Újabb településeken érhető el a Telekom 4G mobilinternet szolgáltatása

forrás: Prím Online, 2013. július 18. 12:53

A Telekom hét újabb megyeszékhelyet és számos további települést is bekapcsolt 4G mobilinternet hálózatába. A főváros mellett már 87 településen, a lakosság több mint 37%-a számára elérhető a  társaság  korszerű szolgáltatása.

Nagy léptekkel halad a Telekom mobil hálózatmodernizációja: 2013. július közepéig a társaság újabb megyeszékhelyeket, nagyvárosokat és településeket fedett le korszerű 4G/LTE hálózatával. Mostanra többek között Békéscsaba, Kaposvár, Nyíregyháza, Pécs, Székesfehérvár, Tatabánya és Zalaegerszeg nagy részén is elérhetővé vált  a következő generációs mobilinternet, a 4G.  Így a főváros mellett már 87 településen, a lakosság több mint 37%-a számára elérhető a szolgáltatás. (A települések listája a www.telekom.hu/4G  linken található).

A  Telekom tervei szerint az év végéig további vidéki településeken biztosítja a 4G lefedettséget.

A jelenleg elérhető leggyorsabb kereskedelmi 4G alapú mobilinternet szolgáltatás a magyar vállalatok számára is új lehetőségeket tartogat: a kis- és középvállalkozásoknak a Magyar Telekom, a nagyvállalatoknak és közigazgatási szervezeteknek a T-Systems Magyarország kínál költséghatékony, rugalmas vállalati mobilitás megoldásokat. Ezek közé tartoznak a dashboard-alkalmazások, amelyek segítségével a vállalat döntéshozói bármikor, bárhol naprakész információkkal rendelkezhetnek a cég teljes működéséről. Az értékesítés, marketing, szolgáltatásmenedzsment területén pedig automatizált üzleti folyamatok, fejlett csoportmunka eszközök és jelentések támogatják a terepen dolgozó értékesítők, a távolról bejelentkező ügyfélszolgálatosok vagy a vezetők munkáját.

Mint ismeretes, a 4G/ LTE technológia legfontosabb, a felhasználók számára tapasztalható előnye a nagyobb le- és feltöltési sebesség, valamint a lecsökkent késleltetési idő, aminek köszönhetően az online alkalmazások, köztük az üzleti felhasználásra fejlesztett programok, illetve  játékok mobilhálózaton keresztüli használata még könnyebb, a nagy felbontású, akár HD minőségű videofilmek le- és feltöltése jelentősen gyorsabb, valamint több program is gond nélkül futtatható egyszerre. Mindezek látványos mértékben növelik a mobilinternetezés élményét.

A magasabb minőségű mobilinternet szolgáltatás igénybevételéhez a 4G lefedettségi területen 4G-hez kínált mobilinternet-csomagra és 4G-képes felhasználói eszközre van szükség. A Telekom egyre szélesíti 4G-képes eszközkínálatát, ma már 6 gyártótól összesen 14 féle modell kapható üzleteiben és online csatornáin keresztül. A legújabbak között található a Sony Xperia SP, illetve a Samsung Galaxy S4 Mini okostelefon, amely július 22-től lesz elérhető üzleteinkben. A 4G-képes eszközök kínálatában szerepelnek még USB modemek, továbbá routerek is, amelyek a 4G/LTE hálózatra csatlakozva osztják el a technológia által nyújtott nagy sávszélességet a wifi- képes eszközök között. Így egy lakásban vagy irodában egyszerre több eszközön (notebook, táblagép, okostelefon) is kényelmesen lehet internetezni, kihasználva a 4G/LTE hálózat előnyeit. A bővülő eszközkínálat mellé számos 4G-hez kialakított díjcsomagot ajánl a Telekom a kompromisszummentes netezésre vágyó ügyfeleinek.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05