A GTS a Ciena eszközeit választotta nemzetközi hálózatának bővítéséhez

forrás: Prím Online, 2013. július 9. 13:25

A hálózatspecialista Ciena (NASDAQ: CIEN) ma bejelentette, hogy a GTS Central Europe, a közép- és kelet európai régió vezető integrált távközlési és adatközpont szolgáltatója az ő konvergens optikai megoldásait alkalmazza nemzetközi hálózatának 100G (gigabit/másodperc) sebességűre bővítéséhez.

 

A fejlesztés jobb skálázhatóságot, nagyobb kapacitást és alacsony késleltetésű szolgáltatásokat biztosít a GTS vállalati és kormányzati ügyfelei növekvő sávszélesség-igényeinek kielégítésére. A 100GbE gerinchálózati szolgáltatások emellett hatékony összekapcsolhatóságot nyújtanak a szállító és tartalomszolgáltató cégek, valamint regionális hálózataik számára.

 

 

Főbb adatok

 

· A GTS kiterjedt optikai és adatközpont-hálózat tulajdonosa és üzemeltetője a közép- és kelet európai régióban, széleskörű szolgáltatásokat biztosítva az alapszintű hang- és adatszolgáltatásoktól kezdve a komplex virtuális magánhálózatokig és felhőszolgáltatásokig. Partnerei olyan globális nagyvállalatok, szállító cégek és közintézmények, amelyek infrastrukturális szolgáltatásokat vesznek igénybe a közép- és kelet európai régióban.

 

· A Ciena megoldásainak sikeres tesztelését követően a GTS a WaveLogic 3 koherens optikai processzorral rendelkező 6500 Optikai Platformot választotta, hogy nagy adatforgalmat bonyolító hálózatain – Lengyelországban, Csehországban és Németországban – 100G (gigabit/másodperc) hálózati kapacitást biztosítson.

 

· A Ciena 6500 egyik fontos eleme, hogy a GTS hálózatán 1400 kilométeres távolságon felül is támogatni képes a 100GbE szolgáltatások mellett a nem átalakított 100G hosszúságú hullámokat.

 

· Ez a fejlesztés a Ciena és a GTS között fennálló hosszú távú kapcsolatra épül, amelynek során a GTS hálózata már alkalmazza a Ciena 4200 Family, CoreStream Agility Optical Transport System és packet networking eszközeit.

 

Vezetői vélemények

 

· „A Ciena 6500 Optikai Platformja segítségével a GTS továbbra is a legmodernebb technológiákat és innovatív megoldásokat képes biztosítani ügyfelei számára. A Ciena konvergens optikai technológiája lehetővé teszi számunkra, hogy nemzetközi hálózatunk kapacitását és késleltetését fejlesztve támogathassuk a nagy sávszélességet igénylő szolgáltatásainkat és vállalati alkalmazásainkat.” 

- Sunny Kumar, a GTS marketing és üzletfejlesztési alelnöke

 

·  A GTS hosszú távú partnereként a közép- és kelet európai régióban tapasztalhattuk a nagy kapacitású hálózatok iránti növekvő igényt. Ezek jövőbeli kielégítése nem kizárólag kapacitásnövelést, hanem olyan költséghatékony infrastruktúra kiépítését is igényli, amely a telekommunikációs szolgáltatókat képessé teszi az ügyfeleik igényeit kielégítő szolgáltatások támogatására. Komplex optikai megoldásaink révén a GTS fejlettebb hálózata képes lesz kielégíteni az ügyfeleik növekvő adatforgalom- és válaszidő-érzékeny szükségleteit a közép- és kelet európai régióban, és azon kívül is.”

- Nick Walden, regionális ügyvezető igazgató, Ciena, Észak-Európa

 

Technológiai háttér

 

  • A Ciena OPn, az újgenerációs hálózatok létrehozására alkalmas megoldás egyesíti az optikai és a csomagkapcsolt hálózatokat, szoftveres programozási lehetőséggel és nyílt illesztő-felületekkel.

  • A hálózati korszerűsítéséhez fejlesztett Ciena 6500 egy platformon belül fogja össze az átfogó Ethernet, TDM és WDM szolgáltatásokat a költséghatékonyság érdekében – a hozzáférési pontoktól, egészen a gerinchálózat magjáig.

  • A Dell’Oro Group Optical Transport Quarterly Report című kiadványában nemrégiben az optikai kapcsolt platformok globális vezető szállítójaként nevezte meg a Ciena vállalatát.

  • A Ciena úttörő és piacvezető vállalat az optikai technológia területén. Világszerte több mint százötven vállalatnak szállított, 24 000 egybefüggő 40G/100G vonallal, s közel 25 millió összefüggő telepített kilométerrel rendelkezik.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Térítésmentesen tanulhatnak nyelvet a tanárok

A hétköznapi élet során egyre több olyan impulzussal találkozunk, ami idegen nyelvhez kötött. Így vannak ezzel a pedagógusok is, akiknek a kezében páratlan lehetőség van: azok a tanárok ugyanis, akik még nem beszélnek angolul vagy németül, vagy esetleg magasabb szintre emelnék a nyelvtudásukat, esetleg csak gyakorolnák a kiejtésüket, bővítenék a  szókincsüket, térítésmentes nyelvtanulási lehetőséget tudhatnak magukénak. A KRÉTA Idegennyelvi Felkészítő Modulja (IFM) ugyanis térítésmentes lehetőséget biztosít minderre a pedagógusoknak is, akik közül már több ezren használják a felületet.

2024. március 29. 13:30

Idén is a „Bajnokok" között a Schneider Electric

Zsinórban az ötödik évben kapott „Champion", vagyis „Bajnok" minősítést a Schneider Electric a Canalys kutatócég „Titans Channel Leadership Matrix" elemzésében. A vállalat az értékesítési csatornái folyamatos fejlesztése iránti elkötelezettségével, valamint a bevezetett programokkal és a partnereit támogató eszközökkel érdemelte ki az elismerést.

2024. március 29. 10:48

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05