A Jelly Bean leelőzte a Gingerbreadet

Czipperer Dia, 2013. július 9. 17:02

Sokáig uralta az Androidok sorát a Gingerbread, ezt a változatot használták a legtöbbet, pedig már nem ez számít „menőnek”. Ez most már a számokban is tükröződik.

A Gingerbread (2.3) eddigi „uralma” megdőlni látszik, ugyanis az Android Developers’ Dashboard szekció szerint az Android készülékeken futó operációs rendszerek közül a Jelly Bean áll jelenleg az első helyen.

 

Nemrég számoltunk be arról, hogy eddig nem sikerült letaszítani a trónról, de úgy tűnik, ez nem tartott sokáig. A számokból világosan kitűnik, hogy a lista második helyére szorult (34,1%), míg a Jelly Bean már 37,9%-nál jár. Az Ice Cream Sandvich uralja a dobogó harmadik fokát 23,3%-kal.

 

A többiről talán nem is érdemes szót ejteni, hiszen több olyan változat is van a palettán, amelyeknek sosem sikerült igazán befutni. A Gingerbreadnél újabb Honeycomb (3.2) mindössze a készülékek 0,1%-án fut, az Eclair (2.1) 1,4%, a Froyo (2.2) 3,1%-os használati rátával bír. Az operációs rendszer legelső verziója, a Donut (1.6) is mindössze 0,1%-on áll.

 

A felmérést azon androidos eszközök bevonásával készítették, melyek az elmúlt két hétben a Google Play oldalát meglátogatták, így nem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy ténylegesen átvette-e a vezetést a Jelly Bean, de mindenestre a népszerűség és aktivitás terén bizonyított.

 

Forrás: Mashable.com

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A magyarok negyede már fenntarthatóan működő szálláshelyet keres

A személyre szabhatóság és a fenntarthatóság is megjelenik a legfontosabb döntési szempontok között a magyaroknál a szállás kiválasztása során – derül ki a Schneider Electric online felméréséből. A legtöbben energiatakarékos izzók, illetve napelemek telepítésével tennék még zöldebbé a szálláshelyeket, de sokan vannak, akik a hatékonyabb energiafelhasználásban látják a megoldást.

2022. augusztus 12. 09:55

A Lenovo ismét javuló bevételt és nyereséget ért el

Erős első éves eredményeket jelentett be a Lenovo Group, amely így a kilencedik egymást követő negyedévben növelte mind a bevételét, mind a nyereségét. Az első negyedéves nettó nyereség a tavalyihoz képest 11%-kal 516 millió dollárra, nem HKFRS* alapon az előző évhez képest pedig 35%-kal 556 millió dollárra nőtt. A bevételek 17 milliárd USD-re nőttek, ami 5%-os növekedést jelent az előző évhez képest változatlan árfolyamon számolva.

2022. augusztus 11. 19:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új HR vezérigazgató-helyettes a Yettelnél

2022. augusztus 11. 11:21

Most lesz csak igazán fontos érteni az energiacímkéket

2022. július 31. 12:17

Hetedik éve sikeres az ABB női esélyegyenlőséget célzó mentorprogramja

2022. július 25. 12:40

Így mutatkozik meg a háború hatása a kriptovilágban

2022. július 19. 16:24