Készülékadomány a Samsungtól a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének

forrás: Prím Online, 2013. július 1. 12:55

Összesen 19 ezer látássérülthöz jut el a Samsung adománya, amely nem más, mint 22 házimozi-rendszer a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének. Ebből a a vidéki tagintézményeknek is jut.

A látássérült emberek elsődleges információhoz jutásának formája a hang. A Samsung által adományozott kiváló hangélményt nyújtó 3D Blu-Ray 3.1 házimozi rendszereket a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége megyei tagegyesületei fogják hasznosítani szabadidős tevékenységeik és egyéb rendezvényeik során. A Samsung hangrendszer különleges hangélményt biztosítva magas minőségű házimozi élményben részesíti a látássérült hallgatókat.

 

 

„Örömünkre szolgál, hogy a Samsung támogatni tudja nagy múltú, közel 100 éve működő érdekvédelmi szervezetünket” – mondta átadáskor Szakály Melinda, a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének elnöke.

 

Magyarországi gyártóként a Samsung kiemelt felelősséget érez a magyar társadalom iránt, és igyekszik ott segíteni, ahol a leginkább szükség van rá. Így történt ez 2010-es árvíz esetén, vagy a 2011-es vörösiszap-katasztrófát követően is, tavaly pedig 100 millió forint összértékben adományozott a hazai gyermeksport-szervezetek számára. Emellett platina fokozatú támogatója a Magyar Olimpiai Bizottságnak immár 17 éve.

 

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Vodafone Csoport 20 millió eurót fektet a digitális készségek és oktatás fejlesztésébe világszerte

Az oktatás világnapja alkalmából a Vodafone Csoport bejelentette, hogy a Vodafone Alapítvány a következő 5 évben 20 millió euróval támogatja a helyi Alapítványok digitális készségeket fejlesztő és oktatási programjait. A támogatás így a hazai oktatás mellett az Albániában, Csehországban, Németországban, Görögországban, Írországban, Olaszországban, Luxemburgban, Hollandiában, Portugáliában, Romániában, Spanyolországban, Törökországban és az Egyesült Királyságban tanuló diákokat fogja segíteni. A befektetés 2025-re várhatóan 16 millió tanulót fog elérni.* 

2021. január 25. 13:36

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A DokiApp-ot választották az év applikációjának

2021. január 18. 14:59

Zsinórban hatodszor az Év Honlapja a mateking.hu

2021. január 7. 09:55

Fejlett technológia és ügyfélszám bővülés az Adverticum Zrt-nél.

2020. december 18. 08:54

Új vezérigazgató a Telenor Magyarország élén

2020. december 16. 19:05
online sportfogadás