A SAS „úttörő a vizuális technikák alkalmazásában"

forrás: Prím Online, 2013. július 29. 16:54

A törzsadatkezelésre szakosodott The Information Difference elemző cég nemrégiben megjelent beszámolója  szerint a SAS technológiavezető az adatminőség területén. A The Information Difference a piaci elemzés és az ügyfélvisszajelzések együttes figyelembevételével választotta ki a vezető szállítókat.

A törzsadatkezelés magában foglalja a hiteles vállalati kép megteremtéséhez szükséges emberi erőforrást, folyamatokat, technológiákat és módszertanokat. Az elemzők egy nemrégiben megjelent felmérésükre hivatkozva arra emlékeztetnek a jelentésben, hogy a szervezetek a törzsadatkezelési költségvetés átlagosan 30%-át fordítják adatminőség-biztosításra. 

 

„A nagyméretű szervezeteknél állandó problémát jelent az adatminőség biztosítása. Bárhol, ahol emberek adatokat rögzítenek egy informatikai rendszerbe, hibák merülhetnek fel, függetlenül attól, hogy milyen gondossággal tervezték a rendszert." - mutat rá a beszámoló.

 

Az ügyfélvélemények is nagy súllyal estek latba

 

Az elemző kutatás mellett az ügyfelek visszajelzései is fontos szerepet játszottak a vezető szállítók kiválasztásában. „A  SAS Data Quality technológia piacvezető, úttörő a vizuális technikák alkalmazásában, hogy az adatminőséget érthetővé és az üzleti felhasználók számára elérhetővé tegye. Ezt tükrözik a vállalat referencia-ügyfeleinek egybehangzóan pozitív visszajelzései is." - mondta el Andy Hayler, a jelentés szerzője. Alfred Hampton, a SAS megoldást alkalmazó The Miami Herald médiavállalat részérõl például így fogalmaz: „Részben a SAS adatmenedzsment eszköznek köszönhető az ügyfeleinknek történő postázás pontossága, és az, hogy féken tudjuk tartani a költségeket. A The Miami Herald közvetlenül a postától vásárolja az adatokat, és a SAS megoldásával pontozzuk, illetve állítjuk sorrendbe a címlistát, hogy a lehető legkedvezőbb postai díjszabást érjük el."

 

A SAS adatminőség-biztosító megoldása számos elismerésben részesült a média és a különböző iparágakban tevékenykedő szervezetek részéről. Az eszközzel a szervezetek tisztíthatják, validálhatják és javíthatják adataikat, hogy pontosabb képet kapjanak a vállalatukról és ügyfeleikről.

 

Az adatminőségi szempontok projektekbe építésével a felhasználók átalakíthatják és kombinálhatják a különböző adatokat, egységes értékek mentén standardizálhatják és tisztíthatják azokat, valamint kiküszöbölhetik a pontatlanságokat, hogy megbízható és értékes adatvagyont hozzanak létre. Nagy hangsúlyt helyezve a törzsadatkezelés összetett megközelítésére és az adatvagyon-gazdálkodásra, a SAS adatminőség-biztosító eszköze lehetővé teszi a szervezetek számára, hogy javítsák az információik pontosságát és időszerűségét a hatékonyabb működés és a jobb döntéshozatal érdekében.

Kulcsszavak: kutatás adatminőség SAS

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Lezárult a 28. Magyar Innovációs Nagydíj pályázat nevezése

2020. február 24. 11:45

Megjelent az NMHH 2020-as felügyeleti terve

2020. február 18. 10:35

Informatikai szakembereket keres az SAP Labs Hungary

2020. február 14. 10:33

20 éves Magyarország egyik legrégebbi email rendszere

2020. február 7. 09:03
online sportfogadás