HP technológiával száguld a DreamWorks Animation "Turbó" című filmje

forrás: Prím Online, 2013. július 17. 15:54

HP technológiával készült a DreamWorks Animation ”Turbó” című mesteri animációs filmje - jelentette be ma a HP.

A szervereken, adattárolókon, hálózati eszközökön, szolgáltatásokon, és menedzsment szoftvereken átívelő HP Konvergens Infrastruktúratechnológia, HP Konvergens Felhő megoldás, valamint HP munkaállomások és nyomtatók is szükségesek voltak ahhoz, hogy a Dreamworks Animation képes legyen az amerikai mozikban a héten debütáló animációs film fejlesztése során keletkező hatalmas mennyiségű adat feldolgozására, így emelve magasabb szintre a képalkotást és az innovatív komputergrafikai (CG) kivitelezést a film elkészítésében.

 

“A DreamWorks Animation és a HP stratégiai szövetsége jelentette a garanciát a csúcsminőségű számítástechnikai megoldásokra, a folyamatos rendelkezésre állásra és a gördülékeny menedzsmentre, amelyek nélkülözhetetlenek voltak ahhoz, hogy Turbó álmát, vagyis azt, ahogyan a világ leggyorsabb versenyzőjévé válik, tökéletesen megjeleníthessék” - magyarázta Derek Chan, a DreamWorks Animation technológiáért felelős globális vezetője. “A HP fejlett Konvergens Infrastruktúra portfoliója lehetővé tette művészeink és mérnökeink számára, hogy csúcsminőségű képeket készítsenek.”

 

 

HP munkaállomások és HP hálózati megoldások a hatékonyság jegyében

 

A DreamWorks Animation egy Indy 500-as futam izgalmait jeleníti meg a vásznon, amelynek létrehozásához HP Z munkaállomásokat hívtak segítségül a fejlesztők. Így született meg a csiga, aki 354 km/óra sebességgel száguld, a háttérben pedig egy több mint 500 000 fős figurákból álló tömeg tölti ki az indianapolisi autóversenypálya élethű mását.

 

Az Intel Sandy Bridge Xeon E5 processzorral működő HP Z800 és Z820 munkaállomásoknak köszönhetően 50%-kal gyorsabban hajthatók végre az ismétlések, mint a korábbi munkaállomásokon és egyre bonyolultabb kameraállások és speciális effektetek is tervezhetők vele. A HP munkaállomások kapacitásai akkor sem maradtak kihasználatlanul, amikor éppen nem a kreatívok dolgoztak rajtuk, mert éjszakánként renderelésre használták őket, így hozzájárultak az animációs film elkészítéséhez szükséges több millió komputerórához.

 

Az ingyenes HP Remote Graphics szoftverrel integrált HP munkaállomásokon egyszerre láthatóak az ötletek és az eszközök egyetlen monitoron, így hatékonyabb az együttműködés a világ különböző pontjain dolgozó animátorok között.

 

A stúdió a HP FlexNetwork megoldásokkal nagymértékben tudta növelni  teljesítményét, csökkentve ezáltal az átfutási időt a globális stúdióhelyszínek között. A folyamatos készenlétnek köszönhetően gyorsabbá vált a renderelés és a visszanézés - ezzel is nőtt az animátorok produktivitása.

 

A HP Networking megoldások megkönnyítik a mozdulattervezők számára az együttműködést, egyszerű hozzáférést biztosítva a központi eszköztárhoz és lehetővé téve, hogy megosszák, valamint újra felosszák az erőforrásokat a különböző helyszínek között. Emellett, a teljesen megbízható hálózati infrastruktúrával a kreatív csapatok bárhol és bármikor dolgozhatnak, legyen szó a produkcióban részvevő bármelyik stúdióról a kaliforniai Glendale-től, vagy Redwoodtól kezdve egészen az indiai Bangaloreig.

 

 

A HP konvergens felhőszolgáltatások és szerverek növelik a teljesítményt és a méretezhetőséget

 

A „Turbó” készítése során 75 millió renderelési munkaórára volt szükség többek között a 32 Indy 500-as versenyautóhoz és a 32 millió fős tömeg karaktereinek elkészítéshez, ami a DreamWorks által készített eddigi legnagyobb tömeg.

 

A DreamWorks Animation a HP Vállalati Felhő Szolgáltatását is használta. A filmkészítő vállalat így tett szert egy olyan erős, skálázható infrastruktúrára, amely kiegészítésként bármikor képes elvégezni a 10 CG film rendereléséhez szükséges, az előállítás során folyamatosan jelentkező számítási feladatokat is. A HP Konvergens felhőszolgáltatás portfolió részeként a HP Vállalati Felhő Szolgáltatás kiszolgálja a növekvő üzleti igényeket, ugyanakkor nem változtat a meglévő adatközponton.

 

A DreamWorks Animation a nagy teljesítményű számítási feladatok elvégzésére tökéletesen alkalmas HP ProLiant Generation 8 (Gen8) szervereket használta, melyek segítségével megközelítőleg 40 százalékkal növelték a rendelerési teljesítményt, a teljesítmény/watt pedig közel 42 százalékkal növekedett.(1) Így a DreamWorks Animation körülbelül 500 000 renderelési munkát végzett el egy nap, ami biztosította a szükséges számítási kapacitásokat ahhoz, hogy a filmet időben befejezzék.

 

 A DreamWorks Animation a HP Vállalati Szolgáltatásait is igénybe vette, mert egy olyan erős, skálázható felhő-alapú infrastruktúrára volt szüksége, amely megfelel a vállalat hatalmas adatigényeinek.

 

Átfogó technológiai megoldások a HP-tól

 

A HP portfolió sokrétűségének köszönhetően átfogó technológiai megoldásokat nyújtott a DreamWorks Animation számára, ami több szempontból nézve is fokozta a termelékenységet:

 

- Megbízható teljesítményű alkalmazások a HP 3PAR StoreServ Tárolóknak köszönhetően. A tárolók segítségével megfelelő infrastruktúra áll rendelkezésre a kulcsfontosságú produkciós eszközök esetében is. Ezen felül a HP 3PAR StoreServ tömbök képesek helyreállítani a meghibásodásokat, így elkerülhetőek a fennakadások és a munka folyamatosan halad.

 

- A HP StoreAll 9730 Tároló biztonságos mentést és hálózati elérést tesz lehetővé a tervezők számára, így a művészek és a mérnökök egyaránt biztonságban tudhatják a munkájukat, és bármikor hozzáférhetnek a “Turbó” elkészítéséhez szükséges 230 terrabyte méretű fájltömeghez, a stúdió többi filmjéhez, és a készítéshez szükséges eszközökhöz.

 

- Egy egyszerű hálózat-felügyelet rendszer, a HP Intelligent Resilient Framework (IRF) biztosítja a könnyed váltást a stúdió különböző projektjei között és gyors konfigurációt tesz lehetővé szükségtelen kényszerleállások nélkül.

 

- Sűrűbben tömörített adatok tárolására alkalmas, rugalmasabb adatközpont, a HP BladeSystem c7000 segítségével a mérnökök kényelmesen, minimális zavarokkal dolgozhatnak az új-generációs szervereken.

 

- A munkaállomások közötti pontosabb színhelyesség és színkonzisztencia, valamint a HP DreamColor monitorokkal felszerelt nyomtatók megkönnyítik a döntéshozatalt és segítségükkel nincs szükség speciálisan kialakított színszobákra.

 

- A HP Nyomtatási Szolgáltatások csökkentik a nyomtatás bonyolultságát és gördülékenyebbé teszik a munkafolyamatokat. Ezek egy integrált monitoring szoftver segítségével előrejelezhetővé teszik a DreamWorks Animation jövőbeli igényeit, így felgyorsulnak az üzleti folyamatok és könnyen elháríthatók a technikai problémák.

 

 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Magyarországra jön a NASCAR?

Tavaly a floridai Daytona Beach-en, a NASCAR bölcsőjében rendezték a magyar-amerikai szakmai kapcsolatok egyik legnagyobb rendezvényét, a Hungarian Summitot, akkor Jordan Jiloty, a NASCAR ügyvezető igazgatója üdvözölte a konferencia résztvevőit, de úgy tűnik ez nem egy egyszeri alkalom volt. Jordan Jiloty az idén a budapesti Hungarian Summit-ra is ellátogat június 8-án. 

2023. június 1. 19:55

Környezetvédelmi díjat kaptak az LG 2023-as OLED evo tévéi

Az LG Electronics (LG) 2023-as OLED evo tévéi megkapták a Carbon Trust*** CO2 kibocsátás csökkentéséről* és CO2 méréséről** szóló tanúsítványát. A széria idén az egymást követő harmadik évben érdemelte ki a minősítést, valamint a Société Générale de Surveillance SA (SGS) környezetvédelmi címkét**** is magáénak tudhatja. Az elismerésekkel az LG folyamatos ESG-erőfeszítéseit díjazták, amelyeket a gyártás során keletkező műanyaghulladék csökkentése érdekében tesz.

2023. június 1. 16:59

Új okosóra a Huawei magyarországi kínálatában

Új okosórával bővül június 1-jétől a Huawei magyarországi kínálata: a HUAWEI WATCH GT 3 SE a sorozat eddigi legkisebb súlyú készüléke, amely sport- és fitnesz funkciók széles választékát nyújtja, és akár két hetes folyamatos használatot tesz lehetővé. Az okosóra kompatibilis Android és iOS-készülékekkel, a felhasználók egyszerűen indíthatnak és fogadhatnak hívást az eszközzel, amely gyorstöltéssel is tölthető.

2023. június 1. 15:37

Új technológiák forradalmasíthatják a fizetési ökoszisztémát

Az elmúlt években számos új technológia jelent meg a pénzügyi szektorban, amelyek forradalmasíthatják a fizetési ökoszisztémát. Az AFR 2.0 és a szupertárcák a legújabb innovációknak tekinthetők ezen a területen, amelyek azt ígérik, hogy alapjaiban változtatják meg a fizetés jövőjét. Segítségükkel az ügyfelek egységes és kényelmes fizetési élményben részesülnek, míg a pénzügyi szolgáltatók számára lehetőség nyílik újfajta üzleti modellek kialakítására.

2023. június 1. 14:03

Zöld gasztroreformot hirdet a magyar startup

Mintegy 550 millió forintot fordíthat növekedésére a Greenstic Europe Kft. (Greenstic) az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures befektetésének köszönhetően. A környezetbarát, egyszer használatos éttermi eszközöket forgalmazó vállalkozás regionális szinten bővíti tevékenységét, miközben célul tűzte ki a gasztroszektor környezettudatossá tételét, és a körforgásos gazdasági modell alkalmazását is. 

2023. június 1. 12:42

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan lopják el adatainkat a hackerek és mire figyeljünk jelszókezelő vásárlásakor?

2023. május 31. 15:40

Itt a legnagyobb webáruházak rangsora

2023. május 23. 20:10

Új fizetési kapu magyar e-kereskedőknek

2023. május 18. 12:49

Nem törődünk eléggé online adataink védelmével

2023. május 8. 15:39