A SAS „úttörő a vizuális technikák alkalmazásában"

forrás: Prím Online, 2013. július 29. 16:54

A törzsadatkezelésre szakosodott The Information Difference elemző cég nemrégiben megjelent beszámolója  szerint a SAS technológiavezető az adatminőség területén. A The Information Difference a piaci elemzés és az ügyfélvisszajelzések együttes figyelembevételével választotta ki a vezető szállítókat.

A törzsadatkezelés magában foglalja a hiteles vállalati kép megteremtéséhez szükséges emberi erőforrást, folyamatokat, technológiákat és módszertanokat. Az elemzők egy nemrégiben megjelent felmérésükre hivatkozva arra emlékeztetnek a jelentésben, hogy a szervezetek a törzsadatkezelési költségvetés átlagosan 30%-át fordítják adatminőség-biztosításra. 

 

„A nagyméretű szervezeteknél állandó problémát jelent az adatminőség biztosítása. Bárhol, ahol emberek adatokat rögzítenek egy informatikai rendszerbe, hibák merülhetnek fel, függetlenül attól, hogy milyen gondossággal tervezték a rendszert." - mutat rá a beszámoló.

 

Az ügyfélvélemények is nagy súllyal estek latba

 

Az elemző kutatás mellett az ügyfelek visszajelzései is fontos szerepet játszottak a vezető szállítók kiválasztásában. „A  SAS Data Quality technológia piacvezető, úttörő a vizuális technikák alkalmazásában, hogy az adatminőséget érthetővé és az üzleti felhasználók számára elérhetővé tegye. Ezt tükrözik a vállalat referencia-ügyfeleinek egybehangzóan pozitív visszajelzései is." - mondta el Andy Hayler, a jelentés szerzője. Alfred Hampton, a SAS megoldást alkalmazó The Miami Herald médiavállalat részérõl például így fogalmaz: „Részben a SAS adatmenedzsment eszköznek köszönhető az ügyfeleinknek történő postázás pontossága, és az, hogy féken tudjuk tartani a költségeket. A The Miami Herald közvetlenül a postától vásárolja az adatokat, és a SAS megoldásával pontozzuk, illetve állítjuk sorrendbe a címlistát, hogy a lehető legkedvezőbb postai díjszabást érjük el."

 

A SAS adatminőség-biztosító megoldása számos elismerésben részesült a média és a különböző iparágakban tevékenykedő szervezetek részéről. Az eszközzel a szervezetek tisztíthatják, validálhatják és javíthatják adataikat, hogy pontosabb képet kapjanak a vállalatukról és ügyfeleikről.

 

Az adatminőségi szempontok projektekbe építésével a felhasználók átalakíthatják és kombinálhatják a különböző adatokat, egységes értékek mentén standardizálhatják és tisztíthatják azokat, valamint kiküszöbölhetik a pontatlanságokat, hogy megbízható és értékes adatvagyont hozzanak létre. Nagy hangsúlyt helyezve a törzsadatkezelés összetett megközelítésére és az adatvagyon-gazdálkodásra, a SAS adatminőség-biztosító eszköze lehetővé teszi a szervezetek számára, hogy javítsák az információik pontosságát és időszerűségét a hatékonyabb működés és a jobb döntéshozatal érdekében.

Kulcsszavak: kutatás adatminőség SAS

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Felvirágozhat az elektromos buszok magyarországi gyártása

A kormány bejelentésének értelmében 2022-től csak elektromos buszok beszerzésére nyerhető majd el támogatás a 25 ezeresnél nagyobb településeken, ennek következtében a járműállomány a klímavédelem jegyében még korszerűbbé válhat néhány éven belül. Hazánkban jelenleg egyedül a Goldi Mobility Kft.-nál készülnek hazai forgalmazásra magyar know-how-val és összeszereléssel elektromos autóbuszok, ráadásul legkésőbb augusztusig elkészül első csuklós hidrogénbuszuk is, ami egyedülálló egész Európában. Céljuk, hogy a közeljövőben még több magyar partnerrel működjenek együtt, ezért folyamatosan keresik a kapcsolatot a honi beszállítókkal.

2021. január 24. 13:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A DokiApp-ot választották az év applikációjának

2021. január 18. 14:59

Zsinórban hatodszor az Év Honlapja a mateking.hu

2021. január 7. 09:55

Fejlett technológia és ügyfélszám bővülés az Adverticum Zrt-nél.

2020. december 18. 08:54

Új vezérigazgató a Telenor Magyarország élén

2020. december 16. 19:05
online sportfogadás