Amerikában betiltják a régi iPhone-okat

Czipperer Dia, 2013. június 5. 14:59

Nem hoaxról van szó: az amerikai cégbíróság valóban úgy határozott, hogy az Apple és az AT&T megsértette a Samsung szabadalmait bizonyos esetekben, ezért az érintett készülékeket nem lehet az USA-ba importálni.

Még fellebbezhet az Apple a Legfelsőbb Bíróságnál a szabadalmi perben született ítélet ellen, bár az ítélet jogerős: az cég korábbi termékei tiltólistára kerülnek az USA-ban.

 

Az Apple termékeit Kínában gyártják, így az importtilalommal az érintett készülékek kiesnek a pikszisből. A 2011-ben indult szabadalmi vita tehát eldőlt: Az Apple-nek jutott a fekete leves, ami azt jelenti, hogy az AT&T által forgalmazott készülékek – az iPhone 4, 3GS, 3G, iPad, iPad 2 3G – nem kaphatók többé az Egyesült Államokban.

 

 

Szerencsére azóta egy sor új készülékkel rukkolt elő a cégóriás, a legfrissebb a tilalom alatt álló modellek között az iPad 2 és az iPhone 4 , így a tilalom inkább csak példaértékkel bírhat. Egy kisebb vagy kevésbé sikeres cég feltehetően jobban megsínylene egy hasonló korlátozást.

 

 

Igaz, hogy az iPhone 4 kiesésével némi csökkenés jósolható az Apple részére, de ez nagyon elenyésző: az elkövetkezendő fél évben körülbelül 1 % várható. A vásárlók pedig egyszerűen egy másik készüléket, mondjuk a legújabb modellt választják majd. És mivel az iPhone 4 szeptemberben úgyis nyugdíjba vonul, a kiesésnek nem lesz komolyabb hatása a jövőben.

 

Forrás: CNET.com

Kulcsszavak: Apple iPhone iPad tilalom USA

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Több mint 100 informatikai szakembert vesz fel a Nokia Magyarországon

Új, digitális telekommunikációs hálózatok fejlesztésével foglalkozó IT Kompetencia Központ létrehozását jelentette be a Nokia Budapesten. Az egység fontos szerepet játszik majd a Nokia új globális üzleti céljainak megvalósításában. A bővítés keretében a vállalat legalább 120 új pozíciót alakít ki Magyarországon magasan képzett informatikai szakemberek számára. A központ a Nokiában világszerte használt IT megoldások, technológiák és szolgáltatások fejlesztését fogja támogatni.

2019. november 15. 09:06

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Százmillió eurót fektet be az európai mesterséges intelligencia programba a Huawei

2019. november 8. 10:07

Az Antenna Hungária megvásárolta a Telenor Magyarország 25%-át

2019. november 1. 08:32

Idén is keresik az év fiatal vezetőjét!

2019. október 22. 13:26

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44
online sportfogadás