Huawei Ascend P6: A világ legvékonyabb okostelefonja

forrás: Prím Online, 2013. június 19. 08:55

A Huawei, az információs és telekommunikációs technológiák (ICT) egyik vezető globális szolgáltatója Londonban mutatta be legújabb, Ascend P6 nevű készülékét, amely jelenleg a világ legvékonyabb okostelefonja. 1,5 GHz-es, négymagos processzorával, 4,7 colos, nagyfelbontású in-cell LCD kijelzőjével, iparágvezető 5 megapixeles frontoldali kamerájával és intuitív kezelőfelületével a Huawei Ascend P6 hamarosan meghódíthatja a felsőkategóriás okostelefonok piacát.

A mindössze 6,18 mm vékony, fémházas készülék súlya 120 gramm. A zavartalan felhasználói élményt 1,5 GHz-es négymagos processzor, Android 4.2.2 operációs rendszer és 2000 mAh kapacitású akkumulátor garantálja. A 4,7 colos in-cell HD kijelző a MagicTouch technológiának köszönhetően különösen érintésérzékeny, így akár kesztyűben is használható.

 


A Huawei Ascend P6 iparágvezető, 5 megapixeles frontoldali kamerájának automatikus korrekciós funkciói megkönnyítik a portréfotók készítését. A 8 megapixeles hátoldali BSI kamera lehetővé teszi 1080p full HD videók felvételét és lejátszását. A Huawei saját fejlesztésű IMAGESmart fotószoftverében szín- és kontraszterősítés, automatikus témafelismerés, tárgykövető fókusz és portrékorrekciós megoldások biztosítják a felvételek kiváló minőségét.


A készüléken a Huawei saját fejlesztésű felhasználói felületének, az Emotion UI-nak a legújabb verziója fut, amelyet a gyártó több mint 5 millió felhasználó véleményének figyelembe vételével alakított ki. Az optimalizált felületen a Me Widget, a MagicTouch és a SmartReading funkciók frissített verziója található, valamint az új panorámafotó és arcfelismerő funkciók.


A Huawei egyedülálló Automated Discontinuous Reception (ADRX) és Quick Power Control (QPC) technológiáinak köszönhetően a telefon energiagazdálkodása és akkumulátorteljesítménye más, hasonló méretű okostelefonokhoz képest akár 30 százalékkal jobb lehet. Több képernyős AirSharing funkciójának köszönhetően pedig különböző készülékekkel kapcsolható össze akár munka, akár játék céljából.

 


A Huawei Ascend P6 Magyarországon várhatóan nyár végétől lesz elérhető a szolgáltatók kínálatában.

 

Specifikáció:


·    Kijelző: 4,7” HD 1280 x 720 in-cell IPS LCD 
·    Operációs rendszer: Android Jelly Bean 4.2.2
·    Kezelőfelület: Emotion UI, további funkciók: Uni Home, Me Widget, MagicTouch és SmartReading
·    Memória: 2GB RAM, 8GB ROM, microSD kártyával 32GB-ig bővíthető
·    Frontoldali kamera: 5 megapixel
·    Hátoldali kamera: 8 megapixel, F2.0, BSI és 4cm makro távolság
·    Videofelvétel: 1080P full HD videofelvétel és -lejátszás
·    Méret: 132,6 mm x 65,5 mm x 6,18 mm
·    Súly: kb. 120 g
·    Hálózat: UMTS /GSM
·    Maximális letöltési és feltöltési sebesség: HSPA+, letöltés 21 Mbit/s (CAT14), feltöltés 5.76 Mbit/s (CAT6)
·    Processzor: négymagos, 1,5 GHz 
·    Audio: Dolby Digital Plus
·    Akkumulátor: 2000 mAh
 

Mobiltelefon-készülék ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A HMD elindítja az 5G-s okostelefonok európai gyártását

Az új, többmárkás portfolióstratégiájuk bejelentését követően nem sokkal a HMD Global, a legnagyobb európai okostelefon-gyártó ma újabb fontos mérföldkőhöz érkezett: a vállalat megkezdte az 5G-képes okostelefonok európai gyártását – az első Európában készült okostelefont, a Nokia XR21-et pedig már üzleti ügyfelek is megvásárolhatják. A HMD lépései összhangban állnak az általános európai növekedési potenciállal, a Canalys előrejelzése szerint az európai okostelefon-piac 2024-re ugyanis 7%-kal fog növekedni.

2023. október 3. 20:08

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38