Gigafúzió: a legnagyobb német mobilszolgáltató jöhet létre

forrás: Prím Online, 2013. július 23. 09:41

Folytatódik az európai távközlési szektor konszolidációja, a spanyol Telefonica ugyanis megvásárlja a holland KPN-től német leányvállalatát, az E-Plus-t. Az E-Plus és a spanyolok német leányvállalatának, az O2-nak az összevonásával ügyfélszám alapján a legnagyobb német mobilszolgáltató jöhet létre.- írja a portfolio.hu.

A holland KPN eladja német leányvállalatát, az E-Plus-t a Telefonica-nak, áll a KPN által kiadott közleményben. Az E-Plus-ért 5 milliárd eurót fizetnek a spanyolok. A spanyol szolgáltató a tranzakciót követően összevonja német leányvállalatát, a Telefonica Deutschlandot (O2 Deutschland) és az E-Plus-t, az így létrejövő vállalatban 17,6 százalékos részesedést szereznek a hollandok. A KPN számításai szerint a két vállalat összevonása összesen 5-5,5 milliárd euró közötti szinergiahatást hozhat. A két vállalat összevonása mögött az adja az üzleti racionalitást, hogy a nagyobb méretnek köszönhetően könnyebben veszik fel a versenyt két nagy németországi riválisukkal, a Vodafone-nal és a Deutsche Telekommal.


A tranzakcióból befolyó összeget a KPN az adósságállományának csökkentésére használná fel, ezen felül 2014-től ismét fizetnének osztalékot részvényeseiknek.


forrás: www.portfolio.hu

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08

DEUTSCHE TELEKOM innovációk az idei Mobil Világkiállításon

2023. február 28. 12:48