Alkalmazással megtalálhatjuk ellopott androidos mobilunk [Videó]

Czipperer Dia, 2013. június 10. 13:16

A Lifehacker oldalán mindig valami érdekességre lehet bukkanni. Most azt tudhatjuk meg, hogyan szerezzük vissza androidos telefonunkat, ha illetéktelen kezekbe kerül.

Egy egyszerű és ingyenes alkalmazással megtalálhatjuk ellopott telefonunkat, még akkor is, ha már kicserélték a SIM kártyát. Első hallásra hihetetlennek tűnhet, hiszen hány mobillopás maradt már felderítetlenül. Azonban egy szerencsés megtaláló bizonyítja, hogy az AndroidLost applikáció valóban segítségünkre lehet.

 

Előnye, hogy nem kell előre a telefonra telepíteni – mintegy várva, hogy ellopják – hanem, ha megtörténik a baj, távolról, a Google Play Store-ból is telefonunkra installálhatjuk. És hogy mire jó az AndroidLost? Segítségével lezárhatjuk telefonunkat, meghatározhatjuk helyzetét (GPS), törölhetjük adatainkat, hogy mások ne férhessenek hozzá.

 

Emellett még trükkös műveleteket is végrehajthatunk vele, mellyel garantáltan lebuktathatjuk a tolvajt. Bekapcsolhatjuk a mikrofont, amellyel rögzíthetjük az illető hangját, tevékenységét, de akár a kamerát is bekapcsolhatjuk, és lefényképezhetjük a tolvajt.

 

 

Egy szerencsés felhasználó történetét is elolvashatjuk angolul, aki egy blogban számolt be arról, hogy szerezte vissza lánya ellopott telefonját.

 

Az alkalmazás letölthető a Google Play Store-ból.

 

Forrás. Lifehacker.com

Kulcsszavak: tolvaj mobiltelefon Android

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Rendszerszintű védelem a mobil munkavégzés korában

A távoli munkavégzés elterjedése teljesen új kihívások elé állította a legtöbb vállalatot és így a felhasználókat is. Az otthoni irodákra való átállás a mobileszközök szerepét is átalakította, egyre több feladat elvégzéséhez váltak szükségessé. A megnövekedett használattal pedig a biztonság és az adatvédelem szerepe is felértékelődik. A Samsung csúcskészülékeiből és egyedi szolgáltatásaiból álló Galaxy ökoszisztéma folyamatos fejlesztésével mostanra egy teljeskörű platform áll a felhasználók rendelkezésére, amelyben biztonsággal kezelhetik az adataikat és használhatják távolról az irodai eszközparkot az 5G hálózatokon keresztül.

2021. október 21. 12:40

A Sport TV podcastjai a Betone Networknél

Sport tematikájú podcast műsorokkal gyarapodott a Betone Network portfóliója. Az idén indult cég felel a jövőben a Sport TV Lesen vagyunk, Kézi vezérlés, Extra Inning és Karanténcast műsorainak értékesítéséért. Ezekkel immár huszonhat podcast található meg a Betone Network hálózatában. 

2021. október 21. 11:12

1,2 milliárd forint jogdíjat fizet az EJI

Az Előadóművészi Jogvédő Iroda Egyesület (EJI) 1,2 milliárd forint jogdíjat fizet ki több mint 75 ezer magyar és külföldi előadóművésznek. A most lezárt audiovizuális nagyfelosztás eredményeként a legmagasabb jogdíj tizenegymillió forint, a tíz legmagasabb jogdíjban részesülő előadóművész együttesen 71 millió forintot kap műsoraik 2020-as felhasználása után.

2021. október 21. 09:47

Fenntarthatóságban világelsők között a Magyar Telekom

A telekommunikációs szektor fenntarthatósági szempontból legjobban teljesítő vállalatai között jelölte meg a Magyar Telekomot az ISS Corporate Solutions a vállalat 2020. évi fenntarthatósági eredményei alapján.

2021. október 20. 21:31

A kollégák egyik fele otthon ül, a másik az irodában – mit kezdhet ezzel a cég?

A világjárvány természetessé tette a munkahelyeken azt, ami azelőtt ritkán fordult elő: a csapat egyik fele otthonról dolgozik, a másik az irodából. Ez az úgynevezett hibrid munkavégzés teljesen új kihívás a cégeknek. Akár külső segítségre is szüksége lehet a vezetőknek, hogy a vállalat alkalmazkodni tudjon az új helyzethez.

2021. október 20. 20:14

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12

Google: környezetbarát keresési funkciók érkeztek

2021. október 7. 17:13

Radikális változások jönnek a Google keresésben: itt a MUM!

2021. szeptember 30. 19:07

Megújul a Vodafone vezetékes internet és TV portfoliója

2021. szeptember 29. 11:20