Közterületi információs terminálok segítik az eligazodást Vácon

MTI Sajtóadatbank, 2013. augusztus 1. 09:40

Vác látnivalóiról, illetve a helyi múzeumokról, kiállítótermekről, vendéglátó- és szálláshelyekről, valamint a kirándulási és sportolási lehetőségekről is tájékozódhatnak a turisták a Pest megyei településen elhelyezett információs panelek segítségével.

A már működő négy érintőképernyős terminál "jó szolgálatot tett" a múlt hét végi Váci Világi Vigalom idején is, de két újabb panel még kihelyezésre vár - közölte hivatalos honlapján a város önkormányzata szerdán.
 

Az önkormányzat, illetve a Vác és Környéke Nonprofit Kft. pályázati forrásból finanszírozott turisztikai beruházásának a célja a városba egyre nagyobb számban érkező turisták, látogatók tájékozódásának a segítése, hasznos információkkal történő ellátása. A már beüzemelt készülékek az Eszterházy utcában, a Zenepavilonnál, a Széchenyi utcában és a Posta parknál találhatók, további két beépített panelt adnak át hamarosan a Tourinform irodánál, valamint a Madách Imre Művelődési Központnál.
 

A képes menüpontokkal és térképekkel is ellátott információs panelek könnyen kezelhetők, segítségükkel az idegenforgalmi tudnivalókon kívül menetrendek kereshetők ki, vagy épp gyógyszertárak, bank automaták hollétéről, illetve aktuális eseményekről lehet tájékozódni. A terminálok három nyelven elérhető tartalma folyamatosan frissül – írták a vac.hu-n.

E-közig ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Vezető helyen a Xiaomi Közép-Kelet-Európában az okostelefonok piacán

A világ egyik legnagyobb techvállalata, a Xiaomi piacvezető pozíciót ért el 2020 negyedik negyedévében Közép-Kelet-Európában az okostelefonok piacán. A Canalys piackutató legfrissebb piaci elemzése szerint az eredményt 18 százalékos éves növekedésnek köszönheti, amely 25 százalékos piaci részt biztosított a Xiaominak a régiónkban. Ugyanebben az időszakban, a vállalat európai viszonylatban a harmadik legnagyobb okostelefon márka maradt 15 százalékos piaci részesedés és 34 százalékos éves növekedés mellett.  

2021. február 11. 12:15

Az adóhatóság a big data révén ellenőriz

Az adóhatóság a saját maga által gyűjtött, illetve a társintézményektől kapott digitálisan rendelkezésre álló adatokat több körben elemzi, azonosítja a kockázatos adózókat és tényezőket, és dönt arról, hogy kit ellenőriz.

2019. szeptember 17. 12:08

Akár elektronikusan is lehetne gyűjteni a kopogtatócédulát

A választásokat megelőző ajánlószelvények gyűjtését digitálissá lehetne tenni, ha elektronikusan írnák alá a polgárok az ajánlóíveket. A NETLOCK becslése szerint legalább 2–2,5 millió oldalnyi dokumentum kerülhetne át így a digitális térbe. Ezzel nemcsak olcsóbbá és zöldebbé válna a teljes folyamat, de gyorsabb, biztonságosabb, diszkrétebb lenne az adatkezelés is. Ezen felül egyszerűbben kiszűrhetnék a visszaéléseket, és hatékonyabbá válna az adminisztrációs munka és a GDPR előírásoknak való megfelelés is.

2019. szeptember 16. 12:53

Az ipari automatizáció kihívásai

A tapasztalatok szerint az automatizáció útjában álló legnagyobb akadályok a telepítéssel kapcsolatos költség- és időkorlátokban keresendők. Mivel ez a folyamat speciális szaktudást igényel, ezt általában egy csapatnyi, különféle programozási nyelvekben jártas és magas szintű műszaki ismeretekkel rendelkező robotikai szakember végzi.

2019. május 24. 12:47

Az Adókikerülés Elleni Direktíva hatása a cégekre

Számos, a hazai vállalkozásokat is jelentős mértékben érintő módosítást tartalmaz az eddigi gyakorlathoz képest az Európai Bizottság által elfogadott Adókikerülés Elleni Direktíva (ATAD). Várhatóan a legjelentősebb változást a kamatlevonhatósági szabályok módosulása okozza, az új alapokra helyezett szabályozást ez év végéig kell átültetniük a tagországoknak a nemzeti jogba.  

2018. szeptember 20. 11:20

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új elnökséget választott az IAB Hungary

2022. január 21. 16:55

Ez a három újdonság határozza meg az online marketinget 2022-ben

2022. január 18. 15:29

Jön Magyarország legnagyobb e-kereskedelmi konferenciája

2022. január 12. 15:07

Már lehet regisztrálni az NMHH mobilkészülék-csere programjára

2022. január 7. 13:58