A Telekom megújult óriáscsúszdával és streaminggel is készül a VOLT-ra

forrás: Prím Online, 2013. június 25. 10:34

Az óriási Magenta Csúszdán a fesztiválozók idén is becsúszhatnak a rendezvény területére. A Robot VOLT Art Műhelyben pedig kortárs képzőművészek a látogatókkal közösen robotokat építenek, miközben újrahasznosítják a fesztiválozók régi mobiljait is. A streaming közvetítésnek köszönhetően pedig senki sem marad le a fesztiválhangulatról!

 

A VOLT fesztivált az idén is főszponzorként jegyző Telekom emlékezetes, megosztásra érdemes élményekkel igyekszik színesebbé tenni a fesztiválprogramot. Mindenekelőtt arra buzdítja a fesztiválozókat, hogy a rendezvényre vigyék magukkal az otthon elfekvő, régi mobilokat és tartozékokat, ugyanis a Telekom Robot VOLT Art Műhelyben újrahasznosítják azokat.

 

Az alkotóműhelyben ismert hazai kortárs képzőművészek, név szerint ef. Zámbó István, Wahorn András, Sinkovics EdE, Soós Nóra, Győri Márton, Magyarósi Éva, Szabó Ottó és Tóth Márton a közönség bevonásával robot-műalkotásokat hoznak létre. Kinetikus szobrok, festmények és különféle installációk születése várható, köztük egy olyan szerkezettel, amely a fesztiválozók összegyűlt régi mobiljaiból készül, és a környezettudatosság üzenetét hordozza. A veszélyes hulladéknak minősülő akkumulátoroknak külön gyűjtőhelyet létesítenek. Az alkotásokat a Telekom és a VOLT ősszel jótékonysági aukcióra bocsátja.

 

A szervezők fokozott hangsúlyt fektetnek arra, hogy minél kisebb legyen a VOLT ökológiai lábnyoma, a Telekom például többször használatos, betétdíjas „repoharakat” biztosít a látogatóknak. Egy repohár teljes élettartama alatt egy nagy szemeteszsáknyi műanyag pohár hulladék megelőzését tudja biztosítani.

 

A VOLT fesztivál bejáratához az idén is felépül a tavaly nagy sikert aratott magenta megacsúszda, hogy a VOLT az idén is nagy lendülettel induljon. A Telekom Nagyszínpadon a hazai és nemzetközi zenei szcéna nagyágyúi lépnek fel. A VOLT Ákos „2084” turnéjának egyik fontos állomása, rajta kívül itt lesz hallható a Quimby, a Tankcsapda és az Anna & The Barbies. Az izgalmas nemzetközi lista csúcspontjaként fellép a romantikus és melankolikus brit szintipop duó, a Hurts.

 

Itt lesz még a punk rockot játszó Bullet for my Valentine, a kanadai illetőségű Billy Talent, a nu metal nagy legendái közé tartozó Papa Roach, és az elementáris színpadi produkcióiról ismert Thirty Seconds To Mars. Az elektronikus zene kedvelői a Nagyszínpadon találkozhatnak a könnyed, szellemes tánczenét produkáló francia Martin Solveiggel és az electro swing feltalálójának tartott Parov Stelar Banddel, valamint a hip-hophoz az elektronika felől közelítő Example-lel.

 

A VOLT másik központi helyszíne a Telekom Terasz, ahol az elektronikus zene uralja majd a terepet. A Bladerunnaz csapata többek között L.A.S.-t, valamint Chris.Su-t és Statikot delegálja, itt lesz Karányi, Zoohacker, a Tesco Disco, a Kollektiva és a Depeche Mode rajongóinak is jut egy egész este. Napközben lounge hangulat, ingyenes mobilnet és mobiltöltők várják a fesztiválozókat Itt nem csak Pay Pass kártyával, hanem élménnyel is lehet majd fizetni egyes termékekért. Akik az Instragram alkalmazással megosztják fesztiválélményeiket, azok a gyűjtött pontokért koktélt és fesztiválkellékeket vásárolhatnak.

 

Telekom, Magyarország legnagyobb telekommunikációs szolgáltatójának jóvoltából idén azok is belekóstolhatnak a fesztiválhangulatba, akik nincsenek jelen Sopronban, ugyanis a Telekom – a Ustreammel együttműködésben – számos koncertet közvetít majd. Thirty Seconds to Mars, Hurts, Quimby, Papa Roach, hogy csak néhányat említsünk a Telekom Nagyszínpadon fellépő előadók közül, akiknek koncertje bármely mobilkommunikációs eszközön, akár HD minőségben nyomon követhető lesz a Telekom honlapján a www.telekom.hu/fesztivál címen, sőt a fesztiválokat követően a Telekom Interaktív TV szolgáltatásán is elérhető lesz.  

 

VOLT 2013 alkalmazás Androidra és iOS-re

 

A VOLT-ra érkezőknek érdemes letölteniük a VOLT 2013 alkalmazást, amelyben a fesztivál teljes programján és hírein kívül keresés és térkép funkció segíti az eligazodást, az értesítő beállításával pedig egy koncertről sem maradnak le a rajongók. Az applikáció megkönnyíti a jegyvásárlást, „social network sharing” funkciója pedig segíti az élmények azonnali megosztását. Az applikáció iOS és Android platformokon is elérhető.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Mik voltak 2022-ben a legérdekesebb szakképesítések?

A TanfolyamGURU.hu oldalon jelenleg 1380 tanfolyam közül lehet választani. Közvetítőként számos felnőttképzővel állnak kapcsolatban, melyek kínálata megtalálható a weblapjukon. A legkülönfélébb képzések az ország teljes területét lefedik, emellett egyre szélesebb a kínálat online változatokból is.

2023. január 29. 15:44

Péterfalvi Attila: minél korábban kapjanak a gyerekek oktatást a digitális eszközök biztonságos használatáról

Fontosnak nevezte a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke, hogy a gyerekek minél fiatalabb korban kapjanak felvilágosítást a digitális eszközök biztonságos használatáról.

2023. január 29. 14:13

Egy csatornán számos rádiós, a rádiózás világnapja alkalmából

Február 13-án először jelentkeznek egy csatornán az ismert műsorvezetők: Vágó Piros, Garami Gábor, Rákóczi Feri, Boros Lajos, Jáksó László – alig néhány példa a magyar rádiózás meghatározó hangjai közül, akik részt vesznek a Mex Rádió által szervezett ünneplésben.

2023. január 29. 12:01

Rangos elismerést nyert el az LG ultramodern amerikai háztartásigép-gyára

Az LG Electronics (LG) háztartási készülékeket gyártó üzemét az Egyesült Államokban a Világgazdasági Fórum (WEF) a világ egyik vezető, ún. világítótorony minősítésű gyárává (Lighthouse Factory) választotta.

2023. január 29. 09:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2022 díjazottjai!

2023. január 27. 09:47

Látássérülteknek fejlesztett eszköz nyerte az LG versenyének fődíját

2023. január 26. 14:02

Közeleg a 31. Magyar Innovációs Nagydíj felhívás beadási határideje

2023. január 16. 18:51

A Bullitt műholdas szolgáltatása lefedettlenség esetén is biztosítja az üzenetküldést

2023. január 9. 15:46