Tizen OS – Hódítás helyett korai halál?

Farkas Norman, 2013. július 10. 08:58

Először az első Tizen rendszerű készülék csúszásáról érkeztek hírek, ám a legfrissebb infók szerint a Samsung abbahagyta az egész projektet, tehát már piacra lépése előtt keresztet vethetünk a platformra.

A megbízható infóiról híres orosz blogger, Eldar Murtazin azt fogalmazta meg Twitter bejegyzésében, hogy a korábbi hírekkel ellentétben a Tizen OS alapú mobilok kapcsán nem csupán csúszásról beszélhetünk, hanem jó esély van arra, hogy soha nem jelennek meg a piacon.

 

Bár nem sok jel utal a fenti helyzetre, – például kiadásra került a Tizen 2.2 Beta SDK és javában folyik a Tizen App fejlesztői program – a Samsungnak állítólag két hónapon belül be kellett volna mutatnia a Tizen első képviselőit, az i8800 és i8805 Redwood modelleket, ám erre képtelen, s leállította az Intellel közösen előre vitt projektet.

 

Eldar szerint ismét közös erővel egy új, Android-alapú rendszer fejlesztését tervezheti az Intel és a Samsung, melyben felhasználhatják a Tizennel való munka során életre hívott elemeket.

 

Kíváncsian várjuk a fejleményeket, hiszen kissé nehéz elhinni, hogy a dél-koreai óriás a Bada után a Tizent is kidobja a kukába, s ezután nem rest rögtön egy újabb mobil rendszer fejlesztésébe kezdeni.

 


 

 Forrás: Übergizmo

Kulcsszavak: Samsung Intel Tizen

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08