Galaxy S4 zoom – tökéletes fotografikus képességekkel

forrás: Prím Online, 2013. június 14. 11:45

A Samsung bemutatta a GALAXY S4 zoom-ot, amely az első tízszeres optikai zoommal ellátott telefon: egy felsőkategóriás okostelefon és kamera képességeit egyszerre nyújtja a felhasználóknak.

 

A készülék 10x optikai zoommal, 16 megapixeles CMOS szenzorral, optikai képstabilizátorral és Xenon vakuval ötvözi a GALAXY S4 már jól ismert, kiemelkedő tulajdonságait, így egy tökéletesen új világot nyit a mobil fényképezés területén.

 

„A Samsung GALAXY S4 zoommal egy újabb lépést tettünk afelé, hogy vásárlóink úgy érezhessék, még teljesebb életet élnek. A vizuális kommunikáció egyre inkább fontosabbá válik életünkben, így teljesen természetes, hogy a felhasználók a legjobb minőségben szeretnék megörökíteni és később megosztani életük fontos pillanatait. A GALAXY S4 zoom ebben tökéletes, kompromisszum nélküli partner, hiszen kamerája olyan fotókat rögzít, mely mellett semmi szükség egy különálló fényképezőgépre” – mondta JK Shin, a Samsung IT és mobilkommunikációs divíziójának elnök-vezérigazgatója.

 

Forradalmian új kezelőfelület

 

A vadonatúj Zoom Ring-nek köszönhetően rendkívül egyszerű módon elérhetővé válnak a GALAXY S4 kulcsfunkciói. Így például ha a felhasználó épp telefonálás közben szeretne lefotózni és megosztani egy képet a vonal másik végén lévő személlyel, akkor csak egy gyors rázás, és a Zoom Ring elővarázsolja a In-Call Photo Share funkciót, melynek segítségével a kívánt tárgy vagy esemény megörökíthető és MMS-ben azonnal küldhető a csevegő partnernek.

 

A könnyű kezelhetőség érdekében a Zoom Ring aktiválni tudja a Quick Launch és Shortcut funkciókat is, mellyel pillanatok alatt – csak egy rázással - elérhető a kamera Auto, Galéria és Smart Mode lehetősége is.

 

A Zoom Ring a hagyományos zoomolási lehetőségeket is felülírja. Az optikai zoom kontrol a már-már tradicionálisnak számító gombok általi vezérlést, egy finom, könnyen kezelhető digitális kontrolra cseréli. A tökéletes minőség és a soha nem tapasztalt könnyen kezelhetőség így már csak egy „rázásra” van, és máris készíthetőek a megkomponált nagy látószögű, vagy éppenséggel közeli felvételek. 

 

Tökéletes felvételek

 

A kompakt GALAXY S4 zoom az osztályában legjobbnak minősülő 10x optikai zoom-nak és a 16 MP BSI CMOS szenzornak köszönhetően bármilyen távolságból – vagy éppen közelségből - minőségi képek készíthetőek, minden nemű kiegészítő fotós felszerelés nélkül, akármilyen gyenge fényviszonyok között. Sőt, a beépített optikai képstabilizátor (OIS) zoomolás közben segít a kamera fixen tartásában, csökkentve ezzel az elmosódás lehetőségét.

 

A Photo Suggest összeköttetést biztosít olyan, mások által készített képekből álló hatalmas könyvtárakhoz, melyekből bármerre is jár a felhasználó, megtudhatja, hogy merre vannak azok a kameraállások, amelyekből tökéletes fotók készíthetőek.

 

A Samsung azokra is gondolt, akik bár tökéleteset szeretnének alkotni, mégsem akarnak a kamera beállításokkal bíbelődni, és művészi fotókat gyártani. A rendkívül népszerű Smart Mode funkció éppen nekik való, hiszen nem kell mást tenni, mint kiválasztani egyet az előre megadott lehetőségek közül, és a kamera automatikusan alkalmazkodik a kívánt feltétekhez.

 

A Drama Shot funkcióval mozgó témáról készíthető gyönyörű time-lapse videó, míg az Action Freeze a gyors pillanatokból kapja el a legjobbat.

 

A Smart Mode Suggest funkció pedig abban segít, hogy felmérve a környezetet – úgy mint fényt, fókusztávolságot, arcfelismerést – felkínálja az adott helyzetben legoptimálisabb felvételi lehetőségeket.

 

Végtelen szórakozás egy tenyérnyi helyen

 

A GALAXY S4 zoom öröksége vitathatatlan, hiszen a karcsú és stílusos designtól, a kiváló teljesítményen keresztül, az intuitív kezelőfelületig minden a nemrég bemutatott GALAXY S4-re mutat. Az Android 4.2 Jelly Bean operációs rendszerrel működő GALAXY S4 zoom több olyan funkcióval is rendelkezik, melyek a GALAXY S4-en is megtalálhatók, ilyen például a Touchwiz kezelőfelület, melynek segítségével a felhasználók készüléket teljesen személyre szabhatják kezdve a készülék lezárásától az értesítési sávig.   

Az utazásokat követően pedig a felhasználók minden őrzött képet és videót könnyedén egy albumba rendezhetik a Story Album funkciónak köszönhetően, így az egyes eseményekhez kapcsolódó emlékek nem csak rendezettek, de egyszerűen megoszthatók is. Ráadásul ezek az albumok a Blurb-bel kötött együttműködésnek köszönhetően nem csak szerkeszthetők, de nyomtatott formában is élvezhetők. Ha pedig inkább laptopon vagy táblagépen szeretné a felhasználó a képeket megőrizni, a Samsung Link funkció egyetlen érintéssel egyszerűen és könnyedén átküldi azokat a telefonról. További lehetőségként a HomeSync funkció áll rendelkezésre, amely minden adatot egy felhőbe szinkronizál, amellyel így bárhol és bármikor elérhetők lesznek a képek és videók is.  

 

A GALAXY S4 zoom készüléken elérhető az új Samsung Hub is, amellyel egyetlen lépéssel elérhetik a felhasználók a legfrissebb zenéket, videókat, könyveket és játékokat. A keresgélés és a letöltés is egyetlen érintéssel történik, így a felhasználók azonnal kedvenc időtöltésüknek élhetnek, közvetlenül a telefonjukon. A „Group Play” pedig ezt követően lehetővé teszi, hogy a felhasználók közvetlenül, Wi-Fi vagy mobilinternet igénybe vétele nélkül összekapcsolódjanak és közösen hallgassák a zenéket vagy játszanak egymással.  

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09