A Firefox OS okostelefon ősszel érkezik a Magyar Telekomhoz

forrás: Prím Online, 2013. július 12. 08:50

A Deutsche Telekom zöld utat adott az új mobil Firefox OS-nek és megkezdte az Alcatel One Touch Fire forgalmazását Európában. Ez az egyik első készülék, ami támogatja a Mozilla új mobil operációs rendszerét.

A T-Mobile Lengyelország az online értékesítési csatornákon már holnaptól, 850 lengyelországi üzletében pedig július 15-től forgalmazza a Firefox OS operációs rendszerű okostelefont. Idén ősszel további európai országokban is megkezdik a forgalmazást. Németországban a DT második márkája, a congstar fogja forgalmazni a készüléket. A DT magyar és görög leányvállalatai, azaz a Magyar Telekom és a COSMOTE szintén ősszel kezdik meg az Alcatel One Touch Fire forgalmazását.

 Ezzel a készülékkel a DT egy megfizethető árú okostelefont vezet be a piacra. Lengyelországban az Alcatel One Touch Fire már 1 zlotyiért (0,23 euro) is kapható lesz, a lengyelországi legnépszerűbb átalánydíjas tarifacsomaggal kombinálva.

A Firefox OS internet-technológiák használatával teremti meg a környezetet, melyben az összes alkalmazás és weboldal található: csupán az ismert webes nyelveken (különösen a HTML 5-ben) írt alkalmazásokat támogatja. Ezek az alkalmazások – mint például a telefon, SMS és címlista – előre telepítettek a készüléken. Ezek használhatók közvetlenül az integrált adaptív alkalmazás-keresővel, illetve weblapként is megnyithatók a Firefox böngészőben. A DT nem csupán a stratégiai fontosságú rendszereket – mint például a biztonság – felügyeli, de a hálózatüzemeltetői szempontokat, illetve a szükséges műszaki előfeltételeket is biztosítja, továbbá koordinálja az együttműködést mobiltelefon-gyártókkal, a mobilkommunikációs felhasználású chipeket gyártó Qualcommal, valamint a nemzetközi és helyi webalkalmazás szolgáltatókkal.

A DT már a kezdetektől, 2011 óta, más partnerekkel együtt részt vesz az új Firefox okostelefonos operációs rendszerének fejlesztésében, melynek célja a mobil operációs rendszerek nyílt szabványainak kidolgozása. A partneri együttműködés célja a piaci verseny élénkítése, ezáltal további választási lehetőségek megteremtése az ügyfelek számára. Az Alcatel One Touch Fire piaci bevezetése az első lépés e célok elérése felé.
 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39