Magyar ötlet végzett a második helyen a Telekom nemzetközi innovációs versenyén

forrás: Prím Online, 2013. június 13. 08:20

Magyar ötlet, a Cubilog felhőalapú adatgyűjtő és ellenőrző rendszer lett a második helyezett a Telekom csoport nemzetközi innovációs versenyén. A Magyar Telekom a T-City Szolnok projekt keretében, élő tesztkörnyezetben ad lehetőséget az ötlet továbbfejlesztéséhez - közölte a Magyar Telekom.

A négy kontinens 45 országából benyújtott 444 pályázat közül a zsűri a szlovák Excalibur csapat ötletét értékelte a legjobbnak, amely az internetes hitelesítés problémájára ad megoldást. Az újítással a felhasználók mobiltelefonja biztonságos autentikációs eszközzé alakítható, a bizalmas adatokat egyedülálló titkosítási eljárás védi az adatlopás és hackerek támadása ellen.
 

A versenykiírásnak megfelelően a következő hónapokban a Telekom csoport szakértői a nyertes koncepciót termékké vagy prototípussá fejlesztik, amihez 500 ezer euró értékben biztosítanak erőforrást.
 

A másodikként végzett magyar Cubilog ötletében a Magyar Telekom és a Telekom Innovation Laboratories is lát fantáziát, így felkarolták és továbbgondolásra érdemesnek találták. A felhőalapú adatgyűjtő és ellenőrző rendszer továbbfejlesztéséhez a T-City Szolnok projekt keretében, élő tesztkörnyezetben adnak lehetőséget.
 

A Cubilog egy másik megmérettetésen is elismerést nyert: a június 11-én, Budapesten rendezett Magyar Innovációs TechShow kiállításon közönségdíjat kapott.


 

A Telekom csoport az idén februárban hirdetette meg első nemzetközi innovációs versenyét, amelynek kezdeményezői a lengyel T-Mobile, a Magyar Telekom és a németországi Telekom Innovation Laboratories volt. Magyarországról közel 70 pályázat érkezett a versenyre.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A MITTE az ügynökségi partnere a világ első tokenizált naperőmű projektjének

A MITTE felel a globális zöld energia vállalat, a Sunmoney Solar Group almárkájának branding és social feladataiért, illetve a Sunmoney 360 app design feladataiért.

2024. április 19. 16:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50