7000 vállalkozás tudja számláját kiegyenlíteni MasterCard Mobile QR kóddal

forrás: Prím Online, 2013. május 21. 18:20

A MasterCard Mobile és a Számlázz.hu együttműködésének köszönhetően mára az online számlázó rendszert használó vállalkozások is külön fejlesztés nélkül nyomtathatnak QR kódot számláikra.

A MasterCard Mobile másfél éve elérhető és több mint százezer okostelefonon megtalálható mobilfizetési alkalmazás. A MasterCard Mobile szolgáltatásai közül az egyik legnépszerűbb megoldás a QR kódos számlafizetés: a kód lefotózásával, bármikor, bárhonnan, biztonságosan befizethetőek a számlák. A MasterCard Mobile a Számlázz.hu és a Szövetség az Elektronikus Kereskedelemért Közhasznú Egyesület (SzEK.org) együttműködésének köszönhetően mostantól 7000 vállalkozás lesz képes QR kódos számlák kiállítására.

Az egyedülálló megoldást a X. Elektronikus Kereskedelem Konferencián mutatták be az online kereskedők színe-java előtt Gárdonyban.

A Számlázz.hu online számlázó rendszer felhasználói hiteles papír vagy elektronikus számlát állíthatnak ki. A közös fejlesztés eredményeként mostantól a Számlázz.hu-t használó vállalkozásnak – egy egyszerű elfogadói szerződés megkötésével – elérhetővé válik, hogy a kiállított számláikra MasterCard Mobile QR kód kerüljön. Így a kis- és középvállalkozások fejlesztés, beruházás nélkül képesek MasterCard Mobile-lal kifizethető számlák kibocsátására. A megoldás további előnye, hogy a számla kibocsátója a Számlázz.hu felületén keresztül azonnal értesülhet arról, ha ügyfele kifizette a számlát a mobilfizetési alkalmazással.

A QR kódos fizetés elsőként 2011 októberében, a Telekom előfizetői részére vált elérhetővé, azóta több szolgáltató és közművállalat is csatlakozott a szolgáltatáshoz.

"A SzEK.org fontosnak tartja, hogy katalizátor szerepet töltsön be az e-kereskedelem fejlődését szolgáló együttműködések kialakításában. Első lépésként az egyesület tagjainak tettük lehetővé, hogy a tagdíjat, sőt már a konferenciáink részvételi díját is tudják rendezni okostelefonról a MasterCard Mobile használatával” – mondta Kis Ervin Egon, a SzEK.org elnöke.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új Oracle megoldások

Az Oracle OpenWorld 2019 konferencia második napján számos új megoldást jelentettek be: mostantól elérhető az Oracle AI-vezérelt hangasszisztens, új CX platform és új ERP tulajdonságok is.

2019. szeptember 18. 11:16

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás