Nem csak a fű zöld a világ legzöldebb stadionjában

Hét meccset játszanak jövőre a Platina LEED minősítésű arénában

forrás: Prím Online, 2013. június 26. 11:47

A Siemens olyan insfrastrukturális fejlesztéseket szállít Brazíliának, amelyek a jelenleg is zajló Konföderációs Kupa és a jövő évi labdarúgó-világbajnokság sikeres lebonyolítását szolgálják. Az 1,3 milliárd euró értékű megbízás keretében elkészült a világ legzöldebb stadionja, hosszútávon pedig a fejlesztések az ország energiahálózatának korszerűsítéséhez is hozzájárulnak.

 

Már zajlanak az elődöntők, napokon belül pedig győztest is hirdetnek a Brazíliában zajló Konföderációs Kupán, amelynek nagyszabású ünnepséggel egybekötött nyitómérkőzését a világ jelenlegi legkorszerűbb stadionjában tartották. A Brazília városban található Mané Garrincha Nemzeti Stadiont olyan Siemens épületautomatizálási és biztonsági szoftverrel szerelték fel, amely képes a víz- és energiaszint szabályozására és mérséklésére.

 

A széndioxid-kibocsájtást is csökkentő innovatív rendszer egyben a légkondicionáló és tűzjelző berendezések felügyeletét is ellátja. Mindezek eredményeképpen a stadion az elsők között lehet a világon, amely megkapja a platina LEED fenntarthatósági minősítést, melyet csak annak az épületnek ítélnek oda, amely a legmagasabb környezetvédelmi elvárásoknak is megfelel.

 

A nemzeti energiahálózatot is korszerűsítik

 

Ismert tény, hogy jövőre a labdarúgó-világbajnokság 7 meccsének is otthon ad a zöld aréna. A két esemény, a jelenleg zajló konföderációs kupa és a jövő évi világbajnokság megnövekedett terhelést jelent az ország energiahálózatának is, melynek korszerűsítésében a Siemens szintén jelentős szerepet játszik. Az elmúlt fél évszázad beruházásainak köszönhetően Brazília energiafelhasználásának közel felét mára a Siemens biztosítja, amely az utóbbi tíz évben több mint 4000 munkahelyet teremtett Brazíliában.

 

Az egyik jelenleg is zajló nagyberuházás a Manausban – a Konföderációs Kupát vendégül látó egyik brazíliai városban – épülő 580 MW összteljesítményű erőmű. A nemzeti energiahálózat Siemens Smart Grid technológiával történő korszerűsítése pedig a hálózat valós idejű megfigyelését, ellenőrzését és szabályozását teszi lehetővé.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A KPMG és a Microsoft globális ESG Akadémiát indított

A „KPMG ESG Akadémia” a KPMG, a Microsoft és számos elismert egyetem együttműködésében indult el. Célja, hogy elérhetővé tegye a naprakész és nélkülözhetetlen ESG-tudást, támogassa és képezze az üzleti élet szereplőit a legváltozatosabb fenntarthatósági témákban.

2023. szeptember 30. 16:52

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Negyvenéves magyar mikroszámítógépre fejlesztenek új játékokat

2023. szeptember 29. 18:51

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2023. szeptember 20. 15:17

Diákokat, női vezetőket és roma fiatalokat is támogatnak a Morgan Stanley munkatársai

2023. szeptember 18. 13:16

Hat érmet hoztak haza a magyar diákok a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiáról

2023. szeptember 4. 15:38