A YouTube megtriplázta mobilhirdetési bevételeit

Czipperer Dia, 2013. június 10. 10:31

Az elmúlt fél évben a YouTube-nak sikerült megháromszoroznia mobilhirdetési bevételeit, mindezt annak köszönheti, hogy ingyenes iOS alkalmazása támogatja a hirdetéseket.

Már korábban beszámoltunk róla, hogy megújult a YouTube iOS alkalmazása, majd nem sokkal később már a továbbfejlesztett változatról írtunk. Az inngyennesenn letölthető alkalmazás támogatja a mobilhirdetéseket, így nem csoda, hogy a YouTube ebből bevételt generált, méghozzá nem is akármilyet (kb. 350 millió dollárt).

 

Úgy tűnik, bölcsen döntött a Google, amikor úgy döntött, hirdetéstámogatott verziót fejleszt iOS-re. Az eredmények már most magáért beszélnek. Ha a ComScore jelentésére alapozunk, miszerint az Apple részesedése még mindig 39,2%-os az amerikai okostelefon piacon, akkor még inkább beigazolódik az új YouTube alkalmazás sikere.

 

A Nielsen Holding adatai pedig azt támasztják alá, hogy legalább 70 millió ember használ valamilyen alkalmazást az Egyesült Államokban, amely 42%-os növekedést jelent az előző évhez képest. A YouTube pedig tudjuk jól, milyen felhasználói táborral rendelkezik, és a jövőben egyre inkább a mobil irányába billen mérleg nyelve.

 

Forrás: Techspot.com

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Már nem éri meg külföldről rendelni, felpörögnek a magyar webshopok

Az árfolyamváltozás miatt már egyre kevesebb esetben éri meg euróban vagy dollárban külföldről rendelni, így még több vásárló fordul a hazai internetes áruházak irányába. A hazai webshopokon erősödő igény jelentkezik az önfenntartó életmóddal kapcsolatos árucikkek iránt. Emellett most jött el az ideális pillanat a külpiacok felé való nyitásra is a hazai e-kereskedelemben – véli Surányi Ferenc webshop-szakértő, az M. I. Solution Kft. ügyvezetője.

2022. augusztus 9. 12:34

Digitális arcfelismerő technológiában erős vállalat bővít Budapesten

Noha korábban sokan idegenkedtek a digitális arcfelismerő rendszerektől, ma már egyre többen ezzel a megoldással oldják fel az okostelefonjukat, a következő évtizedben pedig várhatóan négyszeresére nő az arcfelismerés jelenleg 4 milliárd dolláros piaca. A rendezvényszervezéstől a vendéglátáson át a biztonságtechnikáig számos iparág húzhat hasznot a technológiából, és ebből magyar szakemberek is kivehetik a részüket. 

2022. augusztus 9. 09:55

Így nézhet ki a tenger melletti légiközlekedés jövője

A világ lakosságának 40 százaléka tengerparti településeken él. Számukra az amerikai REGENT innovatív elektromos siklói elsőként kínálnak majd biztonságos, olcsó, nagy sebességű és kibocsátásmentes mobilitási megoldást.

2022. augusztus 9. 09:51

Mi kell ahhoz, hogy itthon maradjanak az IT-szakemberek?

A HR Kopó Tanácsadó Csoport által szervezett IT Realitás Mozgalom célja az IT-szakemberek megismerése és párbeszéd elindítása az informatikusok, a munkaadók és a toborzók között.

2022. augusztus 8. 19:48

K&H: megtriplázódott a villanyautók száma Magyarországon

Látványos bővülés vár a villanyautók piacára az uniós piacokon, a tervek szerint ugyanis 2035-től várhatóan csak elektromos autókat lehet értékesíteni. Magyarországon 2020 májusa óta megháromszorozódott a tisztán elektromos személyautók száma, igaz, a teljes autóparkhoz képest még marginális az arányuk – derül ki a K&H összeállításából. A pénzintézet pedig kedvező kamatozású lízingkonstrukciót nyújt a magyar cégeknek ahhoz, hogy villanyautóval bővítsék a flottájukat, ezzel is segítve a vállalkozások kiadásainak csökkentését, lendületet adva az elektromobilizációnak.

2022. augusztus 8. 18:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Most lesz csak igazán fontos érteni az energiacímkéket

2022. július 31. 12:17

Hetedik éve sikeres az ABB női esélyegyenlőséget célzó mentorprogramja

2022. július 25. 12:40

Így mutatkozik meg a háború hatása a kriptovilágban

2022. július 19. 16:24

Újra keresik az év webshopjait

2022. július 8. 18:20