NMHH: új átjátszó adók segítik a digitális tévéadások jobb vételét

forrás: Prím Online, 2013. július 23. 11:25

Huszonöt új átjátszó adót helyez üzembe a digitális tévéadások vételi lehetőségeinek javítása érdekében az Antenna Hungária a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) kérésére.

Hat telephely adója - a bakonyszentlászlói, a bakonyszentkirályi, a csobánkai, a pásztói, a perőcsényi és a szentgotthárdi - augusztus elsejétől kezdi meg működését.
 

A közleményben emlékeztettek arra: július 31-én zárul a digitális átállás első üteme, amikor az ország középső területén, 14 megyében megszűnik a hagyományos, analóg műsorszórás.
 

A digitális átállás érintettjei, akik jelenleg szoba- vagy tetőantenna segítségével kizárólag az M1, az RTL Klub és a TV2 műsorait fogják, ezután csak úgy tudnak ingyenesen televíziózni, ha meglévő készülékükhöz egy jelátalakítót, vagyis egy set-top-boxot kapcsolnak.
 

A digitális földi műsorszórással terjesztett adások már most is elérhetőek az ország csaknem egész területén, így senkinek sem kell várnia július 31-ig az átállással.
 

A digitális technológia jobb kép- és hangminőséget, az eddigi három helyett hét ingyenesen fogható csatornát és számos kényelmi szolgáltatást biztosít a nézők számára.
 

A biztonságos átállás és a tökéletes kép- és hangminőség elérése érdekében az NMHH folyamatos mérésekkel ellenőrzi a földi digitális adások vételi lehetőségeit. A mérési terv alapján a hatóság szakemberei az első ütemben érintett települések lefedettségét vizsgálják, mérik és regisztrálják a földi digitális adások vételi paramétereit.
 

Az eddigi mérési eredmények szerint a digitális lefedettség nagyobb, mint az analóg földi műsorszórás által lefedett terület, tehát olyan helyeken is tökéletesen lehet majd fogni a digitális földi adásokat, ahol az analóg adások eddig nem voltak láthatóak - közölte a hatóság.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09