Bármelyik iOS eszköz feltörhető egy módosított töltővel

Czipperer Dia, 2013. június 5. 11:05

Csupán egy perc kell ahhoz, hogy feltörjünk egy iOS operációs rendszert. Egy módosított töltőre van szükségünk, és már telepíthető is a kívánt szoftver.

Az amerikai Georgia Institute of Technology biztonsági szakértők fedezték fel azt a lehetőséget, amellyel könnyedén feltörhetjük bármelyik iOS eszközt. Miután a készülékhez csatlakoztatjuk a speciális töltőt, bármilyen szoftvert telepíthetünk rá. Vagyis nem szükséges a felhasználó jóváhagyása az eszköz csatlakoztatásához.

 

 

A töltőt nem lehet összetéveszteni az eredetivel, nem is hasonlít rá. Sokkal nagyobb, ugyanis egy miniszámítógépet tartalmaz, így a méretén már nem igen lehet csökkenteni. Ez jó hír, hiszen így nem tudják egy eredeti töltőbe rejteni, tehát viszonylag könnyű felismerni.

 

Bár az Apple eszközökre csak digitális aláírással rendelkező szoftvereket lehet telepíteni az Apple saját Store-jából, bár azért a jelenség önmagában aggasztó. A módosított töltőt a Black Hat biztonsági konferencián mutatják be júliusban.

 

Forrás: TheVerge.com

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A kisvállalkozásoknak is egyre biztonságosabb a felhő

A hálózati kommunikációs gyártó Zyxel bejelentette a Nebula Felhő Hálózati Megoldás legújabb frissítését. A tajvani központú vállalat ezzel az iparágban elsőként DPPSK funkciót kínál a biztonságosabb vezeték nélküli hálózatokhoz a KKV-k számára, akik így felhőből vezérelhető hálózati szolgáltatásokat is képesek nyújtani a Nebulán keresztül.

2020. július 4. 16:14

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53

Új funkcióval bővült a WIWE

2020. június 15. 16:23

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás