Peking rengeteg adattal tudja bizonyítani az amerikai hackertámadásokat

MTI Sajtóadatbank, 2013. június 6. 10:40

Adathegyekkel megtámogatva vádolhatná Kína az Egyesült Államokat hackertámadásokkal, de ez egyrészt nem segítene a probléma megoldásában, másrészt nem is volna méltányos, mert a bizonyítás technikailag nem lehetséges - állította a számítógép-hálózatok vészhelyzetben való kezelésére alakult kínai országos koordinációs központ igazgatója a China Daily című, angol nyelvű napilap szerdai számában.

Huang Cseng-csing azt mondta, hogy a kínai célpontok elleni amerikai kibertámadások olyan súlyúak, mint amilyenekkel az Egyesült Államok vádolja Kínát. Kínai részről eddig nem nevezték meg felelősként sem Washingtont, sem a Pentagont, mert ez felelőtlenség lenne - mondta.
 

A szakember kitért arra is, hogy szervezete igyekezett az Egyesült Államokból érkezett valamennyi panaszra választ adni, de például nem kaptak arra vonatkozó információt, hogy kínaiak több mint húsz korszerű haditechnikai eszköz terveihez férhettek hozzá. Ehelyett - tette hozzá - ellenőrizetlen hírek jelentek meg ezzel kapcsolatban a médiában.
 

A The Washington Postban megszellőztetett értesülések a csúcstechnológiát képviselő fegyverek adataihoz való feltételezett hozzáféréssel kapcsolatban még megjegyezte, hogy a titoktartás alapszabályait figyelembe véve az effajta szupertitkos információkat nem tárolják internetkapcsolattal elérhető gépeken.
 

A központ adatai szerint az idei év első hónapjában több int 13 400 támadás érkezett kínai gépek ellen külföldről, ami számítógépek millióit érintette. Mind a szerverek, mind a nagygépek feletti irányítás átvételét tekintve az amerikai támadások állnak az első helyen. Csaknem 250 fontos, köztük kormányzati intézmény elleni számítógépes támadást is regisztráltak, amelyek közül 54 IP-címe volt amerikai.
 

Huang úgy vélte, felelőtlenség lenne azt állítani, hogy ezek mögött amerikai kormányzati megbízások állnak, ahogy a kínaiaknak vélt támadások mögött sem lehet egy megbízót azonosítani. A szakember értetlenségét fejezte ki amiatt, hogy a kiberbiztonság kérdésében "az Egyesült Államok kormányának minden szintjén" támadás éri Kínát. Mint mondta, e mögött politikai szándékot sejt.
 

A Fehér Ház korábbi közlése szerint a téma kiemelt helyen szerepel Barack Obama amerikai és Hszi Csin-ping kínai elnök hétvégi kaliforniai találkozójának megbeszélésein is.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Thermaltake bemutatja a Matcha Green termékcsaládot

A Thermaltake, a prémium toronyházak, hűtések, gamer perifériák és nagy teljesítményű memóriák piacán vezető PC-komponens márka bejelentette a Ceres 300 TG ARGB Matcha Green közepes toronyházat és az ARGENT E700 Matcha Green valódi bőr gamer széket. 

2023. december 2. 17:50

Stratégiai megállapodást kötött a Corvinus és az EY

Az oktatás és a karriertervezés áll a fókuszában annak a stratégiai partnerségnek, amelyet az EY nemzetközi tanácsadó cég, valamint a Budapesti Corvinus Egyetem kötött meg november 30-án.

2023. december 2. 16:09

Az AGON by AOC két új 34 hüvelykes ultraszéles gaming modellt mutat be

Az AGON by AOC – a világ egyik vezető gaming monitor* és IT tartozék márkája – büszkén mutatja be két új 34 hüvelykes (86 cm) gaming monitorát az ultraszéles monitorok rajongóinak: az AOC GAMING CU34G2XE/BK-t és a gyorsabb, nagyteljesítményű testvérét, a CU34G2XP/BK-t. Ezeket a monitorokat úgy tervezték, hogy kiszélesítsék a magával ragadó játék eddigi határait és kiemelkedő értéket is nyújtsanak. Mind a CU34G2XE/BK, mind a CU34G2XP/BK megfizethető műszaki mérnöki látvány, amely a játékosoknak panorámikus játékteret és magas teljesítmény-paramétereket kínál.

2023. december 2. 14:31

Az Epson 100%-ban megújuló villamosenergia használatára áll át egész Európában

A precíziós, innovatív technológiai megoldásairól híres Epson bejelentette, hogy 2050-re teljesen karbonsemlegessé és a fosszilis erőforrásoktól mentessé alakítja működését. Az elmúlt években már számos meghatározó lépést tettek ennek érdekében, melyek pozitív eredményeiről a nemrég közétett fenntarthatósági jelentésük is beszámol.

2023. december 2. 12:24

A karácsonyi raktár-őrület ellen is bevetheti lelkes drónpilótáit ez a magyar startup

Egy nemzetközi felmérés szerint ez év első felében nem kevesebb, mint 8200 esetben szakadt meg a globális ellátási lánc. Végső soron az áruellátási nehézségeket is enyhítheti a magyar Aeriu megoldása, amelyet nemrég egy Miskolc melletti globális autóipari nagyvállalat is bevezetett raktárába. 

2023. december 2. 10:18

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A magyar cégek fele nem tud pályázni EU-s támogatásokra

2023. november 30. 10:01

Mutatunk 10 tippet, amivel kivédhetjük a csalásokat a Black Friday és a Cyber Monday idején

2023. november 21. 19:10

Tovább erősíti magyarországi jelenlétét a világ egyik vezető szoftverfejlesztő vállalata

2023. november 16. 14:27

A Magyar Telekom 2023. harmadik negyedéves eredményei

2023. november 9. 10:04