Peking rengeteg adattal tudja bizonyítani az amerikai hackertámadásokat

MTI Sajtóadatbank, 2013. június 6. 10:40

Adathegyekkel megtámogatva vádolhatná Kína az Egyesült Államokat hackertámadásokkal, de ez egyrészt nem segítene a probléma megoldásában, másrészt nem is volna méltányos, mert a bizonyítás technikailag nem lehetséges - állította a számítógép-hálózatok vészhelyzetben való kezelésére alakult kínai országos koordinációs központ igazgatója a China Daily című, angol nyelvű napilap szerdai számában.

Huang Cseng-csing azt mondta, hogy a kínai célpontok elleni amerikai kibertámadások olyan súlyúak, mint amilyenekkel az Egyesült Államok vádolja Kínát. Kínai részről eddig nem nevezték meg felelősként sem Washingtont, sem a Pentagont, mert ez felelőtlenség lenne - mondta.
 

A szakember kitért arra is, hogy szervezete igyekezett az Egyesült Államokból érkezett valamennyi panaszra választ adni, de például nem kaptak arra vonatkozó információt, hogy kínaiak több mint húsz korszerű haditechnikai eszköz terveihez férhettek hozzá. Ehelyett - tette hozzá - ellenőrizetlen hírek jelentek meg ezzel kapcsolatban a médiában.
 

A The Washington Postban megszellőztetett értesülések a csúcstechnológiát képviselő fegyverek adataihoz való feltételezett hozzáféréssel kapcsolatban még megjegyezte, hogy a titoktartás alapszabályait figyelembe véve az effajta szupertitkos információkat nem tárolják internetkapcsolattal elérhető gépeken.
 

A központ adatai szerint az idei év első hónapjában több int 13 400 támadás érkezett kínai gépek ellen külföldről, ami számítógépek millióit érintette. Mind a szerverek, mind a nagygépek feletti irányítás átvételét tekintve az amerikai támadások állnak az első helyen. Csaknem 250 fontos, köztük kormányzati intézmény elleni számítógépes támadást is regisztráltak, amelyek közül 54 IP-címe volt amerikai.
 

Huang úgy vélte, felelőtlenség lenne azt állítani, hogy ezek mögött amerikai kormányzati megbízások állnak, ahogy a kínaiaknak vélt támadások mögött sem lehet egy megbízót azonosítani. A szakember értetlenségét fejezte ki amiatt, hogy a kiberbiztonság kérdésében "az Egyesült Államok kormányának minden szintjén" támadás éri Kínát. Mint mondta, e mögött politikai szándékot sejt.
 

A Fehér Ház korábbi közlése szerint a téma kiemelt helyen szerepel Barack Obama amerikai és Hszi Csin-ping kínai elnök hétvégi kaliforniai találkozójának megbeszélésein is.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az ABB drónjaival Bilbaóban bemutatott fényjáték az innováció és az együttműködés erejét demonstrálta

Az ABB csapata történelmet írt a spanyolországi Bilbaóban, amikor a város és az ABB első drónbemutatóját tartották. Kétszáz szinkronizált drón világította meg az esti égboltot az ikonikus Guggenheim Múzeum előtt. 

2023. október 2. 09:56

Díjmentes roadshow-konferencia az Közép-Dunántúl Régió kkv-döntéshozóinak

A PP Konferenciaközpont a székesfehérvári Pénz, de honnan? roadshow-konferenciáján most is, mint 22 év óta minden évben összegyűjti a hazai kkv-k számára rendelkezésre álló kedvezményes, támogatott pénzforrásokat és a hatékonyságot növelő új módszereket.

2023. október 1. 14:58

Új tagokkal bővült a G-Shock női karóráinak választéka

A Casio bemutatta a G-Shock márka legújabb ütésálló karóráit. A kompakt, analóg-digitális számlappal rendelkező karórák a nőiességet ünneplik és rózsaarany (ú.n. rose gold) színben tündökölnek. Mint ismeretes ez az árnyalat eredetileg az ékszereknél jelent meg, de ma már a karórákon is hódít. 

2023. október 1. 13:36

20 éves jubileumát ünnepli a Budapest Design Week

Idén 20. alkalommal rendezik meg 2023. október 5. és 15. között a Budapest Design Weeket (BDW), amelyre jubileumi programsorozattal készül a Magyar Formatervezési Tanács. A fesztivál fókuszában a BDW elmúlt 20 évének legkiemelkedőbb szereplői, alkotásai és eseményei állnak, emellett számos izgalmas programmal, köztük kerekasztal-beszélgetésekkel, szakértői előadásokkal és neves hazai designvállalkozások bemutatásával ünnepelnek. A visszatekintés mellett kiemelt szerepet kap a jövőtervezés is.

2023. október 1. 11:49

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38