Többet nem hagyod el a bőröndöd – Bag2Go [Videó]

Czipperer Dia, 2013. június 10. 11:38

Nem kell azon aggódnunk, vajon megkerül-e bőröndünk, ha elkallódott például a repülőtéren. Egy új megoldásnak köszönhetően ez többé nem fordulhat elő.

Mobillal irányítható bőröndről már írtunk korábban, melyet még húznunk sem kell magunk után: követ minket, hiszen képes érzékelni és fogadni a jeleket a felhasználó mobiltelefonjáról. Ha azonban mégis meg kell válnunk tőle, akkor igazán jó megoldás a Bag2Go, amely GPS vevőt, 2G mobile chipet és RFID chipet tartalmaz, így könnyen meghatározhatjuk a pontos helyét. Három szenzort is tartalmaz, így telefon segítségével könnyen érzékelhetjük a jeleket.

 

Egyelőre arról nincsenek biztos információk, hogy az alkalmazás, amellyel érzékelhetjük bőröndünk pozícióját, milyen operációs rendszereket támogat. A képen egy iPhone alkalmazás látható, de remélhetőleg androidos telefonokkal is működik. 

 

 

Az Airbus állítólag a német bőröndgyártó Rimowával és a T-Mobillal dolgozott együtt, hogy megalkossák a prototípust. A gyártó nem tervezi, hogy közvetlenül értékesíti ezeket a bőröndöket, hanem a technológiát légitársaságoknak adják el, akik aztán a bőröndöket bérbe adják az utasoknak, amikor utaznak. Más elképzelések is vannak, egyelőre még nem tudni pontosan, hogyan érkezik a piacra.

 

Forrás: Mashable.com

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

December 15. éjfélig lehet nevezni Az Év Honlapja pályázatra!

2023. december 5. 10:06

A magyar cégek fele nem tud pályázni EU-s támogatásokra

2023. november 30. 10:01

Mutatunk 10 tippet, amivel kivédhetjük a csalásokat a Black Friday és a Cyber Monday idején

2023. november 21. 19:10

Tovább erősíti magyarországi jelenlétét a világ egyik vezető szoftverfejlesztő vállalata

2023. november 16. 14:27