókkal, valamint okostelefon és tablet kompatibilitással érkezik. A 2010 óta tízmillió példányban értékesített GT5 versenypályái és autói a hatodik részben is megmaradnak, azonban a legfrissebb verzió számos újdonságot tartogat.

 

 

A játékban a veterán, az országúti és a versenyautókkal összesen 1200-ra emelkedett a vezethető autók száma, amely a későbbiekben online tartalommal fog bővülni. A többezer aerodinamikus alkatrésznek köszönhetően szinte mindegyik autó a játékosok kedve szerint fejleszthető.

 

A 15. születésnapi ünnep helyszíne, Silverstone csak egy a 7 új pálya közül, amely az új verzióban versenyezhető lesz. Ezzel a végigjárható utak száma 33-ra emelkedik, amelyek ráadásul a 19 újdonsággal együtt már 71 különböző módban lesznek elérhetőek. A továbbfejlesztett útvonalgeneráló funkció több tíz négyzetkilométernyi gyönyörű tájat mutat be, többek között a lenyűgöző Andalúziai régiót.

 

A Gran Turismo™ együttműködő partnereivel folyamatosan a virtuális és valós vezetés közötti határvonal elmosódásán dolgozik. Ezek közül az egyik legismertebb a Nissan közreműködésével megvalósuló GT Academy, amely 2008 óta számos autóversenyző tehetséget fedezett fel. A születésnapi rendezvényen a bejelentették, hogy a 2013-as verseny minden eddiginél nagyobb szabású és különlegesebb lesz, amelyre már a júliustól letölthető exkluzív online GT6 demoval által lehet.

 

Az új együttműködések között különlegesen figyelemre méltó még a kerékgumikat gyártó Yokohama és felfüggesztéseket gyártó KW Automative vállalatok. Mindketten aktív résztvevői a lakossági piacnak és a versenyiparnak, így nagy segítséget nyújtottak a játék technikai tervezésének fázisában.

 

„Elképesztő belegondolni, hogy a Gran Turismo elindítása óta 15 év telt el. A Gran Turismo 6 egy megvalósult álom újabb lépcsőfoka, és csupán a kezdet az új verzió számára. A játék élete során folyamatosan fejlődni fog, és már most rengeteg elképzelésünk van a következő 15 évben megvalósítandó fejlesztésekhez”– mondta Kazumori Yamauchi a játék bejelentésekor a Silverstone versenypályán.


A Gran Turismo 15 éves ünnepségén résztvevők már egy GT6 demo verzióval kipróbálhatták a Silverstone-i versenypályát, és a valóságban is mehettek egy kört Audi, Ford, Jaguar, KTM, Mercedes-Benz, Nissan és Toyota autókban. 


További információ a Gran Turismo 6-ról a hivatalos oldalon található.

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38

Harminc évre előre tekintenek a 30. MENTA konferencia előadói

2023. augusztus 31. 12:59