A felhasználók a kicsire és mobilisra szavaznak

Czipperer Dia, 2013. május 28. 10:48

Az Ipsos nemzetközi felmérése szerint az emberek nem csupán egy eszközzel vannak állandó kapcsolatban, hanem függetlenül attól, éppen hol tartózkodnak, átlag 2,3 eszköz használnak. A magyarok átlaga is közelít a kettőhöz.

 

A közösségi térrel szinte állandó kapcsolatban vagyunk eszközeink segítségével, és itt főként a kis méret és a mobilitás dominál. Mobiltelefonnal már a legtöbb ember rendelkezik (82%), 66%-uknak pedig laptopjuk is van. A PC-k vagyis a nem mobilis kapcsolati eszköz egyre jobban kezdi elveszíteni népszerűségét (60%). A tabletek használata még kevésbé elterjedt: ez körülbelül 17% körül mozog.

 

A magyar lakosság körében még a PC-k vezetik a listát 73%-kal, 44%-uk rendelkezik laptoppal, és mindössze 4% tablettel. Az emberek számára egyre nagyobb hangsúlyt kap, hogy bárhol bármikor könnyedén kapcsolatba lépjenek ismerőseikkel, barátaikkal. És bár nálunk még nem történt meg a „helycsere”, a lakosság közel fele már mobilis eszközöket is használ.

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Növekvő árbevétel, pozitív féléves eredmény

Mivel a Delta Technologies Nyrt. üzleti éve eltér a naptáritól, ezért március végével már az első üzleti félév számairól tud közzétenni gyorsjelentést. Ez persze nem jelenti azt, hogy a kor kihívásaival ne kellene szembesülnie az immár a BUX-ban is jegyzett rendszerintegrátor informatikai társaságának. Mindazonáltal ilyen piaci körülmények között is tisztes helytállást tudott felmutatni: az egy évvel korábbi időszakhoz képest 71,5%-kal növekvő bevételről, és a korábban 300 milliót is meghaladó veszteséggel szemben 18,8 millió forintos nettó profitról számolt be a Delta Technologies.

2023. április 1. 17:48

Okosotthon: megoldás az energiatakarékosság és a kényelem jegyében

Alighogy hozzászoktunk az okoseszközök használatához, máris beszivárgott a mindennapokba az okosotthon kifejezés is. Kovács István Péter, az A1 Solar műszaki vezetője válaszolt azokra a kérdésekre, hogy hogyan kapcsolható össze az okosotthon funkciók használata az energiatakarékosságos szándékkal és miért érdemes intelligens és integrált megoldásokban gondolkozni azoknak, akik napelemes rendszeren keresztül termelik – vagy tervezik megtermelni – a villamosenergiát.

2023. április 1. 13:44

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08