SUSE konferencia – fókuszban a felhőmegoldások

Czipperer Dia, 2013. június 28. 14:45

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet teltházas konferenciáján a legfrissebb SUSE felhőtechnológiákról és a kapcsolódó megoldásokról nyújtott áttekintést több mint 150 vállalati döntéshozó számára. A résztvevők megismerkedhettek a SUSE Cloud termékkel, amely a legnépszerűbb felhőmegoldás. A rendezvényen jelentették be továbbá a SUSE legújabb együttműködési megállapodását, a köztes szoftvereket és egyéb vállalati megoldásokat fejlesztő WSO2 vállalattal

Szittya Tamás

„Az általunk forgalmazott, open source alapokra épülő felhőmegoldások támogatják a szervezeteket a felhőbe történő migrációban, illetve a cloud környezetek kialakítása mellett a felhők felügyeletében és biztonságossá tételében egyaránt. A SUSE termékek és partneri együttműködések segítségével minden vállalat költséghatékony módon, a saját igényeinek megfelelően alakíthatja ki és üzemeltetheti felhőinfrastruktúráját” – foglalta össze a konferencián Szittya Tamás, a Magyarországi Képviselet ügyvezető igazgatója.

 

A konferencia résztvevői a SUSE teljes felhőportfóliójáról áttekintést kaptak az eseményen. A kínálat legfontosabb eleme a SUSE Cloud privátfelhő-megoldás, amelyhez a gyártó vállalati szintű támogatást nyújt. Az OpenStack szoftverre épülő termék lehetővé teszi a SUSE Linux Enterprise-alapú, privátfelhő-infrastruktúrák egyszerű telepítését és felügyeletét.

 

A SUSE Cloud infrastruktúra-szolgáltatás (IaaS) nemrégiben platformszolgáltatással (PaaS) is kiegészült a SUSE és a WSO2 együttműködésének köszönhetően. Az összefogás célja, hogy a két szervezet közösen tanúsított és támogatott köztes szoftvereket és szolgáltatásként kínált platformmegoldásokat biztosítson a legújabb alkalmazások helyi és felhőalapú fejlesztéséhez, illetve telepítéséhez. A közös munka eredményeként a WSO2 a SUSE Cloud platformot javasolja ügyfeleinek a WSO2 Stratos platformszolgáltatás telepítéséhez, a WSO2 köztes szoftver futtatásához pedig a SUSE Linux Enterprise Servert ajánlja az operációs rendszerek közül.

 

A rendezvényen több mint 150 érdeklődő vett részt, akik a konferencia részét képező kiállításon egyéb SUSE termékeket is megtekinthettek és kipróbálhattak, így a SUSE Linux rendszert ARM alapú eszközön, a LibreOffice-t Android platformon, valamint a SUSE Manager-t okostelefonon.

 

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05