A Telekom megújult óriáscsúszdával és streaminggel is készül a VOLT-ra

forrás: Prím Online, 2013. június 25. 10:34

Az óriási Magenta Csúszdán a fesztiválozók idén is becsúszhatnak a rendezvény területére. A Robot VOLT Art Műhelyben pedig kortárs képzőművészek a látogatókkal közösen robotokat építenek, miközben újrahasznosítják a fesztiválozók régi mobiljait is. A streaming közvetítésnek köszönhetően pedig senki sem marad le a fesztiválhangulatról!

 

A VOLT fesztivált az idén is főszponzorként jegyző Telekom emlékezetes, megosztásra érdemes élményekkel igyekszik színesebbé tenni a fesztiválprogramot. Mindenekelőtt arra buzdítja a fesztiválozókat, hogy a rendezvényre vigyék magukkal az otthon elfekvő, régi mobilokat és tartozékokat, ugyanis a Telekom Robot VOLT Art Műhelyben újrahasznosítják azokat.

 

Az alkotóműhelyben ismert hazai kortárs képzőművészek, név szerint ef. Zámbó István, Wahorn András, Sinkovics EdE, Soós Nóra, Győri Márton, Magyarósi Éva, Szabó Ottó és Tóth Márton a közönség bevonásával robot-műalkotásokat hoznak létre. Kinetikus szobrok, festmények és különféle installációk születése várható, köztük egy olyan szerkezettel, amely a fesztiválozók összegyűlt régi mobiljaiból készül, és a környezettudatosság üzenetét hordozza. A veszélyes hulladéknak minősülő akkumulátoroknak külön gyűjtőhelyet létesítenek. Az alkotásokat a Telekom és a VOLT ősszel jótékonysági aukcióra bocsátja.

 

A szervezők fokozott hangsúlyt fektetnek arra, hogy minél kisebb legyen a VOLT ökológiai lábnyoma, a Telekom például többször használatos, betétdíjas „repoharakat” biztosít a látogatóknak. Egy repohár teljes élettartama alatt egy nagy szemeteszsáknyi műanyag pohár hulladék megelőzését tudja biztosítani.

 

A VOLT fesztivál bejáratához az idén is felépül a tavaly nagy sikert aratott magenta megacsúszda, hogy a VOLT az idén is nagy lendülettel induljon. A Telekom Nagyszínpadon a hazai és nemzetközi zenei szcéna nagyágyúi lépnek fel. A VOLT Ákos „2084” turnéjának egyik fontos állomása, rajta kívül itt lesz hallható a Quimby, a Tankcsapda és az Anna & The Barbies. Az izgalmas nemzetközi lista csúcspontjaként fellép a romantikus és melankolikus brit szintipop duó, a Hurts.

 

Itt lesz még a punk rockot játszó Bullet for my Valentine, a kanadai illetőségű Billy Talent, a nu metal nagy legendái közé tartozó Papa Roach, és az elementáris színpadi produkcióiról ismert Thirty Seconds To Mars. Az elektronikus zene kedvelői a Nagyszínpadon találkozhatnak a könnyed, szellemes tánczenét produkáló francia Martin Solveiggel és az electro swing feltalálójának tartott Parov Stelar Banddel, valamint a hip-hophoz az elektronika felől közelítő Example-lel.

 

A VOLT másik központi helyszíne a Telekom Terasz, ahol az elektronikus zene uralja majd a terepet. A Bladerunnaz csapata többek között L.A.S.-t, valamint Chris.Su-t és Statikot delegálja, itt lesz Karányi, Zoohacker, a Tesco Disco, a Kollektiva és a Depeche Mode rajongóinak is jut egy egész este. Napközben lounge hangulat, ingyenes mobilnet és mobiltöltők várják a fesztiválozókat Itt nem csak Pay Pass kártyával, hanem élménnyel is lehet majd fizetni egyes termékekért. Akik az Instragram alkalmazással megosztják fesztiválélményeiket, azok a gyűjtött pontokért koktélt és fesztiválkellékeket vásárolhatnak.

 

Telekom, Magyarország legnagyobb telekommunikációs szolgáltatójának jóvoltából idén azok is belekóstolhatnak a fesztiválhangulatba, akik nincsenek jelen Sopronban, ugyanis a Telekom – a Ustreammel együttműködésben – számos koncertet közvetít majd. Thirty Seconds to Mars, Hurts, Quimby, Papa Roach, hogy csak néhányat említsünk a Telekom Nagyszínpadon fellépő előadók közül, akiknek koncertje bármely mobilkommunikációs eszközön, akár HD minőségben nyomon követhető lesz a Telekom honlapján a www.telekom.hu/fesztivál címen, sőt a fesztiválokat követően a Telekom Interaktív TV szolgáltatásán is elérhető lesz.  

 

VOLT 2013 alkalmazás Androidra és iOS-re

 

A VOLT-ra érkezőknek érdemes letölteniük a VOLT 2013 alkalmazást, amelyben a fesztivál teljes programján és hírein kívül keresés és térkép funkció segíti az eligazodást, az értesítő beállításával pedig egy koncertről sem maradnak le a rajongók. Az applikáció megkönnyíti a jegyvásárlást, „social network sharing” funkciója pedig segíti az élmények azonnali megosztását. Az applikáció iOS és Android platformokon is elérhető.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Már itthon is kapható az LG első OLED paneles monitora

Az LG Magyarországon is megkezdte az elsőként a 2021-es CES kiállítás keretében bemutatott UltraFine OLED Pro kijelzőjének forgalmazását. A 32EP950 típusjelű, 32 hüvelykes 4K monitor elsősorban a kreatív iparágban dolgozók számára jelent ideális megoldást. 

2021. október 17. 16:39

RAM-tippek a Kingstontól az ideális játékélményhez

A videojáték-ipar a 2000-es évek óta óriási fejlődésen ment át a digitális innovációknak köszönhetően. A gamerek ma már több mint 50 000 PC, konzol és egyéb más platform játékai közül válogathatnak (nem számítva a mobilos játékokat)*, ám a játékoknak nem csak a mennyisége, a minősége is egyre lenyűgözőbb. 

2021. október 17. 14:57

Messze nincsenek kihasználva az 5G lehetőségei

Messze nincsenek kihasználva az ötödik generációs hálózat adta lehetőségek, annak ellenére, hogy jelenleg a világon már 176 kereskedelmi 5G hálózat működik, amelyek több mint 500 millió előfizetőt szolgálnak ki – hangsúlyozta Ken Hu, a Huawei Technologies soros elnöke Dubaiban, a Huawei Global Mobile Broadband Forum 2021 konferencián. A vállalat vezetője szerint az 5G terjedését három fő terület, a virtuális és kiterjesztett valóság (VR, XR), az üzleti alkalmazások és a zöld fejlesztések emelhetik magasabb szintre.

2021. október 17. 13:05

Erős ügyfél-azonosítással a kibertámadások 99 százaléka kivédhető

Az államokhoz köthető összes kibertámadás több mint felét, 58 százalékát Oroszországból hajtották végre az elmúlt évben – ez derül ki a Microsoft legfrissebb, éves Digital Defense Report jelentéséből. A legtöbb kibertámadást azonban nem az államok, hanem a közönséges kiberbűnözők követik el, akik többnyire nem információt, hanem pénzt akarnak áldozataiktól, ezért leggyakrabban a kiskereskedelmi és a pénzügyi szektor szereplőit támadják. A Microsoft szerint a ma ismert támadások 99 százalékát vissza lehetne verni egyszerű, gyakran díjtalanul elérhető módszerekkel, mégis, az ügyfeleinek csak kevesebb, mint a 20 százaléka használ még olyan jól bevált védekezési eszközt is, mint a többtényezős hitelesítés.

2021. október 17. 10:08

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12

Google: környezetbarát keresési funkciók érkeztek

2021. október 7. 17:13

Radikális változások jönnek a Google keresésben: itt a MUM!

2021. szeptember 30. 19:07

Megújul a Vodafone vezetékes internet és TV portfoliója

2021. szeptember 29. 11:20