Jövőre már nem lesz Google Frame

Czipperer Dia, 2013. június 14. 11:25

A Google blogján olvashatunk arról, hogy egy újabb szolgáltatást szüntet meg a cégóriás: év végén nyugdíjba vonul a Google Frame.

Négy éve, azaz 2009 óta van Google Frame, amelyet az Internet Explorer böngészőhöz fejlesztettek. Ez egy nyílt forráskódú plugin, amely már a 10-es verzióval is működik. Fejlesztését az hívta életre, hogy IE alatt is el lehessen indítani a HTML5-alapú Google Wave-t. A szolgáltatás lényege igazából az, hogy azok is tudják használni a Chrome képességeit, akik valamilyen oknál fogva csak IE-ben tudnak dolgozni.

 

Miért szűnik meg?

 

Amikor létrehozták a Framet, akkor még a Chrome elmaradt az élvonaltól. A vállalat azonban most már nem lát potenciált a szolgáltatás további üzemeltetésében: januárban teljesen megszűnik.

 

Ennek oka, hogy ma a legtöbben már modern böngészőket használják, amelyek támogatják a legújabb webes technológiákat. A régi böngészők használata jelentősen csökken, és az újak már automatikusan frissülnek, és az élvonal mainstreammé vált. 

 

Így ismét megszűnik egy újabb Google szolgáltatás a számos korábbi mellett. A felhasználók még fél évig használhatják a Google Framet.

 

Forrás: Googleenterprise

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új tagokkal bővült a G-Shock női karóráinak választéka

A Casio bemutatta a G-Shock márka legújabb ütésálló karóráit. A kompakt, analóg-digitális számlappal rendelkező karórák a nőiességet ünneplik és rózsaarany (ú.n. rose gold) színben tündökölnek. Mint ismeretes ez az árnyalat eredetileg az ékszereknél jelent meg, de ma már a karórákon is hódít. 

2023. október 1. 13:36

20 éves jubileumát ünnepli a Budapest Design Week

Idén 20. alkalommal rendezik meg 2023. október 5. és 15. között a Budapest Design Weeket (BDW), amelyre jubileumi programsorozattal készül a Magyar Formatervezési Tanács. A fesztivál fókuszában a BDW elmúlt 20 évének legkiemelkedőbb szereplői, alkotásai és eseményei állnak, emellett számos izgalmas programmal, köztük kerekasztal-beszélgetésekkel, szakértői előadásokkal és neves hazai designvállalkozások bemutatásával ünnepelnek. A visszatekintés mellett kiemelt szerepet kap a jövőtervezés is.

2023. október 1. 11:49

Karrierváltás: 600 ezerhez közelít a junior informatikusok átlagbére

A recesszió ellenére is keresettek a hazai munkaerőpiacon az informatikusok: egy jellemzően 5-6 hónapos képzés után egy éven belül átlagosan havi bruttó 596 ezer forintot vihetnek haza azok, akik a karrierváltás mellett döntenek. 

2023. október 1. 10:17

A KPMG és a Microsoft globális ESG Akadémiát indított

A „KPMG ESG Akadémia” a KPMG, a Microsoft és számos elismert egyetem együttműködésében indult el. Célja, hogy elérhetővé tegye a naprakész és nélkülözhetetlen ESG-tudást, támogassa és képezze az üzleti élet szereplőit a legváltozatosabb fenntarthatósági témákban.

2023. szeptember 30. 16:52

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38