A GTS a Ciena eszközeit választotta nemzetközi hálózatának bővítéséhez

forrás: Prím Online, 2013. július 9. 13:25

A hálózatspecialista Ciena (NASDAQ: CIEN) ma bejelentette, hogy a GTS Central Europe, a közép- és kelet európai régió vezető integrált távközlési és adatközpont szolgáltatója az ő konvergens optikai megoldásait alkalmazza nemzetközi hálózatának 100G (gigabit/másodperc) sebességűre bővítéséhez.

 

A fejlesztés jobb skálázhatóságot, nagyobb kapacitást és alacsony késleltetésű szolgáltatásokat biztosít a GTS vállalati és kormányzati ügyfelei növekvő sávszélesség-igényeinek kielégítésére. A 100GbE gerinchálózati szolgáltatások emellett hatékony összekapcsolhatóságot nyújtanak a szállító és tartalomszolgáltató cégek, valamint regionális hálózataik számára.

 

 

Főbb adatok

 

· A GTS kiterjedt optikai és adatközpont-hálózat tulajdonosa és üzemeltetője a közép- és kelet európai régióban, széleskörű szolgáltatásokat biztosítva az alapszintű hang- és adatszolgáltatásoktól kezdve a komplex virtuális magánhálózatokig és felhőszolgáltatásokig. Partnerei olyan globális nagyvállalatok, szállító cégek és közintézmények, amelyek infrastrukturális szolgáltatásokat vesznek igénybe a közép- és kelet európai régióban.

 

· A Ciena megoldásainak sikeres tesztelését követően a GTS a WaveLogic 3 koherens optikai processzorral rendelkező 6500 Optikai Platformot választotta, hogy nagy adatforgalmat bonyolító hálózatain – Lengyelországban, Csehországban és Németországban – 100G (gigabit/másodperc) hálózati kapacitást biztosítson.

 

· A Ciena 6500 egyik fontos eleme, hogy a GTS hálózatán 1400 kilométeres távolságon felül is támogatni képes a 100GbE szolgáltatások mellett a nem átalakított 100G hosszúságú hullámokat.

 

· Ez a fejlesztés a Ciena és a GTS között fennálló hosszú távú kapcsolatra épül, amelynek során a GTS hálózata már alkalmazza a Ciena 4200 Family, CoreStream Agility Optical Transport System és packet networking eszközeit.

 

Vezetői vélemények

 

· „A Ciena 6500 Optikai Platformja segítségével a GTS továbbra is a legmodernebb technológiákat és innovatív megoldásokat képes biztosítani ügyfelei számára. A Ciena konvergens optikai technológiája lehetővé teszi számunkra, hogy nemzetközi hálózatunk kapacitását és késleltetését fejlesztve támogathassuk a nagy sávszélességet igénylő szolgáltatásainkat és vállalati alkalmazásainkat.” 

- Sunny Kumar, a GTS marketing és üzletfejlesztési alelnöke

 

·  A GTS hosszú távú partnereként a közép- és kelet európai régióban tapasztalhattuk a nagy kapacitású hálózatok iránti növekvő igényt. Ezek jövőbeli kielégítése nem kizárólag kapacitásnövelést, hanem olyan költséghatékony infrastruktúra kiépítését is igényli, amely a telekommunikációs szolgáltatókat képessé teszi az ügyfeleik igényeit kielégítő szolgáltatások támogatására. Komplex optikai megoldásaink révén a GTS fejlettebb hálózata képes lesz kielégíteni az ügyfeleik növekvő adatforgalom- és válaszidő-érzékeny szükségleteit a közép- és kelet európai régióban, és azon kívül is.”

- Nick Walden, regionális ügyvezető igazgató, Ciena, Észak-Európa

 

Technológiai háttér

 

  • A Ciena OPn, az újgenerációs hálózatok létrehozására alkalmas megoldás egyesíti az optikai és a csomagkapcsolt hálózatokat, szoftveres programozási lehetőséggel és nyílt illesztő-felületekkel.

  • A hálózati korszerűsítéséhez fejlesztett Ciena 6500 egy platformon belül fogja össze az átfogó Ethernet, TDM és WDM szolgáltatásokat a költséghatékonyság érdekében – a hozzáférési pontoktól, egészen a gerinchálózat magjáig.

  • A Dell’Oro Group Optical Transport Quarterly Report című kiadványában nemrégiben az optikai kapcsolt platformok globális vezető szállítójaként nevezte meg a Ciena vállalatát.

  • A Ciena úttörő és piacvezető vállalat az optikai technológia területén. Világszerte több mint százötven vállalatnak szállított, 24 000 egybefüggő 40G/100G vonallal, s közel 25 millió összefüggő telepített kilométerrel rendelkezik.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A digitalizáció a magyar gazdaság kitörési pontja

A digitális gazdaság már ma is a teljes GDP legalább 25 százalékát adja, a fejlett technológiák – úgy mint az 5G, a mesterséges intelligencia, vagy a Big Data – használata pedig a gazdaságok legfontosabb kitörési pontjává vált. 

2023. június 3. 11:36

Együtt alkot különleges digitális világot az Emirates és az AWS

Az Emirates légitársaság az Amazon Web Services-zel (AWS) együtt indul el egy jövőbemutató, magával ragadó digitális utazásra, hogy az iparágban elsők között teljesen átalakítsa a munkavállalói élményt. 

2023. június 3. 09:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39