Év végén érkezik a Dell Ultra HD monitora

Czipperer Dia, 2013. július 24. 14:33

A Dell bemutatta új, szakembereknek szánt monitorát, amely nem a kispályás szektorban versenyzik. Az UltraSharp 32-őt, ahogy a nevéből is kitűnik, 32 hüvelykes IZGO panellel látták el, valamint 4K Ultra HD (3840 x 2160) felbontással rendelkezik.

A Dell új monitora a nagyfelbontású rajongók számára ideális választás, amely akár 1,07 milliárd színt képes a néző elé tárni, szemben a szokásos 16,7 millióval. Ezen kívül teljes színvezérléssel érkezik, köszönhetően a Color Calibration Solution szoftvernek.

 

Az IZGO panel Sharp gyártmány (indium gallium cink oxid), amely javítja a hagyományos LCD panelt oly módon, hogy kisebb tranzisztorokat tartalmaz, amelyek lehetővé teszik a kisebb méretű pixeleket, ezáltal pedig a nagyobb pixelsűrűséget (jelen esetben 138 PPI). Ezáltal pedig jobb minőségű képet kapunk, és a hagyományos LCD kijelzőkhöz képest kisebb a fogyasztása.

 

 

 

Az UltraSharp full és mini DisplayPorttal, HDMI kimenettel, beépített USB központtal, valamint SD kártyaolvasóval is rendelkezik. Ezen felül egy állítható magasságú alumínium állvány is jár hozzá.

 

Egyelőre az áráról még nem közöltek információkat, csak annyit tudunk biztosan, hogy év végén érkezik. Hasonló versenytárs már akad a piacon, az Asus 3,15 hüvelykes, szintén IZGO panellel és Ultra HD felbontással megáldott PQ312Q modellje, melynek ára 3500 dollár (több mint 800 ezer forint), így várhatóan a Dell készüléke is hasonló árszinten mozog majd.

 

Forrás: Techspot.com

Kulcsszavak: Sharp UHD monitor Dell

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Miért éri meg NVMe SSD-re váltaniuk a vállalatoknak és a tartalomgyártóknak?

A digitális átállással világszerte exponenciálisan nő a használatban lévő technológiai eszközök száma és az online tevékenység mértéke, különösen a felhőben. Ezzel a növekedéssel párhuzamosan erősödik a digitális szolgáltatások iránti kereslet, valamint az igény a nagyobb adatfeldolgozási teljesítményre és a fejlettebb adattárolási protokollokra, hiszen a kezelt adatmennyiség bővülése fokozódó nyomást gyakorol az üzleti környezetre. 

2022. október 3. 15:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

2022. szeptember 26. 18:20

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00

’Az Év Honlapja’ pályázat 21. alkalommal keresi a legjobb honlapokat, applikációkat és digitális megoldásokat

2022. szeptember 7. 11:38