Odateszi magát a Google az I/O-n

Számos újdonságot mutatott be tegnap a cégóriás

Czipperer Dia, 2013. május 16. 14:20

Most zajlik a Google I/O San Franciscóban, amelyen csak úgy söpörnek végig az újdonságok, melyeket az idei évre tartogat a cégóriás.

Az idei év egyik várva várt rendezvénye a Google I/O, melyen már tegnap, ez első napon sok újdonságot jelentettek be. 

 

 

Bemutatkozott egy új okostelefon, a GalaxyS 4 módosítatlan kiadása, amely megegyezik az eredeti modellel, ám a nevéből is látszik – Galaxy S 4 Google Edition –, hogy a forgalmazó ezúttal a Google lesz. A készülék Android 4.2 rendszert futtat, stílus szempontjából pedig a Nexusra hajaz, hiszen Nexus 4 kezelőfelülettel érkezik. A Google a felhasználók számára minden frissítést garantál. A készülék június 26-án debütál az Egyesült Államok piacán, 649 dolláros kezdőáron. Ami jó hír, hogy kártyafüggetlen verzióban érkezik a piacra.

 

 

A Google Play Music rádió funkciót betöltő szerepben tetszeleg: hallgathatunk számtalan zenét, létrehozhatunk saját csatornákat, műfajok, mások kedvencei közül is válogathatunk. Az új, Spotifyszerű előfizetési rendszernek köszönhetően havonta 9.99 dollárért több millió zenéhez is hozzájuthatunk. A 30 napos verziót is kipróbálhatjuk, amely 7,99 dollárba kerül. Bár ezt egyelőre még csak az Egyesült Államok felhasználói élvezhetik, de a Google a jövőben újabb országokban is bevezeti a szolgáltatást. 

 

 

Tegnap debütált hivatalosan a Google Play Games keretrendszer, amely segítségével elmenthetjük, hol tartottunk, láthatjuk az elért szinteket, toplistákat, vagyis minden olyan lényeges dolgot, ami a játék szempontjából fontos lehet. És mindez platformfüggetlen, vagyis bármelyik eszközünkön folytathatjuk már megkezdett játékunkat. Ám ez nem ennyire fekete vagy fehér, ugyanis itt a fejlesztőknek is jut szerep. Nekik kell a Google Play platformot integrálni programjaikra, akkor működik a történet. Jelenleg kicsivel több, mint húsz ilyen játék van.

 

Természetesen a Google Play legújabb frissítése is terítékre került, amelyről már beszámoltunk nektek, így erről csak annyit, hogy megjelent egy kifejezetten tabletekre optimalizált program és játék részleg is.

 

A Google+ sem maradhat ki a sorból, amely szintén nagyobb frissítésen esett át. Hármas hasábú felosztás jelent meg az asztali verzióban, valamint a Google Hangout is elérhető, amely a Talk Google+-ba integrált változata.

 

 

A Facebook kapcsán már szóba került a hashtagek bevezetése, amely esetében a Facebook már csak a Google mögött kulloghat a sorban, ugyanis a Google+-ban posztjainkhoz most már hashtageket is rendelhetünk, így tovább kereshetünk témák, kulcsszavak szerint. Képeinket is hashtagelhetjük, sőt a rendszer meg is teszi ezt helyettünk. Felismeri például, ha az Eiffel-torony látható a képen, és már ki is posztolja: #eiffeltower (bár ez vélhetően csak a különösen ismert helyeknél működik). Emellett javítja is a képeket, alul-, felülexponálja, korrigálja őket.

 

És a sornak még mindig nincs vége: jön az intelligens keresőmotor – a Google Search továbbfejlesztett változata, amelybe integrálták a Voice Reminders lehetőséget. Ezzel beszélhetünk a programhoz, utasításokkal láthatjuk el.

 

Hűű, hát jó kis sor volt ez a Google-tól. Más egy év alatt sem frissít ennyi mindent, a Google meg egy nap alatt durrant egy hatalmas lufit.

  

Forrás: Androidpolice.com

 

 

Prim.hu - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Propaganda elleni védőoltás: Utazás!

Amerikai tudósítónk, Horváth László, olyan szemmel látogatta meg az év egyik legnagyobb turisztikai rendezvényét, az IPW Orlando 2022-öt, hogy közben szemügyre vette, mely fejlesztések könnyítik meg az ideérkezők utazását, és elfilozófált annak kapcsán, hogy miért érdemes útra kelni, és akár egy konferencia-részvételt is összekötni az adott hely felfedezésével, az ország - Amerika - felfedezésével.

2022. augusztus 8. 23:11

Dr. Steffen Haack a Bosch Rexroth AG új vezérigazgatója

2022. augusztus 1-jétől Dr. Steffen Haack (56) a hajtás- és vezérléstechnikai specialista Bosch Rexroth AG vezérigazgatója. 2021. január 1-től a fejlesztésért és az ipari hidraulika két üzletágáért felelős igazgatósági tagja. Rolf Najork (60), aki 2016 óta a Bosch Rexroth vezérigazgatója, és emellett 2019 januárja óta a Robert Bosch GmbH igazgatóságának tagja, a Boschnál betöltött szerepére koncentrál.

2022. augusztus 3. 17:21

Nagyobb szabadságot élvezhetnek a digitalizált cégek vezetői

A legtöbb vezető számára a munkában még a nyaralás alatt sincsen teljes megállás, hisz bármikor adódhat olyan helyzet a cég életében, amiről azonnali döntést kell hozni. Így számukra az jelentheti a legnagyobb szabadságot, ha a céggel kapcsolatos ügyeket, ha kell, bárhol, bármikor, bármilyen eszközről intézhetik. 

2022. július 18. 16:37

Kihirdették az idei Vodafone Digitális Díj nyerteseit

Kéz-ortézis, nyelvtanulást segítő szoftver és idősek számára készített videóhívó gomb is található az idei díjazottak között. A Vodafone Magyarország Alapítvány által kiírt, 15 millió forint összdíjazású pályázatra olyan projektekkel lehetett nevezni, melyek a digitalizáció segítségével kínálnak megoldást napjaink legégetőbb kihívásaira. Ebben az évben összesen 118 pályázat érkezett három kategóriában (Digitális Társadalom, Digitális Esélyegyenlőség, Környezetvédelem és Fenntarthatóság), továbbá egy Inkubációs Különdíjat is kiosztottak. 

2022. június 24. 09:44

Kiválóan szerepeltek a magyar csapatok az európai RoboCupJunioron

A vártnál is több éremmel, számos magas szakmai elismeréssel tértek haza a magyar diákcsapatok az Európai RoboCupJunior bajnokságról, amelyet idén Portugáliában rendeztek meg június 1. és 4. között. A nemzetközi robotikai versenyre az idén 15 éves Magyar Ifjúsági Robot Kupa válogatóversenyről kerültek be a budapesti és a nyíregyházi versenyeken tartott ligákon legjobban szereplő magyar diákok.

2022. június 7. 18:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Most lesz csak igazán fontos érteni az energiacímkéket

2022. július 31. 12:17

Hetedik éve sikeres az ABB női esélyegyenlőséget célzó mentorprogramja

2022. július 25. 12:40

Így mutatkozik meg a háború hatása a kriptovilágban

2022. július 19. 16:24

Újra keresik az év webshopjait

2022. július 8. 18:20