Van Gogh kiállítás 3D-ben a Samsunggal

Czipperer Dia, 2013. június 13. 14:02

A VAM Design Center ad otthont a „Vincent Van Gogh álmai” kiállításnak, ahol a résztvevők több, digitálisan felújított alkotást 3D-ben is élvezhetnek a Samsung jóvoltából. Ennek apropóján itt mutatkozott be napokban a vállalat UHD televíziója, az S9 is, mely jelenleg a piac legnagyobb Ultra HD felbontású modellje.

A helyszín teljesen megfelelő volt a különleges vendégnek, hiszen az S9, ahogy a Samsung fogalmazott: „a valódi műalkotás, időtálló design és teljesítmény találkozása”. Igazi áttörés a piacon, hiszen hihetetlennek tűnő felbontású képeket szolgáltat (3840x2160), páratlan minőségben.

 

 

A készülék 85 colos, vagyis 216 cm-es képátlóval rendelkezik, ehhez pedig egy hagyományos és minimalista dizájn társul. Falra is szerelhetjük, de akár kedvünkre mozgathatjuk a keretben is, mely a nem mindennapi méretekkel rendelkező képernyőt öleli körül. A súlya sem átlagos, kb. 100 kg-ot nyom, vagyis egyedül elég nehezen lehetne elmozdítani a helyéről. Mint ahogy azt később megtudtam, dönthető is, persze nem 360 fokban, vagyis a fel-le mozgatás mellett minimálisan előre is dönthetjük.

 

A keret nem csak a dizájnt szolgálja, funkciója még, hogy a kábelek itt futnak, tehát könnyedén elrejthetjük őket. És a hangrendszer is itt kapott helyet, amely 12 egységből áll és 120 W-os. A készülék nagy kontrasztaránnyal rendelkezik, ezáltal a színek sokkal mélyebbek, tisztábbak.

 

 

És hogyan érik el, hogy UHD felbontást kapjanak a tartalmak? A Samsung saját konvertáló motorja felel azért, hogy feljavítsa a tartalmakat, legyen szó SD, HD vagy full HD minőségről.

 

Egy igazi, nagy áttörés még, hogy a One Connect Boxnak köszönhetően a különféle szoftveres és hardveres újítások egy eszköz segítségével átültethetők. Ezáltal a modellek képesek lesznek alkalmazkodni a jelenleg még formálódó UHD szabványokhoz.

 

Természetesen a Smart Hub 2.0 és Smart Interakció is a felhasználók kényelmét szolgálja, de hát 10 millió forintért – ugyanis ennyibe kerül a készülék – ezek el is várhatók.

 

Van Gogh képek 3D-ben

 

A fő hangsúly azonnban mégiscsak arra helyeződött, hogy Vincent Van Gogh digitálisan felújított képeinek egy része 3D-ben is megtekinthető Samsung TV-ken egészen november 30-ig. A művész ugyanis több vázlatot is készített alkotásaiból, így végigkövethető az alkotás folyamata.

 

Egy tárlatvezetésen is részt vettünk, ahol mi magunk is láthattuk Van Gogh álmait 3D-ben. Ezután pedig számos művet UHD felbontásban is megcsodálhattunk a vadonatúj S9-en.

 

Ez az alkotás a mellé helyezett táblagép megérintésével és az ujjak mozgatásával a kívánt módon alakítható volt digitálisan

 

 

Ötvös Edina, a kiállítás igazgatója néhány mondatban összefoglalta a tárlat tartalmát:

 

„A művész levelei alapján rekonstruált világ – a digitális eljárásnak köszönhetően – élő színekben tárul a nagyközönség elé. A kiállításban szerepet játszó Samsung Smart TV-k olyan új dimenziókba emelik a festményeket, amelyek révén egyedülálló és lenyűgöző részletek bontakoznak ki a közönség szeme előtt.

 

Ennyi Van Gogh képet egy helyen még sohasem tekinthetett meg a közönség, így az esemény többek között az idei „Múzeumok Éjszakája” egyik legnagyobb látványosságának számít majd, ahol június 22-én sajátos meglepetések is várják az idelátogatókat.”

 

Hirek.com - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új keresőt fejleszt a Google

A Google egy teljesen új, mesterséges intelligencia által működtetett keresőmotort fejleszt, amelyet Magi projektnek neveznek, hogy személyre szabottabb élményt nyújtson a felhasználóknak. A felhasználói igények előrejelzésével ez a technológia beszélgetésalapú keresési élményt hoz létre, relevánsabbá és vonzóbbá téve a keresési eredményeket. Ez a radikális változás megköveteli, hogy a vállalkozások az új keresőmotor AI-alapú megközelítéséhez igazítsák SEO-stratégiájukat.

2023. április 24. 20:01

10 ezer amerikai dollárt nyerhetnek a Huawei XMAGE Awards fődíjasai

Kiírták a Huawei nagyszabású nemzetközi mobilfotós pályázatát, a HUAWEI XMAGE Awards 2023-at (korábban NEXT IMAGE Awards), melyen az elmúlt években több ízben is magyar siker született. Az idei megmérettetésre a világ minden tájáról kilenc kategóriában várják a fotós és videós alkotásokat, a legjobb pályaműveket beküldők pedig akár fejenként 10 ezer amerikai dolláros pénzjutalomban részesülhetnek. A pályaművek beküldési határideje 2023. augusztus 15., a nevezett alkotásokat neves nemzetközi zsűri bírálja el.

2023. április 13. 11:26

Ezekre a webcímekre figyeljen, ha nem akarja, hogy átverjék

Az utóbbi időben Magyarországon is egyre elterjedtebbek az adathalász oldalak, amelyek sok esetben nagyon megtévesztő webcímeket használnak. Mit tehetünk azonban, ha nem szeretnénk, hogy a személyes adataink illetéktelenek kezébe kerüljenek?

2023. április 4. 21:44

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

Az IAB Hungary digitális reklámszakmai szervezet március 24-én a GroupM Akadémia bázisán adta át a 2022-es évi Legjobb szakdolgozat a digitális marketingről című pályázat nyerteseinek járó díjakat. Az elmúlt három évben kivétel nélkül (előszörmásodszorharmadszor) a Budapesti Corvinus Egyetem diákjai nyertek a pályázaton, idén először azonban egy szegedi és egy debreceni egyetem hallgatója vihette haza a legjobb pályamunkáért járó díjat. 

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

Az Alza.hu ügyfelei mostantól a reklamált termékeket az AlzaBoxokon keresztül is visszaküldhetik. A Magyarországon, Szlovákiában és Csehországban több mint 210 000 csomagautomatát működtető webáruház ismét egy újabb lépéssel közelebb került céljához, hogy hálózata a helyi közösségek számára minél hasznosabb legyen és kényelmesebbé tegye mindennapjaikat.

2023. március 21. 09:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39