A Facebook hatása a nyaralásra

Czipperer Dia, 2013. augusztus 1. 13:36

A közösségi média behálózza életünket, olyannyira, hogy lassan már nem is saját akaratunk, hanem barátaink viselkedési mintái határozzák meg mindennapjainkat.

Így van ez a nyaralások esetében is. Matthew Flex, az online turizmus szakértője szerint ugyanis „Nem túlzás azt állítani, hogy a turizmust a Facebook mozgatja”. Viszont itt nem a hirdetésekre kell elsősorban gondolni. Hiába látunk ugyanis egy feltűnő hirdetést az oldalon, nem ez a mérvadó döntésünk során.

 

A közösségi média ereje

 

Brit kutatók vizsgálták meg a kettő közti kapcsolatot. Persze a brit felméréseknek sokszor negatív képe van, mindenki maga eldöntheti, rá ez mennyire jellemző.

 

A vizsgálat szerint főként a barátok fotói motiválnak minket döntésünk során. Az eredmények szerint 52%-ban ezek alapján döntünk végül. Köszönhető mindez annak, hogy folyamatosan is képekkel „bombáznak” minket az oldalon. Az emberek ugyanis szeretnek ezzel dicsekedni, 78%-uk tölt fel képeket nyaralásáról, ezek közül 15% kifejezetten azért, hogy mások irigykedjenek. Nagyjából ennyien vannak azok is, akik exeiket akarják bosszantani ezzel.

 

Itt persze elkezdődik egy versengés, az iramot azonban nem annyira tudja mindenki tartani. Szerencsére nálunk az a helyzet, hogy sokan, és szerencsére egyre többen választják hazánkat, vagyis belföldi úti cél nyaralásként. A KSH adatai szerint az elmúlt évben nőtt a belföldi turizmus, főként a SZÉP kártyának köszönhetően.

 

 

A véleményváltoztatásra is hatással van

 

A közösségi média nemcsak a döntés meghozatalában segít, hanem egy-egy elvetésében is. A felmérés résztvevőinek több mint fele nyilatkozta azt, hogy az itt olvasott vélemények alapján változtatta meg nyaralása helyszínét. Még ennél is többen vannak azok (2/3), akik a kritikákat hitelesnek vélik.

 

Mi élen járunk

 

Hazánkban egyre több cég ismeri fel a közösségi média erejét, sok közülük az első 100-ba is bekerült, viszont az állami szektor még jelentős elmaradásban van a magánszektortól. Világviszonylatban ugyanez nem mondható el. Az 500 legnagyobb oldal között csupán 2 turisztikait találunk.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ezek voltak a legnépszerűbb helyek és személyek az online médiában 2023-ban

Politikusok, sportolók, hazai és külföldi hírességek szerepelnek a leggyakrabban említett nevek között, amelyek megjelentek az online médiatérben 2023-ban. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) 93 népszerű médiafelület – televíziós csatornák, újságok, rádiók honlapjai, valamint hírportálok, közösségimédia-felületek, fórumok és blogok – elemzésével azt vizsgálta, kik álltak a hírek és a közbeszéd fókuszában, valamint azt is, hogy hazánk és a nagyvilág helyszínei közül melyek szerepeltek a legtöbbet.

2024. április 23. 19:24

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

Együttműködésre lép a CETIN Hungary és a Pécsi Tudományegyetem

A független, integrált távközlési infrastruktúra-szolgáltató CETIN Hungary Zrt. és a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara a jövőben három kiemelt területen működik együtt: a kiberbiztonsági szolgáltatások fejlesztésében, a kutatás-fejlesztési tevékenység színvonalának további emelésében, illetve az építőiparban egyre elterjedtebb és ismertebb építményinformációs modellezéssel (BIM) kapcsolatos kölcsönös tudástranszferben.

2024. április 23. 16:21

Bevállalós ötletekkel versenyeznek a Megoldások a holnapért döntősei

Kiválasztották a legjobb nyolc csapatot a Samsung és az EdisonKids Megoldások a holnapért kihívásán. A jövő oktatása, a fenntarthatóság és a közösségfejlesztés iránt elkötelezett fiatalok megkezdhetik a felkészülést a döntőre. A következő hetekben a csapatok elképzelésük prototípusát alkothatják meg és tesztelhetik működését a mentorok közreműködésével. A diákok a szakértők segítségével készülnek a végső, májusi megmérettetésre, ahol a három legjobb csapat összesen 6 millió forint összértékű Samsung készülékkel bővítheti egyéni és oktatási intézménye eszközparkját.

2024. április 23. 14:44

A Thermaltake bemutatja a háromféle GPU-elrendezést támogató közepes toronyházát

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkájának, CTE E600 MX közepes toronyháza fekete, hófehér és hortenziakék változatban is elérhető. A CTE E600 MX a CTE-sorozat legújabb kiegészítése, egy kétkamrás közepes toronyház, amely a Thermaltake innovatív CTE-kialakítását örökölte, ami a központi hűtési hatékonyság (Centralized Thermal Efficiency) rövidítése, és a kritikus alkatrészek magas szintű hűtési teljesítményének biztosítására összpontosít. Ráadásul a CTE E600 MX háromféle GPU-elrendezési lehetőséggel és cserélhető, kettős előlapi kialakítással rendelkezik, maximális rugalmasságot kínálva a felhasználóknak gépük testreszabásához.

2024. április 23. 13:06

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50