A vállalati informatika jövője a Microsoft szerint

forrás: Prím Online, 2013. június 10. 19:37

A Microsoft bemutatta új, a vállalati felhőre és az összekapcsolt eszközökre épülő vállalati megoldásait.

Fókuszban a hibrid felhő
A Microsoft bemutatta a legújabb, hibrid felhőre épülő vállalati megoldásait: a Windows Server 2012 R2-t, a System Center 2012 R2-t és az SQL Server 2014-et, amelyek előzetesei már e hónapban elérhetők lesznek. Használatukkal a vállalatok immáron a felhőn keresztül is elérhetnek mindennemű IT szolgáltatást és alkalmazást, ráadásul ezeket az üzleti igényeikhez mérten skálázhatják felfelé vagy lefelé. A Windows Server 2012 R2 és a System Center 2012 R2 várhatóan 2013 végén, míg az SQL Server 2014 nem sokkal később debütál a jelenlegi tervek szerint.



A termékek, amelyek a Microsoftnak a felhőt előtérbe helyező stratégiája szerint készültek, számos újdonsággal szolgálnak a virtualizáció, a szoftver alapú hálózatépítés, az adattárolás és -helyreállítás, valamint a memórián belüli tranzakciós folyamatok terén. Magukban foglalják a Microsoft nagyméretű felhőrendszerekkel – Windows Azure – szerzett tapasztalatait, és azokra támaszkodva nyújtanak konzisztens platformot a hibrid felhő projektekhez.

Tovább boncolgatva a Microsoft hibrid felhő előnyeit, a vállalat szintén közszemlére bocsájtotta a Windows Azure BizTalk Services vállalati integrációs megoldást nyújtó előzetesét, amely számítógépre telepítve és a felhőből is elérhető. Sőt, mi több, az iparágban egyedülálló módon a Windows Azure-ban a virtuális gépek már percalapú számlázással is igénybe vehetők lesznek.

Windows 8.1: a modern üzletre felvértezve
A Windows 8.1 új hálózati funkcióinak célja a munkahelyi produktivitás növelése különböző mobil megoldások segítségével, így például a Miracast vezetéknélküli megjelenítési technológiával, vagy az NFC segítségével vezérelhető nagyvállalati nyomtatókkal. A biztonságot az ujjlenyomat alapú biometrikus megoldások, a táblagépeken is elérhető többfaktoros hitelesítés, illetve az üzleti adatok távoli eltávolítása szolgálják. A továbbfejlesztett menedzsment képességekről a System Center Configuration Manager 2012 R2 verziója, a továbbfejleszett Windows Intune támogatás és az új, harmadik szolgáltatóktól is igénybe vehető mobileszköz menedzsment (MDM) megoldások gondoskodnak.

Modern alkalmazások fejlesztésének támogatása
A fentieken túl a Microsoft a Visual Studio 2013-at is bemutatta. Az újdonságok, amelyek rugalmasabbá teszik a portfolió tervezését, növelik a fejlesztők hatékonyságát és együttműködését, a néhány héten belül érkező előzetes verzióban kipróbálhatók lesznek.

A Microsoft bejelentette azokat az újdonságokat is, amelyek a Microsoft Developer Network előfizetők munkáját teszik könnyebbé, így még egyszerűbben fejleszthetnek és tesztelhetnek alkalmazásokat a Windows Azure-ral. A havi 150 dollár értékű, de ingyenesen elérhető újdonságokat, valamint egyes MSDN szoftverek felhőben való futtatásának lehetőségét  a Visual Studio Professor, illetve a Premium vagy Ultimate kategóriájú MSDN előfizetők kapják.
 

Kulcsszavak: trend Microsoft

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A szombati kiszállítás bevezetése után aznapi csomagautomatás kiszállítással erősít az eMAG

Jelentős logisztikai fejlesztésekkel segíti az eMAG a Budapesten és Pest vármegyében élő ügyfelek kiszolgálását: az online áruház a hétköznap délig leadott megrendeléseket várhatóan még aznap több mint háromszáz, a térségben működő easyboxba szállítja ki. Az új szolgáltatás a platformon aznapi kiszállításra jelölt termékekre vonatkozik.

2024. április 22. 16:07

Új területen erősít az OTP Mobil

Tovább bővültek az OTP Mobil által kínált innovatív fizetési lehetőségek, így már nem csak a Simple alkalmazás és a SimplePay megoldások előnyeit élvezhetik a felhasználók. A fintech vállalat ugyanis felvásárolta a HelloPayt, amely elsősorban vendéglátóhelyek, szórakozóhelyek és fesztiválok fizetési rendszereit üzemelteti.

2024. április 22. 14:31

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50