Amerikában betiltják a régi iPhone-okat

Czipperer Dia, 2013. június 5. 14:59

Nem hoaxról van szó: az amerikai cégbíróság valóban úgy határozott, hogy az Apple és az AT&T megsértette a Samsung szabadalmait bizonyos esetekben, ezért az érintett készülékeket nem lehet az USA-ba importálni.

Még fellebbezhet az Apple a Legfelsőbb Bíróságnál a szabadalmi perben született ítélet ellen, bár az ítélet jogerős: az cég korábbi termékei tiltólistára kerülnek az USA-ban.

 

Az Apple termékeit Kínában gyártják, így az importtilalommal az érintett készülékek kiesnek a pikszisből. A 2011-ben indult szabadalmi vita tehát eldőlt: Az Apple-nek jutott a fekete leves, ami azt jelenti, hogy az AT&T által forgalmazott készülékek – az iPhone 4, 3GS, 3G, iPad, iPad 2 3G – nem kaphatók többé az Egyesült Államokban.

 

 

Szerencsére azóta egy sor új készülékkel rukkolt elő a cégóriás, a legfrissebb a tilalom alatt álló modellek között az iPad 2 és az iPhone 4 , így a tilalom inkább csak példaértékkel bírhat. Egy kisebb vagy kevésbé sikeres cég feltehetően jobban megsínylene egy hasonló korlátozást.

 

 

Igaz, hogy az iPhone 4 kiesésével némi csökkenés jósolható az Apple részére, de ez nagyon elenyésző: az elkövetkezendő fél évben körülbelül 1 % várható. A vásárlók pedig egyszerűen egy másik készüléket, mondjuk a legújabb modellt választják majd. És mivel az iPhone 4 szeptemberben úgyis nyugdíjba vonul, a kiesésnek nem lesz komolyabb hatása a jövőben.

 

Forrás: CNET.com

Kulcsszavak: Apple iPhone iPad tilalom USA

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az LG is elnyerte az General Motors innovációs díját

Idén az LG Electronics (LG) is kiérdemelte a General Motors innovációs díját — ezt az autógyártó virtuálisan megrendezett, 28. beszállítói díjátadó gáláján jelentették be. A díjat az LG — más innovációi mellett — az LG Display testvérvállalattal közösen kifejlesztett, forradalmi újdonságnak számító, a 2021-es modellévű Cadillac Escalade-be szerelt P-OLED digitális műszerfallal érdemelte ki.

2020. július 3. 12:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53

Új funkcióval bővült a WIWE

2020. június 15. 16:23

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás