A Telekom megújult óriáscsúszdával és streaminggel is készül a VOLT-ra

forrás: Prím Online, 2013. június 25. 10:34

Az óriási Magenta Csúszdán a fesztiválozók idén is becsúszhatnak a rendezvény területére. A Robot VOLT Art Műhelyben pedig kortárs képzőművészek a látogatókkal közösen robotokat építenek, miközben újrahasznosítják a fesztiválozók régi mobiljait is. A streaming közvetítésnek köszönhetően pedig senki sem marad le a fesztiválhangulatról!

 

A VOLT fesztivált az idén is főszponzorként jegyző Telekom emlékezetes, megosztásra érdemes élményekkel igyekszik színesebbé tenni a fesztiválprogramot. Mindenekelőtt arra buzdítja a fesztiválozókat, hogy a rendezvényre vigyék magukkal az otthon elfekvő, régi mobilokat és tartozékokat, ugyanis a Telekom Robot VOLT Art Műhelyben újrahasznosítják azokat.

 

Az alkotóműhelyben ismert hazai kortárs képzőművészek, név szerint ef. Zámbó István, Wahorn András, Sinkovics EdE, Soós Nóra, Győri Márton, Magyarósi Éva, Szabó Ottó és Tóth Márton a közönség bevonásával robot-műalkotásokat hoznak létre. Kinetikus szobrok, festmények és különféle installációk születése várható, köztük egy olyan szerkezettel, amely a fesztiválozók összegyűlt régi mobiljaiból készül, és a környezettudatosság üzenetét hordozza. A veszélyes hulladéknak minősülő akkumulátoroknak külön gyűjtőhelyet létesítenek. Az alkotásokat a Telekom és a VOLT ősszel jótékonysági aukcióra bocsátja.

 

A szervezők fokozott hangsúlyt fektetnek arra, hogy minél kisebb legyen a VOLT ökológiai lábnyoma, a Telekom például többször használatos, betétdíjas „repoharakat” biztosít a látogatóknak. Egy repohár teljes élettartama alatt egy nagy szemeteszsáknyi műanyag pohár hulladék megelőzését tudja biztosítani.

 

A VOLT fesztivál bejáratához az idén is felépül a tavaly nagy sikert aratott magenta megacsúszda, hogy a VOLT az idén is nagy lendülettel induljon. A Telekom Nagyszínpadon a hazai és nemzetközi zenei szcéna nagyágyúi lépnek fel. A VOLT Ákos „2084” turnéjának egyik fontos állomása, rajta kívül itt lesz hallható a Quimby, a Tankcsapda és az Anna & The Barbies. Az izgalmas nemzetközi lista csúcspontjaként fellép a romantikus és melankolikus brit szintipop duó, a Hurts.

 

Itt lesz még a punk rockot játszó Bullet for my Valentine, a kanadai illetőségű Billy Talent, a nu metal nagy legendái közé tartozó Papa Roach, és az elementáris színpadi produkcióiról ismert Thirty Seconds To Mars. Az elektronikus zene kedvelői a Nagyszínpadon találkozhatnak a könnyed, szellemes tánczenét produkáló francia Martin Solveiggel és az electro swing feltalálójának tartott Parov Stelar Banddel, valamint a hip-hophoz az elektronika felől közelítő Example-lel.

 

A VOLT másik központi helyszíne a Telekom Terasz, ahol az elektronikus zene uralja majd a terepet. A Bladerunnaz csapata többek között L.A.S.-t, valamint Chris.Su-t és Statikot delegálja, itt lesz Karányi, Zoohacker, a Tesco Disco, a Kollektiva és a Depeche Mode rajongóinak is jut egy egész este. Napközben lounge hangulat, ingyenes mobilnet és mobiltöltők várják a fesztiválozókat Itt nem csak Pay Pass kártyával, hanem élménnyel is lehet majd fizetni egyes termékekért. Akik az Instragram alkalmazással megosztják fesztiválélményeiket, azok a gyűjtött pontokért koktélt és fesztiválkellékeket vásárolhatnak.

 

Telekom, Magyarország legnagyobb telekommunikációs szolgáltatójának jóvoltából idén azok is belekóstolhatnak a fesztiválhangulatba, akik nincsenek jelen Sopronban, ugyanis a Telekom – a Ustreammel együttműködésben – számos koncertet közvetít majd. Thirty Seconds to Mars, Hurts, Quimby, Papa Roach, hogy csak néhányat említsünk a Telekom Nagyszínpadon fellépő előadók közül, akiknek koncertje bármely mobilkommunikációs eszközön, akár HD minőségben nyomon követhető lesz a Telekom honlapján a www.telekom.hu/fesztivál címen, sőt a fesztiválokat követően a Telekom Interaktív TV szolgáltatásán is elérhető lesz.  

 

VOLT 2013 alkalmazás Androidra és iOS-re

 

A VOLT-ra érkezőknek érdemes letölteniük a VOLT 2013 alkalmazást, amelyben a fesztivál teljes programján és hírein kívül keresés és térkép funkció segíti az eligazodást, az értesítő beállításával pedig egy koncertről sem maradnak le a rajongók. Az applikáció megkönnyíti a jegyvásárlást, „social network sharing” funkciója pedig segíti az élmények azonnali megosztását. Az applikáció iOS és Android platformokon is elérhető.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Így dolgozunk majd a jövőben?

Az irodai munkáról sokaknak az akár több órányi ingázás, a véget nem érő személyes megbeszélések, hosszas telefonos egyeztetések, véget nem érő email-folyamok és dokumentumok olvasása jut eszébe. Persze, mint oly’ sok mindenben, az elmúlt hónapok során ebben is sok változást tapasztalhattunk. A Ericsson legújabb kutatása azt mutatja be, hogy a szellemi munkát végzők hogyan látják saját munkájukat, és milyen elvárásaik vannak jövőbeni munkahelyükkel szemben. Felsejlik a dematerializált iroda képe.

2020. október 31. 16:55

Xiaomi: Dobogós helyen a mobilpiacon

A Xiaomi– működése tizedik évében – a világ harmadik legnagyobb okostelefon-gyártójává vált, derült ki három globális piackutató cég, az IDC, a Canalys és a Counterpoint Research harmadik negyedéves jelentéséből.

2020. október 31. 14:10

Halloweenkor takarítsuk ki a zombikat a hálózatból

A G DATA szerint a nem frissített rendszerek komoly biztonsági kockázatot jelentenek. A vállalatoknál működő Windows XP rendszerek olyanok, mint a zombik. Nehéz megszabadulni tőlük, de a halloween erre remek alkalom.

2020. október 31. 10:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Van még idő jelentkezni az „Az Év Honlapja” pályázatra!

2020. október 15. 12:15

EasyBID – Header Bidding megoldás az Adverticumtól

2020. október 8. 15:45

A Bosch új koronavírus tesztje 39 perc alatt ad megbízható eredményt

2020. szeptember 30. 14:58

A vírusveszély miatt idén online rendezik meg a cégvezetők csúcskonferenciáját

2020. szeptember 21. 10:11
online sportfogadás