Kisebb szókinccsel bír majd az iPad generáció

Czipperer Dia, 2013. július 24. 15:39

Szakértők szerit az úgynevezett „iPad generáció” kevesebb szót tanul majd, mint elődeik, hiszen idejük nagy részében egy gép előtt ülnek, a személyes beszélgetések alkalmával nem gyarapodik szókincsük.

Bár minden ember képes arra, hogy új szavakat sajátítson el, ezeket főként másoktól halljuk beszélgetés közben. Tekintve, hogy a gyerekek egyre jobban a számítógépes eszközök világában szocializálódnak, kevesebb lehetőségük nyílik arra, hogy szavak széles skálájával ismerkedjen meg.

 

Marco Catani, a King College London Pszichiátriai Intézet munkatársa a Daily Mailnek elmondta, hogy embereknek már egyre kevesebb idejük van beszélgetni egymással, és a gyerekek is egyre inkább mobiltelefonon, interneten keresztül kommunikálnak egymással. Ezek inkább vizuális és nem halkható ingerek, így valószínű, hogy alacsonyabb lesz a használt szavak száma, mint az előző generációk esetében.

 

 

A kutatásba 27 önkéntest vontak be, akiknek az agyát úgy tesztelték, hogy kitalált szavakat tanítattak velük, és azt találták, hogy a megértésnél a kulcs a szóban utánzás és a hallás volt – ezt agyi szkenner segítségével vizsgálták.

 

Ez a neurolingvisztikai vizsgálat tehát rámutat arra, hogyan jut el a egy felnőtt arra szintre, hogy átlagos szókincse megközelítse a 30 ezer szót: a kulcs a hallás és az utánzás. Tehát a szülők számára elengedhetetlen, hogy beszélgessenek gyermekeikkel.

 

Forrás: Telegraph.co.uk

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Együttműködik a Team Vitality és a Philips monitors

A Team Vitality globális esports szervezet örömmel jelenti be, hogy szövetségre lépett az MMD-vel, a vezető képernyő-specialistával és a Philips monitors márka licencpartnerével. A Philips monitors a partnerség keretében támogatja a Team Vitality FIFA csapatát, akik kizárólag a Philips Momentum prémium terméksorozaton fognak játszani. A Philips monitors megjelenik a FIFA csapat hivatalos mezén is és a felek szorosan együttműködnek a személyre szabott tartalmak és az egyedi történtek megformálásában.

2021. január 25. 18:14

Online gyermekvédelmi kampányt indít a Magyar Telekom

A Magyar Telekom a Hintalovon Alapítvánnyal partnerségben, véleményvezérek bevonásával indít edukációs programot Digitális Szülő vagyok! néven. A kampány célja, hogy felhívja a szülők figyelmét a gyermekek online térben való megjelenésének lehetséges veszélyeire és iránymutatást adjon, hogyan lehet tudatosan és biztonságosan tartalmakat megosztani a közösségi média felületeken. 

2021. január 25. 16:33

Az ABB környezetbarát szuperjachthoz szállít Azipod elektromos hajtást

A luxusjachtokat építő, holland Oceanco vállalattal kötött, az Azipod-technológia beépítését célzó projekthez kapcsolódó első szerződés megalapozza a két vállalat együttműködését a fenntartható elektromos hajtások piacán, amelynek forgalma 2025-re várhatóan meghaladja a 10 milliárd dollárt is. 

2021. január 25. 14:59

A Vodafone Csoport 20 millió eurót fektet a digitális készségek és oktatás fejlesztésébe világszerte

Az oktatás világnapja alkalmából a Vodafone Csoport bejelentette, hogy a Vodafone Alapítvány a következő 5 évben 20 millió euróval támogatja a helyi Alapítványok digitális készségeket fejlesztő és oktatási programjait. A támogatás így a hazai oktatás mellett az Albániában, Csehországban, Németországban, Görögországban, Írországban, Olaszországban, Luxemburgban, Hollandiában, Portugáliában, Romániában, Spanyolországban, Törökországban és az Egyesült Királyságban tanuló diákokat fogja segíteni. A befektetés 2025-re várhatóan 16 millió tanulót fog elérni.* 

2021. január 25. 13:36

Itt a Samsung legsikeresebb SATA SSD sorozatának legújabb tagja

A Samsung, a memóriatechnológiák nemzetközi szakértője, bemutatja legkeresettebb SATA SSD szériájának legújabb tagját, a 870 EVO SSD modellt* . Az új meghajtó kiemelkedő teljesítményének és megbízhatóságának köszönhetően számos felhasználónak jelenthet ideális megoldást személyes vagy üzleti adattárolási kérdésekben.

2021. január 25. 12:40

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A DokiApp-ot választották az év applikációjának

2021. január 18. 14:59

Zsinórban hatodszor az Év Honlapja a mateking.hu

2021. január 7. 09:55

Fejlett technológia és ügyfélszám bővülés az Adverticum Zrt-nél.

2020. december 18. 08:54

Új vezérigazgató a Telenor Magyarország élén

2020. december 16. 19:05
online sportfogadás