Autistákat foglalkoztatna az SAP

forrás: Prím Online, 2013. május 23. 10:20

2020-ra az SAP annyi autistát foglalkoztatna, mely kitenné munkatársai 1%-át. A cégnek jelenleg 66 000 alkalmazottja van. Az üzleti szoftvercég tesztelőként, programozóként, minőségbiztosítási specialistaként adna munkát e speciális adottságú embereknek. A bejelentésre annak kapcsán került sor, hogy az SAP világszerte együttműködik egy non-profit autista alapítvánnyal.

A szoftvervállalat közleménye szerint potenciális versenyelőnyként tekintenek az autisták egyedi képességeire, mely egyúttal értelemmel bíró foglalkoztatás biztosítását is jelenti számukra.

A program elsőként az Egyesült Államokban, Kanadában, és Németországban indul, majd világszerte kiterjesztik azt. Jelenleg az indiai, és az ír leányvállalatoknál zajlanak kísérleti projektek. Az SAP Labs India most hat autistát foglalkoztat, akik szoftvertesztelőként dolgoznak a nagyvállalati rendszereken. Az ottani tapasztalatok szerint az ezzel foglalkozó csapatnak nőtt a termelékenysége, és az összetartó ereje. Ide kapcsolódó hír, hogy tavaly, az ottani fejlesztőközpont olyan táblagép alkalmazást készített, mely az autista gyerekek tanulását segíti.

„Csak azok lesznek képesek a 21. sz. kihívásait kezelni, akik eltérő módon gondolkozó, és innovációt serkentő embereket foglalkoztatnak. A Specialisterne-el közösen valljuk, hogy az innováció a ’szélekről’ jön”- mondta Luisa Delgado, a szoftvervállalat HR ügyeiért felelős igazgatósági tagja.
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39