Három új mobil nyomtatási megoldás a Samsungtól

forrás: Prím Online, 2013. július 23. 10:58

A Samsung három olyan megoldást mutatott be, melyek segítségével már mobileszközről is lehet nyomtatni, akár egy érintéssel is: egy táblagépekre és okostelefonokra elérhető mobil nyomtatási alkalmazást, egy az operációs rendszerbe beépített „nyomtatás” funkciót, valamint a Samsung új nyomtatóiba integrált NFC-technológiát.

„A mobil nyomtatás egyszerűsítésért már 2010-ben, a GALAXY Tab bevezetésénél elkezdtük. Azóta egyre több olyan megoldást fejlesztettünk ki, melyek a felhasználók számára lehetővé teszik, hogy vezetékek nélkül csatlakoztassák okostelefonjaikat és táblagépeiket a nyomtatóinkhoz” – mondta el Joosang Eun, a Samsung nyomtató üzletág értékesítési- és marketing csoportjának alelnöke.  

 

A GALAXY S4 készülék mellett a mobil nyomtatási megoldásokat a felhasználók például a GALAXY S II, a GALAXY S III, a GALAXY Note, a GALAXY Note II, valamint a GALAXY Tab készülékeken is kipróbálhatják.

 

Samsung MobilePrint App

 

A Samsung MobilePrint App-ot azok a felhasználók is letölthetik, akik nem rendelkeznek Samsung okostelefonnal vagy táblagéppel, így ugyanúgy használhatják készülékeiket arra, hogy képeket, e-maileket, weboldalakat, vagy akár Google dokumentumokat, PDF fájlokat és Microsoft Office dokumentumokat nyomtassanak ki. Az alkalmazás a piacon egyedüliként képes fax küldésére is, valamint egy Samsung multifunkciós nyomtató közbeiktatásával a beszkennelt képek közvetlenül a mobilra küldhetők vele.

 

Mobil nyomtatás egy érintésre

 

Az asztali számítógépeken a nyomtatás gyakran időigényes folyamat, például telepíteni kell a meghajtót és a szoftvereket. A Samsung mobil eszközeiről azonban rendkívül egyszerűen és gyorsan lehet nyomtatni, a felhasználóknak csak annyit kell tenniük, hogy megnyomják a „nyomtatás” gombot készülékük menüjében. A beépített nyomtatási funkciónak köszönhetően ezek az eszközök automatikusan észlelik a közelben lévő Samsung nyomtatókat, így azonnal nyomtathatók a képek, e-mailek és weboldalak, vagy akár a Samsung saját SMemo és SNote alkalmazásainak oldalai is. Ugyanakkor számos további lehetőség is választható: megadható a nyomtatandó példányszám, beállítható a kétoldalas nyomtatás, a színek, a dokumentum mérete és tájolása, valamint a dokumentum típusa is.

 

A világ első színes lézernyomtatója NFC támogatással

 

A Samsung nemrégiben bemutatott NFC-képes színes lézernyomtatóinak köszönhetően a felhasználók hamarosan úgy is nyomtathatnak, hogy a mobilkészüléküket csak egyszerűen hozzáérintik egy Samsung nyomtatóhoz. Az NFC-képes okostelefon és a szintén NFC-képes nyomtató összeérintésével a két eszköz automatikusan kapcsolódik egymáshoz, és bármilyen további beállítás nélkül elkezdődhet a nyomtatás. Ezzel a biztonságos és kényelmes megoldással a felhasználók képeket, dokumentumokat, e-maileket és webes tartalmakat is néhány egyszerű, gyors lépéssel kinyomtathatnak.

 

A Samsung új mobil nyomtatási megoldásainak főbb jellemzőit ebből a táblázatból tudhatod meg.

 

 

Infografika letöltése teljes méretben: NFC Printer_Infographics.jpg

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új funkcióval bővült a magyar építőipari szereplők életét megkönnyítő szoftver

Európa egyik meghatározó építőipari szoftvergyártója, a bécsi székhelyű PlanRadar kifejezetten az ügyfelek, köztük a magyar felhasználók visszajelzései, kérései alapján fejlesztette ki azt az új dokumentumkezelési megoldást, amelynek köszönhetően a megrendelők, a tervezők, a kivitelezők, valamint a létesítmények üzemeltetői a korábbinál is áttekinthetőbb módon ellenőrizhetik, követhetik a projektek alakulását. 

2023. március 31. 20:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08