Cisco: új munkahelyeket hoz az internet új korszaka

MTI Sajtóadatbank, 2013. június 20. 09:45

Új lehetőségeket és új munkahelyeket hozhat magával az internet "minden a hálón" (IoE, Internet of Everything) korszaka a Cisco Systems nemzetközi tanulmánya szerint, amelyet szerdán ismertettek a Cisco regionális vezetői a közép-európai térség fővárosait felölelő telekonferencia keretében rendezett sajtótájékoztatón.

A Cisco Systems a kutatást a világ GDP-jének 70 százalékát adó 12 országban, 7500 üzleti és informatikai vezető megkérdezésével végezte. A kérdezettek 33 százaléka szerint az IoE meghatározó hatással lesz a globális munkahelyteremtésre; 47 százalékuk az új típusú munkahelyeknek és nagyobb szakértelmet igénylő pozícióknak köszönhetően a bérek emelkedését is várja az ágazatban.
 

A számítógépes hálózatok 90-es években kezdődött robbanásszerű terjedése, a gazdaság hálózatra kapcsolása óta a mindent a hálóra törekvés térnyerése jelenti a legnagyobb előrelépést az internet fejlődésében, ami egyúttal gyökeresen át is fogja alakítani a piaci környezetet - hangzott el a tájékoztatón.
 

Az új kor az eszközök, adatok és emberek összekapcsolásával új gazdasági értékteremtő forrást valósít meg. Kialakulását olyan technológiai újítások, mint a mobilitás, a számítástechnikai felhő, illetve a dolgok internete, az Internet of Things (IoT) alapozták meg.
 

"A következő egy évtizedben a vállalatok versenyképessége attól függ majd, hogy mennyire tudják magukévá tenni az IoE koncepcióját és hogyan alkalmazzák azt nemcsak technológiájukban és működésükben, hanem az ügyfelekkel és partnerekkel folytatott kapcsolataikban is" - fogalmazott Michael Ganser, a Cisco közép-európai alelnöke.
 

Joseph Bradley, a Cisco internetes üzleti megoldások csoportja kutatási igazgatója a tájékoztatón három gazdasági ágazatot nevezett meg a technológia terjedésének első közvetlen haszonélvezőjeként: a feldolgozóipart, az energiaipart és a kiskereskedelmet.
 

Az IoE terjedése gyökeres átalakulást hoz a piaci versenyben azzal, hogy kiegyenlíti a részvételi esélyeket a nagy- és a kisvállalatok között és csökkenti a piaci belépés költségeit - mutatott rá. Az IoE adaptálása ezért az évszázad kitörési lehetőségét képviseli a kelet-közép-európai térség számára - fogalmazott.
 

Ennek alátámasztására Joseph Bradley egy román start-up vállalat példáját hozta fel, amelyik egy ötletes IoE-alkalmazással tette ismertté magát szinte egyik napról a másikra: a sípályán elhelyezett irányítható kamerák, a síelő mobiltelefonja és GPS-adatok összekapcsolásával, profi videofelvételt készítenek a lesiklásról, amit azonnal a síelő rendelkezésére is bocsátanak letöltésre, illetve megosztásra a közösségi hálón.
 

A Cisco elsőként készített olyan tanulmányt, amely az IoE világgazdasági hatását és potenciális pénzügyi értékét igyekszik felmérni és számszerűsíteni. Az elemzés kimutatta, hogy az IoE teljes körű feldolgozóipari, energiaipari és kiskereskedelmi alkalmazásával 2013-ban elméletileg közel duplázható lenne a termelési érték.

Kulcsszavak: trend karrier Cisco

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Együttműködésre lép a CETIN Hungary és a Pécsi Tudományegyetem

A független, integrált távközlési infrastruktúra-szolgáltató CETIN Hungary Zrt. és a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara a jövőben három kiemelt területen működik együtt: a kiberbiztonsági szolgáltatások fejlesztésében, a kutatás-fejlesztési tevékenység színvonalának további emelésében, illetve az építőiparban egyre elterjedtebb és ismertebb építményinformációs modellezéssel (BIM) kapcsolatos kölcsönös tudástranszferben.

2024. április 23. 16:21

Bevállalós ötletekkel versenyeznek a Megoldások a holnapért döntősei

Kiválasztották a legjobb nyolc csapatot a Samsung és az EdisonKids Megoldások a holnapért kihívásán. A jövő oktatása, a fenntarthatóság és a közösségfejlesztés iránt elkötelezett fiatalok megkezdhetik a felkészülést a döntőre. A következő hetekben a csapatok elképzelésük prototípusát alkothatják meg és tesztelhetik működését a mentorok közreműködésével. A diákok a szakértők segítségével készülnek a végső, májusi megmérettetésre, ahol a három legjobb csapat összesen 6 millió forint összértékű Samsung készülékkel bővítheti egyéni és oktatási intézménye eszközparkját.

2024. április 23. 14:44

A Thermaltake bemutatja a háromféle GPU-elrendezést támogató közepes toronyházát

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkájának, CTE E600 MX közepes toronyháza fekete, hófehér és hortenziakék változatban is elérhető. A CTE E600 MX a CTE-sorozat legújabb kiegészítése, egy kétkamrás közepes toronyház, amely a Thermaltake innovatív CTE-kialakítását örökölte, ami a központi hűtési hatékonyság (Centralized Thermal Efficiency) rövidítése, és a kritikus alkatrészek magas szintű hűtési teljesítményének biztosítására összpontosít. Ráadásul a CTE E600 MX háromféle GPU-elrendezési lehetőséggel és cserélhető, kettős előlapi kialakítással rendelkezik, maximális rugalmasságot kínálva a felhasználóknak gépük testreszabásához.

2024. április 23. 13:06

A boldog gyerekekből lesznek sikeres felnőttek

Több mint 600 támogatott, 105 diploma, 606 nyelvvizsga, 246 informatikai bizonyítvány. Csak néhány eredmény, amit a 19 éve működő Csányi Alapítvány és az általa mentorált fiatalok elértek. Az alapítvány valódi sikere a számok mögött, a személyes történetekben rejlik – hangzott el Zánkán az Alapítvány által szervezett idei Életút Fesztiválon április 20-án. A kiemelkedő informatikai és idegen nyelvi képzések mellett a végzett fiatalok a megszerzett kapcsolati tőkét, a közösség erejét tartják a legfontosabbnak. Nemcsak a Csányi Alapítvány nagykorú már, hanem egyre több mentoráltból vált olyan fiatal felnőtt, akik büszkén támaszkodhatnak az alapítvány segítségével megszerzett tudás mellett egymásra, „Csányisokra” is.

2024. április 23. 11:35

Állásbörzét és karrierfelkészítést tart szerdától a Corvinus

Több mint kétszáz állásajánlat közül lehet válogatni a Corvinus Egyetem idei karrierexpóján április 24-én és 25-én. Az eseményen részt vevők sok tippet gyűjthetnek karrierjük beindításához, kiteljesítéséhez is. Ebben nemcsak több tucat, corvinusos diplomával színes és sikeres életutakat bejáró szakember segít személyesen, de megtanulható a ChatGPT és a LinkedIn munkakeresői célokra optimalizált, profi használata is. 

2024. április 23. 09:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50