Szigorú internet-ellenőrzést vezetnének be Ukrajnában

MTI Sajtóadatbank, 2013. június 12. 11:33

A belügyminisztérium és az ukrán titkosszolgálat (SZBU) segítségével kívánja a kormányoldal ellenőrizni az internethasználókat Ukrajnában, továbbá letiltani a veszélyesnek minősített weboldalakat.

Kedden több ukrán hírportál közölt cikket arról, hogy Volodimir Olijnik, a kormányzó Régiók Pártjának prominens képviselője indítványt terjesztett a parlament elé, amelyben kötelezné az internetszolgáltatókat a felhasználók adatainak kiadására a belügyminisztérium és az SZBU kérése alapján.
 

Az Argument hírportál rámutatott arra, hogy a javaslat törvényessé tenné az ellenzéki hírportálok és blogok ellenőrzését, ami mellesleg titokban most is folyik.
 

A javaslat jelentősen kibővítené azon véleménynyilvánítások sorát, amelyek tiltottakká válnának Ukrajnában. A hírportál elemzője kiemelte, hogy az előterjesztés értelmében "kellemetlen találkozója lehet az SZBU-val" annak, aki például megkérdőjelezi Ukrajna területi egységét, vagy akárcsak minőségi változást szeretne az ország jelenlegi rendszerében.
 

Az elemző szerint az Ukrajnában hatalmon lévők félnek az információ szabad áramlásától. A cikk szerzője szerint a beterjesztett törvényjavaslat nem más, mint újabb támadás a társadalom ellen, amellyel meg akarják fosztani az embereket a modern idők egyik leghatékonyabb fegyverétől, az információk szabad terjesztésétől.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39